Inlägg från: hallonbåt |Visa alla inlägg
  • hallonbåt

    TjatterMAJorna 2005, del 20

    Hej hej!

    Vi har haft en jättemysig helg! Barnens farmor kom och var barnvakt på lördag eftermiddag. Då åkte jag och maken till stan för att se Alice i Underlandet (underbar film!) och äta middag på restaurang Kungsholmen. Det blev inte så sent men det var väldigt trevligt att komma ifrån bara jag och maken för en stund. Barnen hade haft det jättebra med farmor och hon är stor favorit hos dem båda. Härligt att se den kärleken som är riktad mot någon annan än oss. Anton fick en liten reaktion bara, natten till idag drömde han mycket och var ledsen. Han lugnade sig dock när han fick sova hos oss och sov då väldigt, väldigt nära sin mamma.

    Annars flyter livet på hos oss... om två månader börjar Anton på dagis och det blir verkligen spännande!

    Angående städhjälp så kommer vi definitivt ta det sedan när vi båda jobbar igen. Maken är inte så mycket för städning och jag är det desto mer... eller snarare att jag vill ha det rent och han bryr sig inte så mycket. Resultatet blir att jag städar på helgen då man egentligen vill spendera tid med sin familj. Jag får städhjälp rabatterad via mitt jobb så det kommer vi definitivt att ta. Plockhjälp vore kanske något? Hela kvällarna består ju av denna syssla.

    Många verkar sjuka i tråden så krya på er!!

  • hallonbåt
    Aannaa: Wow! Vad skönt det låter att få ha det så rent hela tiden! Du får gärna inboxa mig vad ni betalar för en städning på 5 timmar. Känns det inte som att ni behöver städa undan själva innan hon kommer... jag blev nojjig bara vi skulle ha en städerska över för bedömning av vårt hus och städade en hel del innan det. Nu blev hon sjuk och kunde inte komma och så rann det ut i sanden och vi har inte tagit tag i det ännu.
  • hallonbåt

    Grattis till Lisa på födelsedagen, en dag försent! Tänk att lillskruttan blivit så stor! Hoppas hon kryar på sig, ingen rolig första födelsedag om man är sjuk...

    Sky: Vad bra att det går så bra med vikten! 15 kg är mycket!

    Aannaa: Tack för svar! Jo, det blir nog så att vi tar in städhjälp till hösten. Hoppas bara inte ROT-avdraget försvinner efter valet, om nu de rödgröna skulle vinna.

    Edwina: Åhnej, inte magsjuka igen! Matilda går till dagis för första gången på nästan två veckor nu. Hon har varit jättehostig och förkyld på det men nu känns det som att det har vänt. Hoppas det håller i sig bara....

  • hallonbåt

    Hej hej!

    Vi har haft en jättehärlig helg! Vi har påskpysslat, rensat lådor, brunchat på Villa Källhagen och umgåtts spontant med våra grannar! Jag har inte hunnit tvätta alla de högar som ligger så fint sorterade och jag har inte hunnit städa så mycket som jag tänkt men vi har haft en superhelg!

    Hoppas ni andra haft en lika bra helg!

  • hallonbåt

    Hej hej!

    Här har det varit full rulle hela dagen! Vi har varit lediga sedan i onsdag då vi firade makens födelsedag med presenter, badhus och god mat på kvällen. Idag har jag bakat bröd, gjort en massa köttbullar och gjort halloncheesecake med vitchoklad. Vi siktar på en härlig påskmiddag med våra grannar imorgon. Middagen blir ett litet mini-smårgåsbord med lax, skagenröra, sill, ägg, potatis, prinskorv, köttbullar och revbensspjäll. Det blir nog jättegott och trevligt!

    Hoppas alla får en glad påsk! {#lang_emotions_sunny}

  • hallonbåt

    Sista dagen på påsken, skönt att vara ledig en extra dag. Vi tvättar och smågrejar här hemma och det är skönt att kunna ta det lugnt. Jag har redan varit iväg på måndagsträning, idag blev det vattengympa. Vi simmade några varv innan passet kom igång och även ett par varv efter så jag är rätt mör faktiskt. Skön träning och det var inte alls bara en massa tanter (som jag först trodde att det skulle vara). Det känns skönt också att varva allt påskgodis med lite träning också.

    Snö ja... usch. Hoppas det försvinner snart! Igår satt vi ju ute på baksidan och grävde i sandlådan och myste i solen....

    Jenny: Hoppas Samuel kryar på sig! Låter inte så bra det där!

    ft: Hoppas ni också kryar på er!

    vist: Skönt med barnledigt...! Fast jag hade nog inte klarat mig så många dagar. Matilda har varit ifrån mig 2 dagar som mest och då höll jag på att gå åt. Men skönt att få längta efter varandra litegrann.

    Hoppas alla har haft en riktigt bra påskhelg!

  • hallonbåt

    Godmorgon!

    Är på jobbet som vanligt i arla morgonstund... det känns som om man är uppe före tuppen ibland när man är på jobbet kl 7... Nu är det bara 1½ månad kvar tills Anton börjar på dagis och jag går ner till 78% arbetstid igen. *skönt*
    Det blir en härlig helg som vanligt, jag har inspirerat maken till att börja renovera grovköket, diskbänken ska ut och vattnet stängas av. Själv ska jag tvätta, kvistlacka och grundmåla taket. Det är en början i alla fall. Sedan ska jag, Matilda och svärmor till trädgårdsmässan och på söndag blir det städning.... (om det inte är toppenväder förstås, då är vi ute på baksidan istället).

    ft: ja... jag vill också veta! Man blir ju nyfiken när du säger så!! Själva är vi så nöjda med två barn så det blir ingen trea för oss!

    alison: Tyvärr måste man stå på sig och kräva mer av sjukvården... Det tog fem år innan jag fick min diagnos IBS och äntligen fick prata med någon som trodde mig och kunde ge mig hjälp. Det var fem år av pina, magkramp, fel diagnoser och många olika och konstiga undersökningar.

    mia: Usch, konstiga sjukdomar det finns. Min mamma är ju reumatiker och jag vet hur kämpigt ni har det.

    edwina: Stackars Elvin med svinkoppor. Hoppas han kryar på sig snart!

  • hallonbåt

    Aannaa: Matilda fick rätt många koppor och hade faktiskt jätteproblem med sina. Hon låg och grät för att det kliade men inte fick (hon fick sova med fingervanta). Hon fick även Tavegyl för att slippa klådan. Jag tror att de inte smittar längre när kopporna blivit skorpor och inte vätskar längre.

    Edwina: Min IBS känns i hela magen, främst i "magkatarrsområdet" men från sida till sida (om du förstår). Det går i perioder men jag har mått väldigt mycket bättre nu sedan Matilda föddes, det kom tillbaka lite efter att Anton föddes och även när jag stressar lite för mycket. Något väldigt positivt är att min mage svarar jättebra på viktväktarmat och inte så mycket socker. Om jag smäller i mig en massa fika eller godis utan ordentligt med (bra) mat i magen kan jag garanterat räkna med en kväll med kramp och smärtor. Jag kan inte äta bönor heller eller för mycket rå lök men jag tror att det är lite olika beroende på vad man tål eller inte tål. Jag har så att jag får ett anfall och mina är så kraftiga att jag oftast behöver lägga mig ner och vila magen, och när anfallet är över så är jag så trött att jag kan behöva sova ngn timme efteråt. Det är väldigt sällan jag får ytterligare ett anfall samma dag. Jag får det i kombination med att jag äter ngt dumt och jag slipper ha anfall över flera dagar, vilket är skönt. Du kanske skulle skriva ner vad du äter och föra lite dagbok för att se vad du reagerar mot? Jag dricker Lunelax (receptfri) varje morgon för att hålla magen i trim. Jag skulle aldrig överleva utan den.

  • hallonbåt

    Hej!

    Vi har haft fullt ös hela helgen... synd att helgerna går så fort måste jag säga. Vår helg började redan i fredags med middag hos ett par vänner. Igår började vi renoveringen av grovköket hemma och så vårstädade vi i trädgården samt umgicks med våra grannar på eftermiddag och kväll. Idag har det städats, tvättats, myst ute i trädgården i lugn och ro och bara haft en bra dag.

    Någon som vet om man kan göra syntest för körkort på synsam? Jag sprang förbi körskolan i fredags för att göra syntestet till körtkortstillståndet men de stängde tydligen tidigare på fredagar. Kändes lite snopet... tänkte om synsam kan göra det (de borde de väl egentligen kunna göra med tanke på att de är optikerbutik men det står inget på deras hemsida) så kan jag göra det på lunchen istället... På torsdag ska jag och min handledare på den där handledarutbildningen. Det blir spännande...!

    Jag är också intresserad av att träffas! Jag har ju inte träffat någon av er ännu irl så det skulle vara jätteroligt! Jag är på både på mammaträff och med barn-träff. fröken s: beklagar sorgen! Även om det är väntat att de ska dö så är det ju en hemsk saknad man känner ändå.

    dalis: skönt att Martin blev frisk så fort.
    vist:
    skönt att det inte blev långvarigt för Gabriel... man vet ju själv hur jobbigt det är att vara magsjuk.

  • hallonbåt

    Hej!

    Nu har jag gjort syntestet till körkortstillståndet... så ikväll ska jag lägga ihop alla papper så att de kan skickas imorgon plus betala avgiften. Jag gjorde syntestet på synsam, det gick jättefort och jag fick det gratis eftersom jag alldeles nyligen varit där och gjort ett "vanligt" syntest för glasögon. Det var samma tjej som gjorde synundersökningen och hon kände igen mig. Perfekt! Även om den avgiften inte var så dyr (100 kr) så gjorde det mig till en väldigt glad kund i alla fall!
    Jag är verkligen superdupernervös inför det här med bilkörning men man får ta det i sin egen takt så borde det gå bra... Edwina: Jag ska köra i Spånga då det är närmast hemma. Då kan jag ta det när jag är på väg hem från jobbet. Handledarkursen ska jag och min handledare på på torsdag.

  • hallonbåt

    Är det några femåringar som börjar fylla år snart? Ska vi kanske uppdatera i trådstarten med allas födelsedagar så vi inte missar ngn?

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 20