• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • NewYork2011
    Vilda Tiger skrev 2010-02-21 21:32:33 följande:
    JessicaJag har inte haft problem med finnar men däremot har jag en vän som liksom du hade svårt att få igång sin äl efter att ha slutat med preventivmedel. Hon hade piller men det är ju samma hormon. Iaf - hon gick till en zonterapeut som hjälpte henne hitta zoner som hon skulle massera. Hon märkte skillnad med en gång, fick igång sin äl och blev gravid efter två månader (hon hade försökt nästan ett år då). Nu slutade olyckligvis den graviditeten i mf men nu vet hon iaf att hon HAR äl och att kroppen har kommit i balans.
    Tack så mycket för ditt svar

    Ok zonterapeut, det låter intressant. Kanske skall prova det om det inte blir något denna gången...

    Har en till fråga till alla egentligen...Känner ni alltid av när ni får ägglossning och vad isåfall får ni för symtom?
  • Fiyali
    Tjohooo82 skrev 2010-02-22 14:40:12 följande:
    Åh :( måste bara skriva av mig! Vill ju kunna åka skidor med killen nästa vecka men får olika rekommendationer beroende på vart jag vänder mig... Det kommer ju vara 4-5 veckor efter snittet, har inte varit några problem med läkningen och jag har burit tyngre än bara Leah eftersom jag har varit tvungen för att ta mig nånstans. Men har blivit rekommenderad promenader, möjligtvis längd i lugnt tempo...varför kan jag inte få åka slalom lugnt? Har aldrig varit en fartdåre :( Så less!
    Jag tror att du klarar av allt, så länge du lägger ner om det känns ansträngt!
  • Vilda Tiger

    Jessica
    Flytningarna ändras, blir sega och hala. Jag känner även lite i magen men det kom först efter jag fått första barnet.

    Jag har varit på Östra, hos sjukgymnasten, äntligen. Hon var väldigt bra och undersökte mig noggrannt. Det var klassiska fotsmärtor, sa hon, men hon var förvånad över att jag var så öm i ryggslut och insidan av låren, hela vägen ner till knäna. Men det kommer sig av, sa hon, att jag går och spänner mig och håller ihop bäckenet. Jag fick en massa övningar, hon visade hur jag ska resa mig och sätta mig samt hur jag ska gå. Jag går fel, skjuter fram bäckenet och går för mkt på hälarna. Nu ska jag gå mer på tårna och verkligen föra vikten FRAMÅT, så att tiden då ena foten är i luften minimeras. Det kändes givande och jag fick hennes nummer så jag kan ringa om det blir värre.

    Nu - mer jobb. Kaos här ídag, känns det som. Alla elever har existensiella problem, om det sedan beror på den långa vintern eller på att de känner sig strssade över att terminen snart är slut, det vet jag inte.

  • kim86

    Nu har jag varit på UL.. =) Blev inget VUL för läkaren var väldigt förvirrad, men vi såg en liten räka med ett fint fladdrande hjärta på skärmen. Dock bara några cm långt, men ändock en liten bebis.. =)

    Sååå roligt. Ska tydligen göra NUPP/KUB också, så det blir ett UL till snart, v 12.. =)
    ska man känna sig lugnare nu?? =)

  • Vilda Tiger
    kim86 skrev 2010-02-23 13:30:23 följande:
    Nu har jag varit på UL.. =) Blev inget VUL för läkaren var väldigt förvirrad, men vi såg en liten räka med ett fint fladdrande hjärta på skärmen. Dock bara några cm långt, men ändock en liten bebis.. =) Sååå roligt. Ska tydligen göra NUPP/KUB också, så det blir ett UL till snart, v 12.. =)ska man känna sig lugnare nu?? =)
    Grattis till hjärtat! Du vet väl att NUPP/KUB är frivilligt? Vi valde att inte göra det, men blev erbjudna.
  • kim86

    Ja, jag vet att det är frivilligt. Men han verkade så säker på allt, så jag bara nickade o försökte hänga med i svängarna.. =) Men jag ska tala med BM imorgon, men det är ju ett extra UL iofs.. men jag har inte bestämt mig än om man vill veta.. =)

  • Sinnika
    NewYork2011 skrev 2010-02-21 21:23:37 följande:
    Hejsan! Jag är en typ 1 diabetiker och går hoppas på att det skall bli en liten bebis i magen snart Jag avslutade med min nuvaring i oktober månad och därefter haft det lite krångligt med min menstruation(oregelbunden) och har endast registrerat en ägglossning sen jag avslutade med nuvaringen! Har dessutom haft konstiga mellanblödningar två gånger(brunröd färg) och fått väldigt mycket finnar... Jag är så j-vla trött på dessa finnar, är det någon som har något råd eller tips både gällande mellanblödningarna, vad det kan bero på, och även finnarna?! Kan man prata med sin diabetessköterska, gynekolog eller ta kontakt med en hudläkare..nu tänker jag mest på finnarna Hur hade ni gjort? Jag känner mig så frustrerad...hoppas på att någon här kan ge mig ett gott råd
    Hade också oregelbunden mens efter att jag slutat med nuvaring, och hade oftast en cykel på 32-35 dagar. Började då äta rosenrot och det funkade för mig. Fick kortare o kortare cykel tills den stabiliserade sig på 29 dagar och när vi sedan började försöka skaffa barn så gick det på direkten! Självklart kan man inte säga att det berodde på rosenroten men det gick ju bra i mitt fall! 
    Åt en tablett om dagen av den mest "kollade sorten", den som apoteket säljer. Tror det heter arctic root? Om du provar så glöm bara inte att man inte ska äta rosenrot mellan ägglossning och beräknad mens, utan gör uppehåll då och börja igen om du inte plussat. Det är ju ett naturläkemedel och en del menar att det kan ge en ökad missfallsrisk om man äter det som gravid och det är ju dumt att chansa!
  • NewYork2011
    Sinnika skrev 2010-02-23 14:34:45 följande:
    Hade också oregelbunden mens efter att jag slutat med nuvaring, och hade oftast en cykel på 32-35 dagar. Började då äta rosenrot och det funkade för mig. Fick kortare o kortare cykel tills den stabiliserade sig på 29 dagar och när vi sedan började försöka skaffa barn så gick det på direkten! Självklart kan man inte säga att det berodde på rosenroten men det gick ju bra i mitt fall!  Åt en tablett om dagen av den mest "kollade sorten", den som apoteket säljer. Tror det heter arctic root? Om du provar så glöm bara inte att man inte ska äta rosenrot mellan ägglossning och beräknad mens, utan gör uppehåll då och börja igen om du inte plussat. Det är ju ett naturläkemedel och en del menar att det kan ge en ökad missfallsrisk om man äter det som gravid och det är ju dumt att chansa!
    Tack så mycket för tipset, det låter ju nästan för bra för att vara sant Men det skadar ju inte att pröva iallafall!

    Skall kanske prova det då om det inte tar sig denna gång...har förmodligen en cykel på ungefär 32 dagar, så jag skall få min mens runt den 27/2...men hoppas hoppas att den uteblir och att det skapas en liten bebis i magen istället
  • Wille 2008

    Hej alla!

    Vill bara titta in och säga att jag fortfarande är gravid! I allra högsta grad dessutom! Bara om det är någon som skulle fundera ;-D

    Grattis Kim vad kul att få se den lill*...

    Vilda Tiger: Bra att du fått en massa tips om din foglossning! Skönt det!

    Nu ringer det visst på skype...saknar mitt lilla gryn så det gör ont, men väntan är snart över...snart...

  • Smultron8303

    Hej svejs.

    Är bara tvungen att skriva av mig lite.
    Har precis varit hos min diabetessköterska för de vanliga rutin kollerna så här i det tidiga skedet i graviditeten. Och jag vet inte hur mycket mer jag ärligt talat klarar av.
    Har ett HbA1c på 9,2 och jg visste att jag inte startade denna graviditet på de bästa sättet. Är så otroligt rädd över att det ska sluta i ett MF. Verkligen LIVRÄDD!!
    Hon sa även att om det inte rättar till sig så lägger dom in mig, vilket iofs jag inte skulle tycka illa om. Men jag vill klara av detta själv. Om jag nu klarar av det.
    Tar blodsocker flera hundra gånger per dygn känns det som. Mina fingrar skriker varje gång jag tar fram min blodsockermätare. Magen skriker och vill inte ta flera sprutor. Fick tipset att sticka på lite andr ställen, vilket jag började testa direkt.

    F*n, jag är beredd att göra allt jag kan för att få behålla detta barnet som växer inuti mig. Men just nu vill jag bara lägga mig och gråta!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare