Inlägg från: Yogamama |Visa alla inlägg
  • Yogamama

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Hej, hur går det för er? Mina extraslag har blivit mycket bättre, men däremot har jag fått yrsel som är jättejobbigt. Blir orolig över att det häng ihop på nåt vis. Gjort ul som inte visade några konstigheter, 24h EKG som jag int fått svar på och väntar på arbets-EKG...

  • Yogamama
    Marcus1977 skrev 2013-08-28 19:10:19 följande:
    Yogamamnma:härligt att det känns bättre! Jag är också inne i en rätt bra period,med kanske 50-100 VES per dag,ist för > 2000 st. Och gällande dina tester: hjärteko( ultraljud) är ett av de säkraste diagnostiseringsverktygen om finns. Har du normalt EKG,och ultraljud,är det absolut minimal risk att dina extraslag är " farliga". Dessutom är extraslagen i sig ofarliga,det är anledningen till dom man vill ta reda. En läkare sade till mig en gång: extraslag är symtom,inte en sjukdom. Är du frisk,är extraslagen ofarliga. Den strofen har hjälpt mig mycket.

    Vad skönt att höra, Marcus! Ja, jag försöker tänka att skulle man ha en "farlig hjärtsjukdom" borde man må sämre och inte klara sitt dagliga liv direkt. Tycker dock att mina extraslag ökar vid ansträngning vilket gjort att jag inte vågat träna på snart ett halvår. När jag upptäckte extraslagen var det för att jag alltid mådde så dåligt efter träning. Låg däckad i soffan med hjärtklappning, så jag är rätt orolig över arbets-EKGt. Hur vet du hur många extraslag du har? Jag har ju inte fått mitt svar på 24h ännu, men jag kände inga dt dygnet alls. När det var som värst hade jag ca vart tredje hjärtslag och upp till 12 st på raken.
  • Yogamama

    Gjort 24h, ultraljud och arbets-EKG. Under arbetstprovet hade jag inga extraslag alls, men de såg nån form av avvikelse som jag inte fåttsvar på ännu. Eft en period av mycket mindre extraslag tycker jag att det blivit sämre igen. Försöker intala mig att de "testat allt" men är fortfarande lite orolig över att de missat nåt farligt... Eg känner jag inga extraslag längre, men att hjärtat känns "konstigt" ibland. Hoppas ni mår bra!

  • Yogamama

    Läser ibland här, men gruppen verkar inte få aktiv längre. Embia: Stor kram till dig och försök tänk att har de kollat "allt de kan" så är det säkert inget farligt utan bara obehagligt. Mina ES har i princip försvunnit lika plötsligt som de kom - däremot har jag ofta en obehagskänsla i bröstet. Senast idag satt jag bara ner när det kändes som att hjärtat fladdrade och det ryckte i bröstet, jag blev yr, illamående och panikslagen. Sen försvann det bara.

  • Yogamama

    therese02!
    Jag var helt emot betablockerare först och totalvägrade. Sedan ångrade jag mig och hämtade ut dem ändå. Sedan vågade jag ändå inte ta hela tabletten utan delade den i två - och det var såååå skönt!

    Mitt började för snart ett år sedan, men plötsligt försvann dem (efter ca åtta månader). Nu kan jag känna ibland och tar 1/2-1 tablett så att jag slipper oroa mig för ett hjärta som slår konstigt.

    Jag råder alla med extraslag att testa betablockerare. Om inte bara för att kroppen ska få vila lite från stressen med ett hoppande hjärta.

  • Yogamama

    Nej, det slår inte snabbt (hjärtrusning) utan massa extraslag i en rad. Jag känner liksom "överhoppen" och det stora slaget som kommer efter pausen flera gånger utan något normalt slag emellan. Att hjärtat rusar har jag aldrig känner. Däremot har extraslagen nu övergått i att jag känner "obehag" i bröstet då och då. Som att det pirrar i bröstet och jag mår dåligt.

  • Yogamama

    Tittade in nu för första gången på länge. Känner inte extraslag, men har ont och en obehagskänsla i bröstet och tar betablockerare flera gånger i veckan då jag tycker att jag mår lite bättre då. Får ont och konstig känsla så fort jag ansträngt mig, så jag vågar aldrig börja träna...

  • Yogamama

    Ligger just nu och kan inte sova för mitt hjärta slår hårt, "konstigt" och jag kan omöjligt slappna av... Tog en betablockerare men det funkade inte. Var till läkaren för några veckor sedan och fick göra nytt EKG, blodtryck och hon lyssnade på hjärtat utan att märka nåt konstigt. Ska det vara såhär hela livet?

  • Yogamama

    Carpe diem1981 Jag tycker absolut att du ska våga prova betablockerare. När jag väl vågade prova så tyckte jag att det var det bästa jag gjort! Kan inte klara mig utan dem nu!

    Finskaflikkan Jag får ofta ont. Som hugg, obehag, bubblat till i hjärtat osv...

  • Yogamama

    Mina extraslag är tillbaka med råge... Har tagit Inderal 2 ggr/dygn i flera veckor nu och det värsta är att de knappt hjälper längre... Hade ett uppehåll med extraslagen i nästan ett år. Får mig att vara konstant spänd, rädd och trött :(

  • Yogamama

    Jag har definitivt kvar mitt. Blir värre och värre. Varit o kollat EKG "tusen" gånger snart. De ser att nåt avviker men det ska inte vara farligt... Trött, yr och utmattad oxå men har svårt att bedöma om det är psykiskt eller fysiskt längre...

  • Yogamama

    Nej, extraslag är oftast helt ofarliga. Har du inte kollat upp dem så ring HC och be om ett EKG så vet du säkert!

    Ligger själv här och tror att jag ska dö. Ofta när jag precis somnar rycker jag till och får panik över att det känns som att hjärtat stannar... J-vla helvete...

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12