• Mika1980

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    LYCKA82: Jag tror att hormonvärdet har att göra med hur pass länge fostret/embryot överlever där den sitter och hur snabbt/långsamt den kan växa. Min hade ju ett tickande hjärta när jag fick metrotrexat som sagt, då hade jag ett hormonvärde på strax över 5000 och fostret var ca 2x2 cm.

  • Mika1980

    LYCKA82: Vill bara poängtera att detta bara var min teori, att mitt embryo fortfarande levde och hade ett hjärta behöver inte betyda att ditt gjorde det - jag vet faktiskt inte, bäst svar får man nog om man frågar en läkare.
    Men ja det är tufft att tänka på, jag frågade tom. om man inte kunde sätta den i livmodern i stället och fick ett flin tillbaka, lite hjärtlöst kan man ju tycka.

  • Mika1980

    Mmmbop: Menade du att X:et satt i äggledaren? Det är det absolut vanligaste nämligen. Så oavsett om du skulle behöva operation (vilket du säkert slipper) får du behålla båda äggstockarna, det är bara ena "vägen" mellan äggstockarna och livmodern som försvinner då. Jag fick också metrotrexat till en början, många blir hjälpta av det men i mitt fall hade det gått lite för långt. Jag tror inte att det är vanligare med X om man insemineras, eventuellt skulle det vara för att spermierna sprutas in i livmodern och därmed slipper kämpa för att komma dit av egen kraft, och fortsätter istället att simma upp i äggledarna. Men tajmar man ägglossningen bra och ägget redan är i livmodern är det ju inga problem. Och jag har inte hört någon förutom du (och jag) som insimerats och fått X. Se bara på alla tjejer härinne, de har ju blivit gravida på naturlig väg.
    Jag är ledsen att även du har drabbats av detta, men förhoppningsvis behöver det inte blir värre än vad det är, håller tummarna för dig.

  • Mika1980

    Rara: Jo jag blir lätt skengravid, inte bara så att jag inbillar mig att jag mår lite illa utan det är hela paketet, ömma bröst, illamående, molvärk i livmodern, känsligt luktsinne, irriterad osv osv. Visst kan mkt vara pms men de gånger jag har varit skengravid har min pms varit extrem i sådana fall. Sist var tom. ena bröstvårtan mörkare..jätteskumt, men det var negativt. Försök att inte tänka på det (inte lätt, jag vet!), hitta på saker hela tiden..och så får du testa och se sen helt enkelt. Man blir ju extra besviken när man verkligen har trott att man är gravid.

    Vilken sidan man får ägglossning på kan man se några dagar innan beräknad äl, jag har vanligtvis en cykel på runt 30 dagar (har varit lite knasig efter X:et dock) och brukar göra vul på dag 11-12 ca. Så jag ringer min gyn och bokar tid varje månad när jag får min mens, då brukar det gå bra att få en tid ca 12 dagar senare. :) Efter äl kan de se en vätskeansamling där äggblåsan har spruckit.

    Magdalena: hoppas att det inte är ett nytt X, även om testet visar negativt när det är dags att testa och du fortfarande har känningar (och inte får mens) borde du fråga efter ett vul. MEN det är säkert så att du är lite känslig och känner av äl och mens (och däremellan) mer efter X:et. Så det är nog ingen fara.

  • Mika1980

    Rara: jag menar inte att låta negativ, vill bara inte att du ska bli besviken om det visar sig vara negativt. Vet själv av erfarenhet hur det är att hoppas - för att sedan bli otroligt nedslagen. Men visst kan du vara gravid!

  • Mika1980

    Rara mfl: det finns alltid ivf, och ni som har sambos/makar kan ju får hjälp av sjukvården relativt fort iom. vårdgarantin.. Jag har snart sparat ihop till en ivf i Danmark, men ska vänta ett par månader och se om pergo kan hjälpa mig först.

  • Mika1980

    Magdalena: Har svårt att minnas allas berättelser, var det så att X:et satt på höger sida? Isf. är det inte konstigt att det gör ont där..och cykeln kan bli knasig, men tror att den rättar till sig så småningom. Hoppas att det går nättre nästa gång!

  • Mika1980

    Magdalena: Okej, jag har bara haft smärtor på samma sida som X:et satt, trots att äggledaren är borta.. Du borde kanske be gyn undersöka sig lite närmare, eftersom det var i somras (?) du hade X:et borde du inte ha så ont fortfarande. Jag hade mitt i somras och hade väldigt ont i ca en månad men känner nu som sagt bara av värk vid äl. Jobbigt för dig..:(

  • Mika1980

    Magdalena: Aha, visste inte att du hade endometrios, det kan ju kännas..:/

    Vet någon hur pass ärftligt det är med endometrios och om man kan ha det även om läkarna inte såg något när de öppnade upp buken..? Både min mamma och syster har det nämligen, och jag fick utomkveds..men de såg ingen endometrios under operationen.

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3