• RaraS

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Men shit! Man går i från datorn i några timmar och då smäller det bara till! Glad

    Sunflower:
    GRATTIS! Men ska erkänna att min spntana reaktion var att jag blev grymt avundsjuk....ska "alla" andra lyckas på första försöket utan jag!!!

    Men jag har tagit mig samman. Jag är skitglad för din skull!....men förstår också att du är grymt orolig!!!
    Jag visade bilden för min man, han sa: "Det strecket är ju lika svagt som när du testade med ditt X"....jag hade blivit grymt orolig om jag hade fått ett sådant svagt sträck på BIM+1, men det behöver ju verkligen inte betyda något alls.
    - Du kan ju vara en "låghormonare".
    - Du kan ha haft ÄL senare än vad du trott.
    - Det kan ha tagit extra lång tid för ditt X att fästa i livmodern.

    Men kämpa för att få till ett VUL så snart som möjligt! Och vill de vänta någon vecka med att ge dig ett VUL så tjata till dig ett blodprov denna vecka, så du kan se direkt att HCG:t stiger som det ska. Den ovissa väntan är ju sjukt jobbig så förhoppningsvis så får du svar snart.

    Om jag kommer ihåg rätt så har du båda äggledarna kvar....och om du hade ägglossning från samma sida som X:et så är det ju lite högre risk att drabbas av det igen. Kände du vilken sida du hade ÄL ifrån? "Rätt" eller "Fel" sida.

    I vilket fall....jag håller alla tummar för dig!!!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    Mika1980 skrev 2011-01-02 13:26:36 följande:
    Ja vi får se hur det blir, snart är man väl ensam i den här tråden eftersom alla verkar plussa. Ursäkta den bittra tonen, men jag är sjukt trött på hela grejen nu.
    Förstår din bittra ton....måste ju vara skitjobbigt när det kommer till "nya" tjejer här hela tiden och som blir gravida snabbt igen... Men det är ju olika, vi som har fri tillgång till spermier kan ju köra på varje månad....och då är det ju större sannorlikhet att det lyckats till slut.

    Du skulle behöva stor portion tur!!! Synd man inte kan köpa det på burk. Förstår du är less på hela grejen. Jag kan ju också bli less på allt men mig kostar det inte mer än köpa vitaminer för tillfälligt. När det står många tusen kronor på spel varje gång så är det ju faktiskt en hel annan sak. Man kanske inte har råd med att försöka varje gång. Att betala 10000 kr som ensamstående är ju inte så lätt... Oftast har man ju inte så bra lön så man får 10000 kr över varje månad...

    Men jag tror ändå att du kommer lyckas till slut! Och då är all det all mödan värt! Tycker nog du ska försöka få till en spolning innan du försöker igen. Bukoperationer kan mycket väl ha påverkat den kvarvarande äggledaren. Det finns väl många gyn i Stockholm...du får väl vandra runt tills du får en remiss av någon!

    Håller mina tummar för dig också! Och ja, vi får inte glömma att det inte är kört ännu förrän du har fått din mens!
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Mika:
    Jag räknar i alla fall likadant som du....
    Min mens har inte kommit så stabilt de senaste månaderna. Förra månaden kom den på 15 dagar efter ÄL. Men jag räknar fortfarande med BIM på 14 dagar efter ÄL.
    Men det måste ju vara grym skillnad på när man får utslag på grav-testerna, beroende på om ägget fäster på dag 5 eller på dag 10. Om det fäster först på dag 10 så kanske inte hcg-nivåerna har kommit upp i tillräcklig nivå till BIM...


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Hittade en liten tabell över när olika grav-test ger utslag:

    ACON Ultra Early Detection 10 mIU/ml
    Clinic 20 mIU/ml
    RFSU 20 mIU/ml
    StorkHjälp 20 mIU/ml
    BabyOrNot - 25 mIU/ml
    Life Check 25 mIU/ml
    Quick Responce 25 mIU/ml
    Direct Facit 25 mIU/ml
    Unistep 25 mIU/ml
    Predictor 50 mIU/ml
    Clearblue 50 mIU/ml

    Sunflower: Jag såg att du har ju använt Clearblue....det ger ju utslag på högre hcg-värde än de övriga så du kanske hade fått resultat någon dag tidigare om du använt något annat märke....


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Och här är en tabell från http://www.niomanader.se/content.asp?id=149

    Hcg-nivåerna, från person till person, kan ju variera grymt mycket. Om man inte får + förrän en vecka efter BIM så behöver det ju inte betyda att något är fel.


