Inlägg från: Kajsan |Visa alla inlägg
  • Kajsan

    Min dotter hade sönder ett annat barns glasögon. Vem har ansvaret?

    Hur vet föräldrarna att det var ditt barns fel? Aldrig att jag skulle betala det! Det kan ju ha hänt vad som helst, och ditt barn kanske inte ens är inblandat.
    Och oavsett, om jag har en fin tröja på mitt barn på dagis och ett annat barn kladdar färg på tröjan skulle jag SJÄLVKLART inte ens tänka tanken att få ersättning


    Jo just det!
  • Kajsan
    luvah33 skrev 2010-01-18 19:21:13 följande:
    Men hur ouppmärksamma fröknarna än må ha varit så var det fortfarande ts barn som puttade. Man får inte puttas, och man ska inte leka så våldsamt att barnen ramlar o skadar sig (eller sina saker). Man bär som sagt alltid det yttersta ansvaret för sitt eget barn..
    Men hur vet du det? Det är alltså det puttade barnet som påstår det?
    Jo just det!
  • Kajsan
    luvah33 skrev 2010-01-18 19:32:29 följande:
    Ja men HUR vet TS det? Jag litar inte riktigt på vad 3 åringar säger när det hanlar om så stora pengar...
    Jo just det!
  • Kajsan
    luvah33 skrev 2010-01-18 19:40:42 följande:
    Nä, alltså jag förstår hur du menar. Men samtidigt så borde en treåring veta att man inte får knuffas och att man inte ska vara så hårdhänt..? Sen får man ju väga in att en treåring i allra högsta grad växer och kanske inte alltid har koll på sin egen styrka.. men att man inte får knuffas! Det vet en treåring.
    Men det är ju ingen som vet om 3 åringen har knuffats heller De kan ha lekt och glasögonbarnet snubblat, TS dotter står bredvid , eller hade just nuddat glasögonbarnet eller whatever...
    Jo just det!
  • Kajsan
    luvah33 skrev 2010-01-18 19:49:22 följande:
    Återigen; eftersom ts säger att det ÄR så, så utgår jag från att det ÄR så. Hon skriver inte "ett barns glasögon har gått sönder och mamman skyller på mitt barn" eller något liknande, hon skriver att hennes dotter HAR knuffats och ett par glasögon har gått sönder. Det finns ingen anledning för mig att misstro ts, varför gör du det? Varför skulle hon skriva att hennes dotter gjort något hon inte gjort, om hon inte vill ta konsekvenserna av det? Jag vet inte HUR ts vet det, det är inte min ensak..
    Det är ju det jag ifrågasätter, TS kan inte veta det om inte hon själv eller den "drabbades" förälder stod bredvid och såg det.
    Jag misstror inte TS, jag menar bara på att hon kanske inte ska vara så säker på att detta som hon säger har skett har skett, om hon nu inte sett det själv.
    Men oavsett, aldrig att jag skulle betala , inte en chans.
    Jo just det!
  • Kajsan
    luvah33 skrev 2010-01-18 20:03:59 följande:
    När du ifrågasätter ts känns det som att du misstror henne, och därtill känns det inte som att det är ts du ifrågasätter utan mig.. men visst. Jag antar att hon fått det bekräftat på något sätt eftersom hon säger att det Är så.  Att du inte skulle betala får stå för dig, jag ser det som en självklarhet att betala om mitt barn förstört någonting. (Och ja, ts verkar säker på att hennes barn förstört någonting. Så i hennes sits hade jag betalat.)
    Vaddå ifrågasätter dig? Det är väl inte du som är TS?
    Jag ifrågasätter inte TS, jag menar på att det kanske gör skillnad för henne om hennes barn verkligen är den skyldiga, och att hon ju inte kan veta det om hon inte sett det själv och därför borde utgå från det när hon bestämmer sig för att betala eller ej.

    Självklart får det stå för mig att jag inte hade betalat, vem annars?
    Det är lite svårt att sätta gränser tycker jag, om en förälder satt på sitt barn en vit tröja för 500 kr på dagis som min son råkar snubbla över med blåbärssoppa i famnen så hade jag inte betalt det heller.
    Jo just det!
  • Kajsan
    Bebbe2006 skrev 2010-01-18 20:12:30 följande:
    Jag vet ju inte alls hur det gick till egentligen, utan går bara på vad jag har hört. Det var min man som hämtade vid dagis, så jag har inte ens pratat med personalen. Tror inte ens att den personal som var med när det hände var kvar när min man hämtade, så jag har verkligen fått en historia som gått genom många munnar.
    Precis! Och oavsett så har ju personalen tystnadsplikt och får inte säga nåt till er alls om det.
    Så du har bara den andra förälderns ord på att ditt barn har puttat deras barn ( vilket de inte heller har sett utan det är 3 åringarnas ord ).
    Jo just det!
  • Kajsan
    pinglis skrev 2010-01-19 08:19:02 följande:
    Som vanligt är det vi förskolepersonal som pekas ut som ouppmärksamma. Jag tror att om ni tänker efter själva, så händer en "olycka" fortare än ni anar, och det spelar i vissa fall ingen roll om vi står precis bredvid ett barn, så kan man inte förutse allt som kan hända. Ni vet säkert också att vi omöjligtvis kan vara precis bredvid alla barn hela tiden, det är ju inte ens ni föräldrar med era egna barn heller. Men på något sätt så är det alltid ok att gnälla på oss personal som har dålig koll på alla barns omärkta kläder som kommer bort, som ringer hem barn som visst är fullt friska, som aldrig berättar om era barns dagar på förskolan, som bara fikar hela tiden, osv osv osv..... Tack och lov finns det några här som ändå skriver gott om oss ibland :) Att ett barns glasögon går sönder i en lek, är såklart jättetråkigt. Jag tror det är olika regler i våra kommuner, så att höra med förskolechefen är nog bäst. Hoppas att det löser sig.
    Oj, jag har följt tråden och jag har inte alls uppfattat det som du
    Jo just det!
  • Kajsan
    chrissandra skrev 2010-01-19 09:16:46 följande:
    Jag hade självklart erbjudit mig att betala för glasögonen!  Att personalen skulle kunna hålla sådan koll att det aldrig förekom knuffar är en utopi! Jag förstår faktiskt inte alls hur så pass många "sätter sig på tvären" och säger att de aldrig skulle betala. Om ett barn knuffade ditt så vinteroverallen (1500-2000 fastnar och rivs sönder hur skulle ni vilja att det hanterades? Men hur som helst tycker jag att kommunen borde ha sådana försäkringar att det täcker denna typ av olyckor på dagis.
    Om mitt barns overall skulle gå sönder på dagis så skulle jag anse att det var sånt som händer , att försöka luska reda på om det var något annat barn inblandat i det som jag kunde mjölka pengar från skulle inte ens finnas på kartan.
    Jo just det!
Svar på tråden Min dotter hade sönder ett annat barns glasögon. Vem har ansvaret?