Forum Land - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp mig att tänka klart!!! (Colombia/Etiopien)

  Tis 19 jan 2010 12:01 Läst 6065 gånger Totalt 53 svar
  Visar endast inlägg av Linnis - Visa alla inlägg
 • Tis 19 jan 2010 12:01 #9

  Hej Morgonsolan,
  Vi har varit i samma situation som er och beslutade oss till slut för Colombia. Vägen till beslutet var inte helt lätt. Vi har vänner från Etiopien, känner till landet lite och min man var ganska inställd på Etiopien mentalt. Dessutom är den lägre kostnaden i Etiopien intressant för oss som gärna vill adoptera syskon i framtiden.

  Men till slut vägde tidsaspekten över och det har känts såå skönt att göra något så konkret som att samla papper. Och allteftersom lär vi ju oss en massa spännande nya saker om landet.

  Lycka till. Det är ju åtminstone härligt att kunna välja mellan två fantastiska länder och blir säkert bra vad ni än kommer fram till.

 • Ons 20 jan 2010 12:16 #15

  Hej Morgonsolan,
  Vi har inte fått iväg vår ansökan ännu. Vi samlar ihop papper för fullt.och hoppas vara klara i februari. Det är inte svårt att samla papper, men det tar lite tid med nya läkarintyg, nya referentbrev osv.

  Sedan är det kanske inte världens roligaste uppgift heller. Vissa dagar är man full av energi och får massa gjort - andra dagar är man seeeeg.

  Och hur tydlig man än är i sina instruktioner så verkar det ändå som att man måste dubbelkolla allt. Jag kontaktade t.ex min arbetsgivare för att få anställningsintyg inför adoption där lönen även måste översättas till colombianska pesos. För att underlätta fanns det ett skriftligt exempel på hur intyget ska se ut samt en länk till valutaomräkningstabell.

  Då blir man lite förvånad när man får ett mail med: "Jag har nu postat ditt anställningsintyg hem till dig, dock utan att översätta din lön till colombianska pesos".
  Ridå.

  Gör om - gör rätt {#lang_emotions_laughing}

 • Ons 20 jan 2010 16:52 #17

  Nejdå, inga jätteuppsatser. Instruktionerna skiljer sig något mellan barnhemmen så bäst för er att avvakta tills ni får instruktionerna av organisationen (om ni bestämmer er för Colombia)+ att alla dokument ska ha så färskt datum som möjligt. Jag skulle uppskatta tiden till att samla papper till ca 4-6 veckor. Vi har inte fått någon deadline och tar det i den takt vi kan och kommer sedan skicka in till AC för granskning. Om något är felaktigt kommer de att återkomma till oss och så får vi komplettera.

  Men man försöker ju sammanställa allt så fort man kan. I vårt fall är vi beroende av specialistläkarintyg, hemutredaren är sjukskriven så behövde få hjälp av hennes chef osv. Det jag försöker säga är att inte ALLT beror på oss att det lite tid...{#lang_emotions_embarassed}

 • Tis 26 jan 2010 16:52 #24

  Grattis och välkommen in i Colombia-klubben...

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll