Inlägg från: Bebbilina |Visa alla inlägg
  • Bebbilina

    Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18

    Hej pa er! Jag tror inte heller att man behover vara orolig for hur mycket bokstaver mantanar med barnen nar de ar pa dagis. F vill ibland bade rita och skriva, men han blir helt supersur nar det inte blir perfekt att han inte vill forsoka mer. Han far lara sig nar han vill (nastan)
    Idag har jag varit pa 3600 meters hojd, ar pa konferans i colorado. Men jetlagen verkar inte ge sig och jag ar sa trott varje kvall att det inte ar klokt.
    Srutthumlan: kanske ska du boka td hos barnmorsakn, min kompis hade mycket svamp ett tag, sa nar hon tillslut gick sa hon, oj va du maste haft ont! Hon fick da nagot speciallt att satta upp. Kanska har du en annan stam av svamp an vad canesten och pevaryl hjalper mot. Pa vardguiden star att man ska soka vard om man inte blivit hjalpt av behandling, Kram!

  • Bebbilina

    Marfa: nä jag hann inte se mycket annat än keysone utom från vägen till flygplatsen.

    Vi går inte på någon aktivitet. Jag vill inte lämna bort F mer än vad jag redan gör. Dessutom tycker jag att tiden redan är knapp. Däremot har F&S familjegympa, då får både han och jag träning på samma gång-det tyckte jag lät bra. Badhus har bi försökt lite förra året men F blev jämt sjuk tyckte vi så vi kom av oss. Borde prova igen detta år!

  • Bebbilina

    Ancy: F har nästan aldrig bett att få gå till dagis. han verkar dock ha kul där vad man ser när vi hämtar, fröknarna säger att han verkar trivas och han har två jättebra kompisar. han är nog okså en hemakille, fast allt annat gillar han också, hälsa på hos folk, gå ut, åka nånstans etc. ibland blr jag orolig at han ändå inte trivs på sitt dagis.

    skrutt: F föddes en vecka över tiden, huga va trist det var att vänta den där veckan!

    smurfan. skönt med sol och bad! Jag var ju nyss borta en vecka men då lääängtade jag hem, kanske jag inte skulle ha klarat två!!!

  • Bebbilina

    Pesco: va märkligt det känns att inte folk vill ha barnkläder! Jag hade mer än gärna tagit begegnat till F men vi hade ingen att ärva av när han föddes. Senare har vi fått ärva jättemycket av en kompis. Jag älskar att få ärva kläder. Den mamman vi ärver från har jättebra smak (enligt mig) så det var som att få jättefina, nästan nya kläder. Utan att belasta miljön. Utan att betala. Utan att F fick alla färg/bomullskemikalier. Sedan har jag köpt några klädpaket på blocket och tradera av samma orsak. Bara skor tycker jag att jag vill F ska ha nya. Vi ska dock inte vara med pånån försäljnng. spar F:s kläder och babysaker. Kankse, kanske kan de användas igen

    Angående dagmamma tror jag det är mycket lugnare tempo särskilt för de mindre barnen, men nackdelen är om personkemin mellan dagmamman och barnet inte stämmer eller, hemska tanke, att dagmamman inte är snäll när man inte ser. Funderade på dagmamma men fick höra skvaller om de som finns häromkring som inte var positivt. Det var en bra men då var där jättelång kö.

    Kan ni inte hitta nån privat dagis med egen kö Pesco?

    Undrar hur skrutthumlan har det, hoppas bra!

  • Bebbilina

    Pesco: vilket dilemma. Men jag vet att det rör sig långsamt i köerna i terminerna. Så om ni ställer er tidigare så kanske ni kan "förhala" Robins start ett tag (även om det inte är populärt hos förskollärarna såklart)?

  • Bebbilina

    skrutthumlan: det var ju jättebra att du fick en sån bra BM som precis förstod dig. Antar att det vaginala onda är "bättre" än det snittonda? Fast jag hade också ont efter Fs förlossnng, huga. Amning tar väl sin tid att få till?

  • Bebbilina

    Hur har ni andra gjort, köpt ny stol till barnen i bilen? Läste någonstans att de skulle sitta jättelänge bakåt!

  • Bebbilina

    Skrutthumlan: jag återkommer till barnaboken tips: amma med första tutten, håll honom vaken hela målet. Nä han ätit och rapat (om han vill det) får han amma andra tutten. Sedan mys /byta blöja. Sedan första tutten igen. Då säger hon att banret ska vara mätt och tryggt. Frans åt enligt detta mönster och då rejält och ganska snabbt varje gång. Jag tror att man lätt hamnar i spiraler när bebisen är för trött att sova och för hungrig att sova=snutta-sova-snutta-sova. Sen är ju alla bebisar olika men man kanske försöka åt det hållet. Hur har ni det annars? Är det inte ysigt med en liten bebis "lite avis".

    Mollan, hi hi. August kommer i del två.

    Frans klagar inte heller på bakåt så han får också fortsätta så. Vi brukar kalla stolen racerstol

  • Bebbilina

    Skrutt: alla försöker ju så gott det går. Ersätting är väl bra om det funkar så? var snäll mot dig själv .

    Smurfan: vilken tjej!

    Vi har handlat båda stolarna på säkerhetsbutiken, jag tycker de är väldigt bra där! Jag är ju så petig när det gåller säkerhetsfrågor men där får man raka och precisa råd! Vilket bra pris det var på den stolen Marfa! Kanske man skulle slå till så man har tills f växer ur sin stol. Hur långa är era barn osm inte får plats, är F kort, för han får plats relativt bra i framsätet?

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18