Inlägg från: challis777 |Visa alla inlägg
  • challis777

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Eddoo skrev 2011-05-27 23:10:46 följande:
    Frankofilen: får jag fråga vilken läkare som har sagt det där med insulinet och fostertillväxten? Skriv gärna initialer eller något sådant, det kanske inte är schysst att skriva ut hela namnet på nätet så här... Jag kan inte se att personer med typ 1-diabetes skulle ha mer insulin i kroppen än friska. Snarare tvärtom om man inte lyckas få riktigt bra värden hela tiden, för då lyckas man ju inte kompensera för hela sin insulinbrist. Sjukdomen har ju inte med insulinkänslighet att göra. Alla blir mindre insulinkänsliga under graviditet, icke-diabetiker producerar ju mer insulin än vanligt i slutet precis som vi får ta högre doser. Dessutom ska ju insulin inte passera moderkakan. Men det kanske är något med insulinanalogerna, Lantus osv, som man misstänker kan påverka tillväxten?

    Barn till icke-diabetiker kan också få hypoglykemi, med hur låga värden som helst, men sannolikheten är mindre (än om mamman har haft högt blodsocker, alltså).

    Det saknas väl inte forskning om vad som är ett normalt HbA1c? Däremot är det väl en bedömningsfråga, hur riskabelt det är att ligga lite högre än normalt kontra hur stor risk det är för känningar om man ligger normalt eller lågt. Det är väl därför olika läkare/sjukhus har olika riktlinjer. Och ursäkta om jag låter dryg, men jag tror inte att det behövs någon forskning för att visa att duttande inte spelar någon roll. Även om den totala insulinmängden skulle spela roll för fostertillväxten (vilket jag absolut inte tror), varför skulle det spela roll hur insulinet fördelas över dygnet?
    Förstår inte heller varför duttandet ska ha något att gör amed tillväxten??? Det måste väl vara bättre att dutta på om man ser att man håller på att stiga snabbt i stället för att inte dutta och sen ligga på 13 en tid?

    Dotterna hade lågt blodsocker när hon föddes, 0,9. Om jag läser här så verkar det ju vara jättelågt! Hade ju en toksnabb förlossning på 40 min men under den korta tiden och innan låg jag bra.
  • challis777
    Frankofilen skrev 2011-05-28 07:34:54 följande:
    Min läkare säger att det är bättre att dutta än att ligga högt.
    Hade aldrig hört innan jag läst här om läkare som sagt att det ska öka tillväxten, ska höra vad de säger i Umeå.

    Men som sagt jag tror som din läkare

    Drar ni ned på kolhydrater när ni är gravida?
  • challis777
    fridanilsson skrev 2011-05-28 18:53:06 följande:
    avokado med örtsalt måste jag testa lät gott! jag tror faktiskt jag sett laktosfri keso! idag är det helg och jag har syndat, lagade en grymt god jordgubbspaj till mig och sambon, försökte låta bli men suget blev för stort, så antingen e mensen på g eller så är jag gravid. bim idag, testade med testlagrets sticka och om man verkligen ansträngde sig och höll det under lampa kunde man se ett mega-svagt streck, men det är säkert bara ett spökstreck får testa i morgon igen om inte mensen kommit..
    Håller tummarna för att du är gravid nu! Mitt var också supersvagt i början, finns bilder på mina test i mitt galleri om du vill se.

    Hoppas hoppas hoppas!
  • challis777
    fridanilsson skrev 2011-05-29 07:59:43 följande:
    ser ni också strecket?? eller e det fel på min syn? såg inte det igår nämligen... mensen skulle kommit igår men den har inte kommit än..


    Jag ser också ett svagt streck!
  • challis777
    fridanilsson skrev 2011-05-30 13:31:19 följande:
    oki fast jag ligger bra i blodsockervärde så jag ser inte hur det skulle kunna va en missfalls-orsak i mitt fall??
    ska jag vända mig till spec-mvc för att få hormon-nivåerna kollade??
    vad har de för krav för att skriva ut pergo-time till mig??
    kan man få tag på det utan recept från läkare??
    Oftast får man ingen utredning förren man haft 3 missfall, men ring och hör om de kan hjälpa dig ändå?. Annars, ljug och säg att du haft 3, det skulle jag ha gjort. Vet allt för många som haft "bara" 2 mf och inte fått hjälp...

