Inlägg från: challis777 |Visa alla inlägg
  • challis777

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    IEmelieI skrev 2011-08-02 10:42:48 följande:
    idag är jag 10+4. förra veckan behövde jag väldigt lite insulin men blev ändå låg. Men nu efter i söndags tar jag ungefär samma doser som innan jag blev gravid. Hur snabbt kan det här med insulin kännsligheten ändras?
    Över en natt tycker jag!
    Hade som du, behövde mindre insulin i början, sen som vanligt innan höjningarna börjades runt v. 16-20.

    Frankofilen, gördel var kanske en idé!
    Kan ju vara värt ett försök i alla fall
  • challis777
    sakurasaj skrev 2011-08-04 22:36:44 följande:
    Hej igen allihop! Jag fortsätter hänga här inne fast lillen är fem månader nu. Många nya ansikten här på den tiden, det är roligt att se!

    Tack snälla ni som gav lchf-tips när jag frågade för ett tag sen. Jag fick ingen ordning på det, låg lågt hela tiden och hade inte orken eller tiden att satsa på en riktig omställning... Sen ammar jag fortfarande, och det tar ju sitt. Jag ska spara all info iaf!

    På tal om amningen så gick mitt insulinbehov ner till nära noll de första dagarna efter förlossningen. Jag gick på en låg basal i pumpen, men tog nästan inget till måltiderna. Nu har jag fortfarande lägre doser än innan jag blev gravid... Dygnsdosen nu ligger på ca 45 enheter och i slutet av graviditeten låg jag nog på 150 IE per dygn. Helt galet. Sen från 150 till 20-25 från en dag till en annan när lillen var ute, inte konstigt man mår lite märkligt... Det händer en del i kroppen, kan man lugnt säga!

    Bellablomman: Grattis till Elvie! Vet du varför de både koppmatar och sondar? Min son kom fem veckor för tidigt och fick sond, men det var aldrig tal om koppmatning. Vi fick ligga på Neo i två och en halv vecka, och sen fortsätta sonda hemma i en och en halv vecka. Två dagar är jobbigt nog. Neo är fantastiskt och fruktansvärt på samma gång. Men man uppskattar att få komma hem med sitt underverk desto mer. :)
    Kul att du är kvar I Umeå har man slutat koppa helt.
    Vi låg på neo Neo en månad med Leonard och 10 dagar med Naima, upplevde det som helt fantastiskt. Vi blev så lugna och ompysslade där. De var fantastiska Men så klart jobbigt att se när det inte gick så bra för en del, under en månad hinner man se och höra mycket tragik Särskilt för de små som var födda i v. 24 och tidigare... Minsta vi träffade var född v. 22+6...

    GRATTIS Bellablomman, underbart söt bebis du har fått
  • challis777

    Frågade min ssk ang pump och kostnaderna och de når jag var där i går och enl henne så betalar redan landstingen pumparna till oss. I alla fall i Umeå. Men budgeten från staten kommer inte bli högre så därför måste man kunna påvisa att pumpen verkligen gör skillnad, annars får man ingen eller får återgå till sprutor.
    Hon visste inte hur alla landsting hade det, men vi som bodde i Umeå skulle inte oroa oss sa hon, inte om man som i mitt fall tydligt kan se att jag får mycket mindre svängningar sedan jag börjat med pump.
    Men de skulle ha möte nästa vecka så jag skulle fråga henne mer sedan, så skulle hon ha tagit reda på mer fakta...

    Var hos BM också, hade ketoner, socker och vita blodkroppar igen, men bebis var normalstor, hade lite högt HbA1c, 5,1.
    Normalt med fostervatten och allt annat såg också bra ut, han eller hon ligger med huvudet nedåt sedan förra veckan. Är i v. 31 nu. Känns tryggt, men jag ska packa väskan i veckan eftersom mina barn kommer tidigare så man vet ju aldrig...

    Någon som haft kontinuerlig blodsockermätare under förlossningen? Vad tyckte ni? Funkade det bra?

  • challis777
    Frankofilen skrev 2011-08-06 12:28:42 följande:
    Nej, men jag har haft den under början av graviditeten och den har aldrig hunnit varken varna mig eller ge en någorlunda korrekt bild av hur mitt blodsocker ligger. jag använder den inte längre. 

    Läkarna säger bara att jag har fel typ av fett på kroppen. Undrar vad det innebär.

    Varför får du ketoner? 
    Vet inte varifrån ketonerna kommer, men jag har kollat blodketoner också  och de har jag inga tack och lov... Hade ketoner förra grav. också och min ssk sa att vissa diabetiker verkar få det utav okänd anledning under graviditet. Jag förstår inte alls varför eftersom jag inte svälter mig, inte ligger högt och inte äter alldeles för lite kolhydrater.
    Har tom testat lägga til lite mera kolhydrater, men de  är ändå kvar. Tur att de försvinner när bebisen kommer...

    Fel typ av fett? Ja det lät ju konstigt...
    Har de sagt var det kan bero på eller har alla bara olika fettyper? Tänkte på om det kan bero på att du är vegitarian?
  • challis777
    enita skrev 2011-08-15 09:59:36 följande:
    Törs man hoppas när man får ett svaaaaagt, svaaagt streck på gravtestet?!  Jag tycker att det borde vara normalt eller starkt eftersom mensen är 8 dagar sen och jag vet exakt när jag hade äl pga äl-stickor.. Men det är verkligen svagt! Använde morgonurin om det gör nån skillnad.. Orolig!! Törs inte hoppas för mycket men åååååh så underbart om det stämmer!! 
    Grattis, blev själv gravid 7 dagar senare än jag trodde nu, så ägget kan ju ha fäst lite senare.
    Testa igen om 2-3 dagar så kommer du säkert få ett fint ordentligt streck
  • challis777

    Usch, nu är jag lite nervös.

    Ni som fått barn tidigare, när sjönk eran mage? Jag kommer inte ihåg hur det varit tidigare för mig, men inte så här tidigt i alla fall. Jag är i v. 31+2 idag.

    Känner också av starkare förvärkar samt har haft rikliga flytningar (måste ha trosskydd). Vill inte ringa fl för att jag är rädd att de vill att jag ska komma in för koll och med två sovande barn och 65 km dit så stannar jag hellre hemma. För jag har ju inget konkret att gå på.

    Kan ju också bero på att vi fått hem nya vitvaror i dag så jag har burit lite tungt samt städat alldeles för mycket i dag. Hoppas det är så...

  • challis777
    Frankofilen skrev 2011-08-17 19:21:18 följande:
    Det här med sjukskrivning har jag en fråga kring. Jag talade med min läkare, som jag är otroligt nöjd med och han frågade mig om jag verkligen skulle kämpa på med jobb nu när jag går in i v. 34.

    Han uppmanade mig att ringa för omedelbar sjukskrivning om jag känner att jag inte orkar med mitt arbete.

    Jag blev så förvånad och sa:
    - Jag vill jobba så länge jag kan och har nog räknat med att arbeta en fyra till fem veckor i alla fall...
    - Jo, jag vet att du gärna vill, men du ska veta att du får bli sjukskriven om du känner att du behöver... 

    Personligen tycker jag det är värre att vara ensam hemma hela dagarna och bara sitta och vänta, än att arbeta. Trött är man väl i vilket fall som helst. Tycker tröttheten som karaktäriserar inledningen av graviditeten har kommit tillbaka nu. Sover massor, men är ändå trött. Brukar läkare föreslå sjukskrivningar för diabetiker generellt vid den här tiden? Jag har inga problem förutom en del hypoglukemier och foglossning.

    Sedan var jag hos en kiropraktor häromdagen. Jag har haft svårt att gå, även med hjälpa av kryckor. Jag vet inte vad han gjorde bara att det lät fruktansvärt obehagligt, men dagen efter kom jag upp ur sängen utan problem och kan nu gå, i normal takt med avslappnad kropp och utan värk. Det var precis som att han löste upp alla knutor och felbelastningar i hela kroppen. Det är otroligt skönt.

    I samband med kiropraktorbesöket tyckte jag också att det började trycka mer mot bäckenet (inuti), så jag undrar om den inte har lagt sig med huvudet neråt nu? Tydligen så brukar smärtorna bli mindre när barnet lägger sig tillrätta också. Kanske är därför jag inte har ont längre, vad vet jag?

    Kan man känna om barnet har lagt sig tillrätta? Finns det några typiska symptom som går att känna igen?

     
    Magen sjunker, en lite tryckande känsla nedåt. Det är vad jag känner.
  • challis777
    Nikki GBG skrev 2011-08-17 14:01:08 följande:
    INGEN som kan svara på det här!??
    Brukar också ta låga doser när jag inte är gravid, vid mina tidigare grav. har jag legat mellan 3,9-5,0 - Ändå var sonen 33% större och dottern var ca 20% större.

    Nu har jag legat mellan 5-5,5 i HbA1c och än så länge är bebisen normalstor (i v. 32).
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare