• RaraS

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Välkommen hit Lemis!

    Jag vet inte hur det är att genomgå bukoperation som du och Mika, men om det känns bra i magen så är det säkert ok att köra på efter 2:a mensen. Vi alla här verkar känna av magen mycket mera efter ett utomkveds, så det behöver du nog inte oroa dig för, men det är nog bra att vänta tills ärren inte är så supersvullna.

    Förstår hur lite hur ni känner det, jag hade haft ont i 6 dagar när jag kom in, och superont i 4 dagar, så jag hade svårt att sitta och gå. Började med att få en liten utskällning av gynekologen att jag inte hört av mig tidigare. Det blev operation direkt (titthål) och ibland funderar jag på vad som hade hänt om jag hade väntat en dag till med att ringa och fråga om det. Min man skulle egentligen åkt utomlands med jobbet samma kväll (men det blev ju såklart inställt) och tänk om jag hade väntat och den hade spruckit på natten när jag var ensam hemma...

    Jag tycker nog folk förstår allvaret i det hela. Och när man berättar om det och folk säger "Men oj så tråkigt" så brukar min man säga att det viktigaste är att jag lever och att han var så orolig den där kvällen. Det känns som att folk förstår.
    Men jag håller med om att de är grymt rädda för att fråga om det sedan! Vi åkte hem till mina svärföräldrar två veckor efter operationen och på hela kvällen så var det ingen som frågade hur jag mådde...jag var grymt ledsen då. För mindre än två veckor sedan fick man en oplanerad operation och två veckor efter så frågar inte folk längre om hur man mår...
    Men har ett par bra vänner som frågar om hur jag mår och om jag oroar mig för framtiden, de verkar förstå mig. Men sedan har man andra vänner också som redan börjar fråga "Har du något roligt att berätta ännu?"...herregud, det har ju inte ens gått två månader...och i den bästa av världar kanske man hade blivit gravid direkt men då skulle man ändå typ bara vara i vecka 5. Som att man vill berätta redan då?
    Ja folk beter sig verkligen olika, men som Mika säger....det är nog mest okunnskap och de menar nog inte att vara elaka.


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    Mika1980 skrev 2010-12-14 18:02:44 följande:
    Är lite glad - min gynekolog ringde mig i dag och sa att jag kunde komma förbi efter jobbet och hämta remisser för vul på sophiahemmet och recept på pregnyl (ägglossningsspruta) eftersom han skulle vara ledig nu och jag som sagt äter pergotime och bör kollas med vul. Blev positivt överraskad av omtanken, och att kunna reglera när man får äl genom att ta en spruta är ju perfekt om man nu ska åka till köpenhamn och inseminera :) Har inte känt så mkt mer på höger sida dock, men hoppas såklart. Om jag får fler äggblåsor i vänster äggstock och ingen i höger - tycker ni att jag ska chansa och åka till köpenhamn då?
    Ja, det måste vara svårt att bestämma dig om du ska åka eller ej.
    Jag vet inte vad varje resa kostar, men om du ser på VUL att du har flera äggblåsor i vänster äggstock så är det ju flera ägg som har möjlighet att fångas upp den andra äggstocken...så det borde vara störra chans än förra gången du åkte ner...
    Men förstår att du velar...hoppas, hoppas du får ett på höger sida!!!
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    acinna skrev 2010-12-14 21:04:34 följande:
    RaraS: Oj, oj, oj, vad det kan uttrycka sig olika. 11 september skrapade de mig för de trodde att fostret satt i livmoderhalsen, då fick jag vänta 16 timmar med dropp. Den 16 september la de in mig igen för titthålsoperation och då fick jag vänta 25 timmar med dropp (hade inte ätit 41 timmar) för jag "var inte tillräckligt dålig". Till sist undrade jag om jag skulle säga att jag hade ont för att få åka iväg, eller om jag skulle skriva ut mig själv och komma in med ambulans istället... Jag hade bara ett tryck eller obehag i vänster sida lite då och då, och när jag opererades (17 september) så var jag i vecka 10+0!
    Ja, det är lite olika...man undrar varför. Min gynekolog blev verkligen orolig när jag berättade hur det kändes i magen, "Varför har du gått med detta hela helgen? Varför har du inte kommit hit tidigare?" Vem vet, han kanske hade haft någon patient som det gått illa för innan, så att det var därför han tog det på sådant allvar....
    Men i vilket fall tycker jag väl det är bättre att de tar det på allvar än att bli hemskickad i väntan på att den ska spricka....
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Åh, vad jag hatar min avundsjuka!
    Men stort grattis ni alla +:are! Jag vet ju vad ni gått igenom, och ni förtjänar så mycket era +!
    Och jag förstår eran oro…hoppas verkligen ni har haft eran dos av otur och att allt går bra!