    Veckor efter senast mens (hCG i mIU/ml) 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7 340 6 1 080 - 56 500 7-8 7 650 - 229 000 9-12 25 700 - 288 000 13-16 13 300 - 254 000 17-24 4 060 - 165 400 25 - 40 3 640 - 117 000

    Mika, hoppet är inte över förrän du fått mens! Men förstår att väntan är skitjobbig!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Oj...den tabellen syndes inte...hur tar man bort ett inlägg som blivit fel?
    Klicka på länken i inlägget om ni vill se tabellen över hur hcg-nivåerna kan variera från person till person.


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Sunflower:
    Håller med de ovan att njuta så mycket du kan!
    Du har ju dessutom lätt för att bli gravid och det måste ju vara en lättnad nu på att få ett besked på att kroppen faktiskt funkar. Den dagen jag får ett plus kommer nog det vara lika stor lättnad som att bli gravid, att reda på att den egna kroppen faktiskt funkar igen efter operationen.

    Lemis:
    Jag har använt ÄL-stavar från billiga-tester.se. För mig har de funkat jättebra....men jag har en väldigt tydlig ÄL-flytning så jag brukar inte behöva använda så många stickor. ÄL brukar inträffa 4-5 dagar efter att flytningen har börjat.

    Mika:
    Jobbigt att vänta...men som du säger, de som är låghormare kan plussa så sent som över en vecka efter äl....så ge inte upp förrän mensen är här! Det ska inte jag göra!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Roligt med alla plus!!! Jag hoppas så att jag får göra er sällskap snart!


    Grattis allihopa!

    Sejda: Håller tummarna för dig idag! Hoppas det har gått bra! Har du känt något i magen nu mellan +:et och VUL?

    Mika: Hoppas du snart får reda på vad som pågår med din kropp….ovissheten är ju så grymt tärande!

    Själv är jag på Dag 13 efter ÄL och vet inte om jag ska räkna BIM imorgon eller på torsdag. Jag känner inte min mens ännu efter operationen. Första månaden hade jag inte så bra koll för att jag skulle ju ändå inte försöka och hade fullt upp med att läka ihop. Förra månaden hade jag BIM 15 dagar efter ÄL. Just nu har jag bara några billiga hcg-test från billiga-tester.se som jag fick med ”på köpet” när jag köpte ÄL-stavar.

    Gjorde ett sådant test imorse och fick endast ett skuggstreck ganska nära kontrollstrecket. Jag får väl testa igen imorgon, skulle ju vara fint att få till ett plus innan långhelgen.

    Känner mig så fruktansvärt lugn ändå, känner knappt igen mig själv. Tror det är för att jag blir mer och mer säker på att jag är gravid än inte gravid. Och jag har redan gjort klart för min man att jag kommer bli sjukt besviken om jag skulle få mens.

    Jag känner så grymt mycket konstigheter i kroppen. Jag har mycket större bröst än förra månaden och jag mår illa ibland, inte hela tiden, men rejält illa ibland. Kan vakna superpigg mitt i natten och ligga vaken i flera timmar, och dödstrött andra tider på dygnet. Jag har sedan igår haft en sjukt konstig smak i munnen (allt jag äter smakar jättekonstigt) och så har jag en konstig vit flytning som jag aldrig sett förut. Har haft det i cirka en vecka och först trodde jag att jag hade fått svamp men läste lite på internet och denna flytningen stämmer inte alls in på svampflytning…jag ska bespara er från närmare beskrivningar av den. :)
    Det är lite molande från magen också. Men så har jag också stick/hugg från höger sida i magen ibland…..det är ju lite oroande….

    Ska testa igen imorgon….funderar på att åka och köpa några ”riktiga” test från apoteket idag…


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    Sejda79 skrev 2011-01-04 12:54:03 följande:
    Direkt vid plusset hade jag molande värk, typ mensvärk. Jag hade också ont i brösten och jag kunde inte ha mina vanliga behåar. Och så var jag enomt trött och blev direkt andfådd när jag var ute och rörde på mig. Jag var också lite yr och illamående, men kräktes aldrig. Jag kände tydligt att jag var gravid och jag tyckte också att det kändes annorlunda än graviditeten med x:et.

    Nu är jag i vecka 7 och molvärken kommer och går, men den är inte så farlig. Brösten är som vanligt igen. Jag är lite mindre trött och mindre yr. Mår egentligen väldigt bra Skrattande
    Skönt Sejda!
    Frågade för att jag har lite hugg och stick från min höger sida, där jag har min äggledare kvar. Förstår inte vad det är, Men, jag har ju varken fått mens eller + ännu så jag får avvakta lite.
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3