• Liam o Engla

    skillnad mellan adhd och autism?

    Min son är 4 år. han har diagnosen ADHD med autismliknande drag. Han har stora svårigheter med hyperaktivitet, koncentration och uppmärksamhetsstörning. ett typiskt "bråkigt" barn. utöver dessa problem så har han även dessa autismliknande drag som uttryckr sig genom att han inte förstår sig på empati, klarar inte av socialt samspel, är väldigt känslig för förändringar osv osv.


    Det är jättesvårt att hitta rätt hjälp. På autismcenter har vi blivit ombedda att arbeta utefter bildschema och belöningssystem. Det funkar bra i ett par dar tills Liam tröttnat. Han har liksom inte ro att fokusera på sånna saker. Han får även medicin, strattera som vi hoppas ska börja ge effekt på koncentrationen så att vi kan börja kunna träna på samspel och allt det där.
    jag förstår att du vill veta om din dotter ev har ytterligare problem. Rätt hjälp är viktigt! Det är inte lätt ala gånger. Lycka till!
    kram
    Liam 051107 Engla 070504 lillebror bf 100125
  • Liam o Engla
    Little Ms Chatterbox skrev 2010-01-22 11:30:23 följande:
    Jag har en son som blir 8 nu i vår. I somras fick han diagnosen ADHD och Atypisk Autism (autismliknande tillstånd) med speciella koordinationsmotoriska svårigheter. Läkare var lite osäker på Atypisk Autism, men det var ändå klart att det inte låg inom ADHDn vissa saker med honom. Sen han började med Strattera så har mycket av autism symtomen minskat, och jag börjar fundera vad som är kvar. Han är helt klart bättre i ADHDn så vi är jättenöjda med medicinen. Så som jag ser det så går en dubbeldiagnos autism/ADHD förbättras i Autismen om man tar hand om ADHDn. Fast det kanske gäller där huvuddiagnosen är ADHD. Kanske lite svammel, hoppas ni förstår vad jag försöker säga
    hur länge åt din son strattera innan ni började se resultat? Min har ätit i snart 7 v och äntligen så tycker jag mig se att de börjar göra verkan
    Liam 051107 Engla 070504
Svar på tråden skillnad mellan adhd och autism?