    Men ändå, kan jag inte låta bli att känna: ”Men jag vill också!!!” Har ju bara haft ett misslyckat försök, så det är ju absolut inte kört ännu. Troligen var det också ÄL från vänster sida…
    …tänk om man bara kunde veta? Typ ”innan sommaren så är du gravid”, eller ”inom ett år du gravid”…då hade jag varit mycket lugnare.

    Men det är skönt att läsa att ni flesta verkar bli gravida innan ett halvår…cirka…hoppas jag inte är ett stort undantag…


    Sejda:
    Jag opererade bort mitt X i mitten av vecka 7. Började göra ont i mitten av vecka 6.
    Under julveckan så borde du ju vara i vecka 5….självklart, försök få till ett VUL innan jul, men om du inte lyckas så tror jag inte du behöver orolig att något ska hända innan jul, som på bussresan ensam med dotter. Alla här verkar ju ha opererats efter vecka 6 åtminstone….
    Men hoppas du får till något VUL innan jul! Det är ju inte så kul att gå hela julhelgen och oroa dig för det här! Säg att du ömmar över äggledaren och att du är grymt orolig. Annars, åk in till akuten en kväll så gör de ett VUL där….det skulle jag gjort en kväll innan jul, om jag var i din situation, bara för att se att det är ok. De borde ju se hinnsäcken under vecka 5 åtminstone!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Lappgeten:

    Du får gärna vara negativ, och jag förstår så väl din sorg.

    Ni har ju försökt länge nu, är det inte dags att börja utreda varför det går trögt? Det kan ju vara någon "enkel" anledning? Du kanske redan har försökt utreda. (Ledsen, kommer inte ihåg om du har berättat innan...)

    I alla fall, jag tänker lite så. Inte för att det är kört, utan mest lugna mig själv lite och tänka att det finns andra vägar ut om jag inte lyckas bli gravid, det lugnar mig. Jag ska ge detta max ett år, om det inte går så kan man ju utreda och även ställa sig på IVF-kö. Det finns ju även privatkliniker om landstinget knorrar....


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Vi verkar vara från samma område :)
    För mig är det också IVF i Umeå som gäller i så fall. Men jag har hört folk här uppe som åker till Falun när de inte får det subventionerat längre. Där ska det finnas någon bra privatklinik. Man får tydligen bara ett försök betalt av landstinget (i alla fall här i Norrbottens län).

    Ja, man kanske ska ställa sig i kö för i IVF... Men jag tror jag ska vänta tills i april, då jag fyller 31. (Min magiska ålder, då vill jag var gravid!) Det har ju som sagt inte gått så lång tid ännu så det känns inte som de skulle ta oss på allvar ännu....typ "Ja, det funkade inte på första försöket?! Vad trodde ni egentligen?".

    Skönt att ha en plan! Nu ska jag ha en myshelg...beräknad ÄL på måndag!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS
    Mika1980 skrev 2010-12-17 16:08:00 följande:
    Lemis: hur kunde du se att det är en jack russel? :)

    Hej alla tjejs..jag gjorde vul i morse...och hade FLERA äggblåsor varav två st på höger sida (däribland den största på 21 mm!). Det kommer nog bara bli två som släpper och då kanske ett från höger, men det räcker ju. MEN tyvärr var min slemhinna för tunn, bara 4 mm som den brukar vara precis efter mens, är på dag 11 nu. Det måste bero på pergotime, har läst att man kan få för tunn slemhinna av det. Fast min gynekolog tycker att jag ska chansa och åka iväg ändå, den kan ju tjocka till sig lite innan ett ev. befruktat ägg fäster.. Så jag har bokat biljett till Köpenhamn (åker 06:00 i morgon) :)

    Har börjat äta vitamin E utöver mina multivitaminer kvinna, läste att det kan förbättra slemhinnan i livmodern. Fler tips mottages tacksamt!!
    Oj gisses vad kul!!! Ja, chansa och åk!!!
    Glandin -25 ska vara bra mot tunn slemhinna...dock ska man ju undvika att ta de från att ägget sätter sig i livmodern för att de verkar antiinflammationshämmande. Så man borde egentligen ta de från första dagen i mens till ÄL....

    Och gosiga djur du har!!! Vad skulle vi göra utan dessa....själv har jag en 4-årig schäfer som är min älskling! Ser fram emot en helg med honom...imorgon ska "vi" åka skidor tror jag...dvs, han springer före och drar mig...hehe, men grymt kul!!!

    Lycka till i Köpenhamn!!!! 
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Jodå, ägget fäster ju typ tidigast på dag 4 (tror jag..) och det är först då den lilla inflamationen blir. Så en vecka låter väl bra!

    Men Omega-tabletter...jag är inte säker på att de arbetar lika som Glandin. Innehåller omega-tabetter GLA (glammalinolensyra)? Om jag kommer ihåg rätt (från förra veckan när jag läste runt på familjeliv som en tok) så var det GLA som ingår i Glandin, som omvandlades till antiinflammatoriska ämnen i kroppen. 

    Hmm....sökte nu på Omega-tabeller... "Fiskolja har starka anti–inflammatorisa egenskaper"....så ja, för säkerhets skull så ta bara dem tills du tror att det är dags för ägget att fästa!

    Ojoj, lycka till igen! Och hoppas nu att inget snökaos gör dig försenad!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Ojoj, inte var det billigt...men vi håller våra tummar!

    Det behöver ju inte vara kört bara för att slemhinnan är tunn...som sagt, det är ju en vecka kvar så den kanske hinner växa till sig nu när du inte äter pergo. För visst har du slutat med det nu när du varit på VUL? (Du får svara när du kommit hem och om du har lagt dig för att läsa Glad)

    Och har du känt något på höger sida denna gång? Jag hoppas ju också på höger i helgen/början av nästa vecka och i förra månaden kände jag supermycket på vänster sida, nu känner jag bara lite på vänster och kanske någon gång ibland på höger sida (om jag känner efter väldigt mycket Glad).....hoppas det betyder att det är höger som är aktiv nu och att jag kände av det så mycket förra månaden för att det var den opererade sidan...

    Acinna!
    Ja, vi vill gärna se bilden! Hoppas ni kan scanna in det! Spännande!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • RaraS

    Sunflower och Mika:
    Vi fick ju mens samma dag och jag tror fortfarande inte jag fått ÄL...känner mig lite efter. Men jag brukar ju ha en menscykel på över 30 dagar så det är väl normalt.

    Tror ägglossningen är på gång snart. Lemis du frågade ju hur ÄL känns, och jag har börjat känna lite molande nu från min högra sida. (Höger=yippie!) Det gör inte ont eller så...man känner mest att det är något som tar plats. Antagligen är det väl äggblåsorna som börjar bli stora och tar plats i magen så det känns helt enkelt. ÄL antagligen imorgon eller onsdag! Bara att mysa på! '


    Mika1980 skrev 2010-12-20 17:44:24 följande:
    Hej alla, jag tvingade mig in till stan för att hämta ut progesteronet och köpa lite julklappar, mådde verkligen jättedåligt..när jag kom hem hade jag nästan 39 graders feber! Så nu går jag på alvedon och får ligga nerbäddad i några dgr, hoppas inte embryot (om det finns ngt) tar skada..:(
    Hoppas du kryar på dig Mika! Vi håller alla tummar!
    Känns så kontrollerat med inseminering...vi andra famlar ju lite i mörkret och vet inte hur stora äggblåsor vi har eller exakt när vi har ägglossning...inte för att jag avundas din situation, men avundas den kollen du har på när allt sker och hur många äggblåsor du har. Det ska finnas ett privatgyn här i stan, får väl gå dit och kolla mina äggblåsor om det tar lång tid att bli gravid...bara för att se om de är i "bra" storlek och på den sida jag tror att de är Glad Kontrollfreaket tar över igen Glad

    Men det här progesteronet, varför tar du det? Har din gyn rekommenderat dig att ta det? Jag har aldrig hört talas om det innan.
    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3