    Har också, som Frankofilen, haft svårt att bli gravid. Tog 7 år, 5 ivf, sen pergotime...

    Hoppas du får hjälp och att du snart blir gravid och kan behålla barnet. Kram
  • challis777
    challis777 skrev 2011-05-30 20:36:50 följande:
    Oftast får man ingen utredning förren man haft 3 missfall, men ring och hör om de kan hjälpa dig ändå?. Annars, ljug och säg att du haft 3, det skulle jag ha gjort. Vet allt för många som haft "bara" 2 mf och inte fått hjälp...

    Har också, som Frankofilen, haft svårt att bli gravid. Tog 7 år, 5 ivf, sen pergotime...

    Hoppas du får hjälp och att du snart blir gravid och kan behålla barnet. Kram
    Pergotime skrivs ut av läkare. Jag har PCO och enl. läkarna ingen egen ägglossning, därför har jag fått det utskrivet.
  • challis777
    Frankofilen skrev 2011-06-02 20:32:42 följande:
    Skönt att höra att det inte bara var min mätare som varnade utan anledning och visade tokiga värden...
    160 E var det mest otroliga jag har hört. Men det spelar ingen roll så länge ditt HbAc är prima och det får man ju säga att det är.
     
    Jag tar 34 E Humalog per dag. Har inte fått göra nån höjning än trots att jag är i v. 21. Vid mina tidigare graviditeter har jag fått höja vid det här laget.

    Ska in på koll i morgon och då ska jag höra om jag får fortsätt jobba nätter eller om jag ska sjukskrivas pga alla förvärkar jag har när jag jobbar nattskiften. Utan min kontinuerliga blodsockermätare hade jag sjukskrivit mig men tack vare den jobbar jag än. Men nu börjar det bli svårt att hålla jämna värden, särksilt dagen efter jag jobbat. Blir väckt hela tiden av mestadels låga värden. Så det blir ju svårt att kunna sova ordentligt för att orka jobba nästa natt igen när man blir väckt en gång i timmen...
  • challis777
    fridanilsson skrev 2011-06-03 21:11:22 följande:
    fattar ingenting! trodde jag fått missfall för 5 dagar sedan då jag började blöda men nu e jag osäker!
    plussade på bim i lördags men började blöda färskt blod i söndags, lika mycket som mens, blödde mkt 2 dagar sen minimalt 3 dagar(vattnigt svagt rött)
    på bilden nedan e testet från dagen jag började blöda, sen ett test från igår i mitten 4 dagar senare och testet nederst är från idag, 5 dagar efter "missfallet" men kan det vara missfall om testet blivit såå mycket starkare 5 dagar senare!??? och testet nederst är inte ens taget från morgonurin.. hur tidigt kan de se på vul om det finns liv?? går in i vecka 6 i morgon...


    Redan i v.. 5 kan man se hjärtat slå, men för att vara säker  så brukar de ju villa att man är i v. 7 helst. Kan ju vara så att du blev gravid med tvillingar och fick mf men att en stannat kvar?
  • challis777

    Själv var jag på koll i dag, allt var bra förutom att jag hade +2 i vita blodkroppar. Men det kan ju förklara varför jag varit så sjukt trött de senaste dagarna, sen är jag lite hes också.
    Däremot blev jag sjukskrivet nätter fom i natt... Tydligen kan mina förväkrar göra så att jag kan föda ännu tidigare än jag brukar och det vill de ju inte riskera. Och inte jag heller så klart, men det känns ju lite som ett nederlag att bli sjukskriven när man så gärna VILL jobba.

  • challis777
    Eeska skrev 2011-06-09 14:05:47 följande:
    Min bebis är här! Ville komma ut själv på dagen exakt 37 fulla veckor. Det gick snabbt och bra. Min piggaste bebis. Fick åka hem efter 2 dagar. Nu är det fullt upp med att justera insulindoser för att inte dimpa besvärligt lågt.
    Grattis till bebisen och till en snabb och bra förlossning, ta hand om er!
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare