Inlägg från: hallonbåt |Visa alla inlägg
  • hallonbåt

    TjatterMAJorna 2005, del 20

    vist: Anton och Matilda reagerade nästan ingenting på sin andra spruta. Tyckte faktiskt att de reagerade mer på första!

  • hallonbåt

    Godmorgon!

    Jag kom till jobbet utan några problem, både buss och tunnelbana kom som de skulle. Lite mer folk än vanligt var det bara, men det antar jag är för att folk vill vara ute i god tid. Vi hade -21 grader hos oss så jag pälsade på mig till max. Det ska bli intressant att se när folk börjar dyka upp här på jobbet... det är verkligen synd om de som måste åka pendeltåg eller andra tåg och inte har möjlighet till andra alternativ (jag kan också åka pendel men väljer tunnelbana nu när det är så mycket strul). Det är synd bara att SJ och SL får ta så mkt skit för vintern... de gör så gott de kan (tror jag).

    Helgen har varit lugn och skön... Melodifestivalen var väldigt spännande för en gångs skull! Jag gillade Timotej jättemycket och tror verkligen på den! Kul också att Darin gick vidare!

    Matilda har varit lite hes i några dagar så vi får hoppas att det ger sig och inte utvecklas till den där falska krupp-sjukan som farit runt här...

    vist: Mysigt med ny säng! Trist med era tåg bara. Var förresten in i Sverigehuset i fredags... jag och en kollega köpte presentkort på Ticnet till en kollega som fyllt 60 år.

  • hallonbåt

    Godmorgon!

    En lugn och skön morgon med yttepytteliten sovmorgon. Eller, alla mornar som inte innebär att behöva gå upp kl 5 är ju sovmorgon för mig. Så jag är pigg och glad. Efter lunch ska jag åka in till stan för att möta upp några arbetskamrater. Vi ska fira att en av tjejerna fyllt 60 år (hon vet ingenting om vad som ska göras eller ens vilka som busar med henne... hon vet bara att hon ska stå på en viss plats kl 13:30 idag) med champagne, musikalen Hairspray och så middag på det. Det kommer att bli en toppendag!

    mia: Vad hemskt med din syster! Hur mår hon nu? Håller tummarna för en snabb återhämtning för henne!

  • hallonbåt

    Godmorgon!

    Jag är förkyld!! Inte så farligt ännu men ändå, det är inte skoj när det surrar och har sig i öron/huvud och så tjock i näsan och öm i halsen på det. Jag hoppas på en snar förbättring!

    Anton är verkligen igång med snacket hemma nu! Imorse såg jag honom gå in till Matilda, putta på henne litegrann och säga mjukt "Aaakaaa" (=vakna). När hon inte rörde på sig så klättrade han upp i hennes säng och säger "aaakaaa" hela tiden medan han klättrar runt. Samma mjuka ton i tonfallet hela tiden! (Precis så som jag och maken gör när vi väcker henne... även om vi inte klättrar upp i hennes säng då...) Han snackar som sjutton hela tiden och det mesta förstår man ju inte men han är en fena på att härma ord. Nu börjar det riktigt roliga... när pratet kommer igång!

    Aannaa: Jag tror att de brukar släppa biljetter typ kl 9 till konserter den dagen som biljetterna släpps. Du får kolla på ticnet eller liknande, där brukar det stå.

    Dragonia: Stort grattis till bebisen! Vad roligt för er att äntligen få ett syskon!

    Alison: Vad jobbigt att du fortfarande mår dåligt! Håller tummen för att de snart tar reda på vad som är fel och att du får hjälp!

    Krodan: Jag är också lite känslig när det gäller Matildas hår, det är långt och fint så jag toppar det med jämna mellanrum. Hon själv säger ibland att hon inte vill ha det långt men jag tror att det bara är något hon säger och inte menar. Om det vore så att hon verkligen menade det så skulle jag ta fram bilder på barnfrisyrer och låta henne peka på vilken hon skulle vilja ha. Då blir det lite mer konkret för henne och hon får se hur det ser ut, mer än att bara säga. Vill hon fortfarande ha kort så klipp det då. (Det växer ju ut igen.)

  • hallonbåt

    Hej!

    Har varit på utvecklingssamtal för Matilda idag och allt var så bra. Det enda var att hon glömmer bort sig lite när hon äter och att hon hellre pratar än äter. Hon har så mycket tankar och funderingar om livet just nu så hon har inte tid att äta. Skönt ändå att höra att hon har det så bra på dagarna.

    Själv har jag fått bihåleinflammation och det gör ont i hela ansiktet. Bihåleinflammation är nog bland det värsta jag vet, förutom magsjuka då. Men idag är första dagen som jag verkligen känner att våren är på väg! Härligt!

    vist: Visst är det märkligt att ungar kan vara fullt aktiva trots sjukdom? Undrar i vilken ålder som man får vett att hålla sig stilla när man är sjuk egentligen?

    Nu är det dags att sova!

  • hallonbåt
    Alison: Men hjälp vad otäckt med dina leder! Min mamma är reumatiker och på henne så började det i ett finger och det spred sig sedan till resten av kroppen. Fast det har pågått under 25 års tid ungefär. Har du haft ont i lederna tidigare? Min första tanke var svininfluensa men den är du väl vaccinerad mot?
  • hallonbåt

    Alison: Ni kan ta tunnelbanan, blå linje till Rådhuset (eller ta taxi) till Dolce Vita. Det är en italiensk restaurang med supergod mat. Den ligger jättenära tunnelbaneuppgången eller är nära med taxi om ni tar det. Hemsida: www.dolvevita.nu

  • hallonbåt

    Grattis Anna på födelsedagen!

    Anton har börjat bli så stor! Man bara tittar på honom och liksom häpnar, vart kom den här stora ungen ifrån?? Han pratar och gör sig förstådd, han busar och är aktiv. Nu börjar den riktigt härliga åldern!

    Edwina: Vi har också varit väldigt sjuka hemma den här vårvintern... förra veckan hade jag både bihåleinflammation och magsjuka, nu har den degraderats till enbart förkylning så det blir ju bättre. Grejen är väl bara att hade jag varit hemma från början så hade jag inte blivit så sjuk som jag faktiskt blev. Men jag håller med, det är jobbigt att behöva tala om att man är sjuk eller behöva vabba eftersom andra (på jobbet) blir drabbade. Krya på dig!!

    vist: Vad roligt att det går så bra för Gabriel och pottan! Det är skönt när det börjar närma sig att man kan slippa blöjan.

  • hallonbåt

    Aannaa: Vi kommer båda gå ner till att jobba 6-timmars dagar när Anton börjar på dagis. Just för att få kvalitetstid. Vi anser att några tusenlappar mindre i månadslön kan vi offra för att slippa stressen och kunna njuta av vardagen litegrann. Var försiktig så stressen inte tar över så att du börjar må dåligt på allvar!

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 20