Inlägg från: qattla |Visa alla inlägg
  • qattla
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-02-04 17:02:54 följande:
    För att man är intresserad av människans undermedvetna? Jag skulle gärna prova men jag är rädd att jag skulle påverka resultatet "negativt" (så effekten uteblev) eftersom jag inte tror en sekund på det den påstås kunna göra.
    Inte alls, men mest sannolikt fungerar det inte och då är det bortkastad tid. Skulle det fungera så är det inte farmor Asta som kommer och samtalar utan något mycket mer obehagligt - så varför alls riskera något? Det finns ju ingenting att vinna på det.

    Är någon intresserad av det undermedvetna finns det psykologi att studera resp. filosofi om man vill utveckla sina tankegångar om livets varande lite mer.
  • qattla

    Njae...Jag menar snarast som så att det finns inte en enda "god ande" som kommer ifrån ett ouijabräde. Att använda ett sådant är som att öppna dörren till andra sidan och säga till kreti och pleti "välkommen in".


  • qattla

    Jag skrev lite längre upp att det mest sannolikt inte existerar något sånt.
    "Inte alls, men mest sannolikt fungerar det inte och då är det bortkastad tid. "

    SKULLE det existera så är det förmodligen inget trevligt. Enligt mig. Sen finns det ju de som tycker att det oerhört trevligt och gemytligt med huvudlösa riddare och allt möjligt otyg.


  • qattla
    pearshapedbastard skrev 2010-02-05 19:20:39 följande:
    De huvudlösa riddarna är lediga på fredagar så iudag är det lugnt.
    Haha! Men då så! Då är det väl ofarligt då. {#lang_emotions_djavulsk}
  • qattla
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-02-05 18:55:59 följande:
    Ja. Och hur tycker du att man ska testa det utan att använda ett bräde? Det är vidskepelse och egna förväntningar som skapar andarna, det är deltagarna som flyttar glaset/pekaren. Det visades för ett bra tag sedan.
    Ja det vet jag...Men utesluter det ena det andra? Dvs - om deltagarna flyttar glaset själva (vilket det finns bevis för att de kan göra) utesluter det då att andra sidan  är en verklighet? Jag säger varken bu eller bä ifrågan om det existerar någon "annan sida" eftersom jag studerar påstådda förekomsten av fenomen och de människor som säger sig uppleva dem. MEN så vitt jag vet finns det inget "bevis" för varken eller i nuläget som definitivt kan utesluta  att själar finns.

    Det finns inget som tyder på att själar vandrar vidare i dagsläget, men det betyder icke att det är ställt utom allt rimligt tvivel.

    Som sagt. Deltagare påverkar själva brädet i stor utsträckning (kanske i alla fall?) men betyder det att det inte finns någon annan sida?
  • qattla
    R Franklin skrev 2010-02-05 19:49:11 följande:
    Ja, det är frågan. Jag har nog inte riktigt funderat ut något idiotsäkert sätt att kontrollera det ännu, men ska givetvis låta världen veta när jag har gjort det.
  • qattla
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-02-05 19:46:53 följande:
    Nej man kan inte utesluta något. Men det finns verkligen inget som tyder på att ett bräde skulle ha med andar att göra, att då undvika det för att det kan hända något är som att ha cykelhjälm på sig när man cyklar. Man kanske klarar sig mikroskopiskt bättre men man ser ut som en idiot under tiden. Vill man prova så kan man prova. Det går ju alltid att spränga brädan och driva ut demonerna med, ja vad man nu gör.
    Det har du helt rätt i. Spränga brädet är starkt att rekomendera. Fast det är nog inte PK att säga så....hmmm... {#lang_emotions_dreamer}
  • qattla

    Det beror ju lite på testernas tillförlitlighet. Vilka de gjorts av och hur de har gått till. (Och så ska det naturligtvis vara personer som påstått sig ha flertalet paranormala upplevelser som testas kontro de som aldrig varit med om något. Men det rör sig om några hundra människor som skulle behöva testat, tror jag). Det ska naturligtvis inte handla om några hoppyförsök i köket hemma utan under kontrollerade former på tex instutioner för neurovetenskap.

    Tack och lov tas ju såna expriment något så när på allvar nuförtiden där framför allt förmågan till tankeläsning har studerats.
    Det här ämnet är för intressant för att inte studeras.

  • qattla
    R Franklin skrev 2010-02-06 09:00:24 följande:
    Med tanke på att tekniken går framåt med en väldig fart så skulle jag nog inte vilja påstå att 200 år gamla tester är lika tillförlitliga som dagens (oavsett vad testerna nu visar).

    Sen så tror jag inte att så många har testats som skulle behöva ha gjort det. Tyvärr är ju oviljan att testas ganska stor bland de som säger sig ha "förmågor". Antingen för att de inte litar tillräckligt på sig själva för att våga ställa upp eller för att de är pinsamt medvetna om att de är bluffar.
Svar på tråden Har du använt ett sk Ouija Board?