• Mika1980

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    LillaFrugan: Äggen som hamnar i bukhålan kan omöjligt vara befruktade eftersom transportsträckan för spermierna är borta :) Jag tror inte att det spelar ngn roll om jag har en "snutt" kvar eller inte, särskilt då den sitter fast vid äggstocken och inte livmodern..då kan alltså ett befruktat ägg inte passera genom andra äggledaren och sen fasta i snutten. Hänger du med? :) Läkarna sa att det var helt ofarligt att äggen kommer ut i buken, då de absorberas.

    Det jag eg. undrar över är hur pass vanligt det är att motsatt äggledare plockar upp ägget, jag har ju problemet att min vänstra äggstock är dominant och att jag aldrig får äl på "rätt" sida.

    Rara: Ja lite spännande är det ju, men jag är mkt skeptisk till att det har blivit ngt eftersom jag vet att jag ägglossade från vänster. Jag har som sagt varit skengravid förut, svårt att känna skillnad. Nu har jag fått ännu en konstig grej, är jättesugen på coca cola. Det brukar jag inte dricka annars. Haha, lustigt det där med att kroppen luras av att man så gärna vill vara gravid. För övrigt har ilningarna försvunnit & jag har fått ett jävla humör. Förmodligen pms.
    När jag fick X:et testade jag negativt på BIM-4 och positivt på BIM.

  • Mika1980

    LillaFrugan: Tack :)

    Rara: Det vore ju fantastiskt om det vore så, att äggledaren som är kvar känner det och "tar över". Men nu när jag hade äl så kände jag det på vänster sida (hade gjort vul och visste att det skulle komma fr vänster också), innebär det att man känner att ägget transporteras i äggledaren - eller är det när äggblåsan spricker som det känns?

    Acinna: jag tror att det där med hur stor chans man har är individuellt, min gyn sa att jag borde ha 70 % chans - men det var innan han förstod att jag uteslutande har ägglossat från vänster (fel) sida alla ggr förutom 1 gång det senaste året.. Så om inte motsatt äggledare kan plocka upp ägget är nog mina chanser ca 10% på naturlig väg. :( Har du förresten spolat äggledarna och kollat passagen i äggledaren X:et satt i? Då borde du få veta om den är trång eller inte..är den det så kan ni ju enbart försöka när du har äl från andra sidan. Det kan din gyn kolla med vul på en minut, jag får gå varje månad och kolla.

  • Mika1980

    acinna: ja men skit i landstinget - de kostar inte på en någonting om de kan slippa. Gå till en privat gynekolog, de skriver gärna remisser och gör undersökningar, kostar sällan mer än 250-300 kr och man har högkostnadsskydd. Klart du ska spola äggledarna!

  • Mika1980

    Sunflower: högkostnadsskydd ska nog gälla de flesta mottagningar, det kan dock variera beroende på vilken läkare man går till - där jag går fick jag byta gynekolog eftersom den första blev äldre än 65 och inte hade ngt avtal med försäkringskassan längre, då bytte jag till en annan i samma hus. De jobbar ju ofta som egna företagare så fråga innan du bokar in dig hos ngn om högkostnadsskydd gäller.

    Jo jag ska testa i morgon bitti, BIM då..ingen mens i sikte..

    :)

  • Mika1980

    Sunflower: jag  brukade inte känna av äl innan operationen, men nu de par gånger jag har haft det efter känns det som kraftiga ilningar i ljumsken..och känslan har sammanfallit med äl. Undrar varför man känner av det mer nu??

  • Mika1980

    Jag fick minus i dag med (BIM)..men mensen känns långt borta och jag är tok-skengravid. Har haft molvärk osv i flera dgr, men det som fick mig att tro att jag skulle få ett plus är min förhöjda temp och att min ena (!) bröstvårta har blivit mörkare. Men tydligen kan kroppen lura sig själv så pass..*suck*

  • Mika1980

    Tack LillaFrugan, nu har jag bunkrat upp med några fler test och ska göra ett nytt om ett par dgr om inte mensen behagar dyka upp. Jag kände ju också tydligt för 2 veckor sedan att jag hade äl, då hade äl-stickan gett utslag dagen innan. Så BIM borde ju vara nu, men tycker att min menscykel har blivit lite märklig efter X:et faktiskt. Som den senaste mensen, då småblödde jag i ca 5 dagar innan den kom igång på riktigt, så brukar det aldrig vara. :/

  • Mika1980

    Okej tack, men jag såg bara bilder på test som du tagit på BIM-1 och BIM-3..och jag tyckte mig se svaga plus. Jag är på BIM+1 i dag och fick minus igen, och ingen mens i sikte. :/

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3