• dellisch

    Aprilbebisar 2010!

    Här kan vi som ska ha små april bebisar samlas å prata om allt möjligt!
    Finns det något speciellt ämne du vill diskutera? {#lang_emotions_smile}

  • Svar på tråden Aprilbebisar 2010!
  • dellisch

    usch idag har man varit på vårdvcentralen å fått reda på ett man har dragit på sej en extrem urinvägsinfektion. fick order om att åka in till akuten om läget förvärras och jag får feber å sånt under helgen så det känns som det nog är ganska allvarligt då.. å dom som inte ville ge mej en akut tid först.. hmm så nu käkar man medicin å ska egentligen ta det lungt.. men på måndag är det dags för flytt så här kan man inte ta det lugn ju :/ får ta det när flytten är över.
    nu får vi bara hålla tummarna för att det inte blir värre!

    någon som vet hur eller om bebisen tar skada av en jobbig urinvägsinfektion?

  • Wahlentina

    Ett tips Dellisch är att läsa på lite om GBS. När jag väntade dottern drabbades jag av upprepade urinvägsinfektioner pga de elaka små bakterierna. Den här graviditeten har jag tack och lov inga problem med det. Än iaf...*peppar peppar*
    Och ja UVI kan smitta bebisen vilket kan leda till för tidig födsel eller i värsta fall död. Men väldigt ovanligt dock.. Med dottern fick jag antibiotika intravenöst under förlossningen t o m så att dottern inte skulle riskera smittas av bakterierna.
    Vill inte oroa dig i onödan, men kan vara bra att vara påläst så man inte inte låter sig bli behandlad som om man inte fattar nåt av läkarkåren.
    Länk till en gammal GBS-tråd. Finns säkert nyare om du letar lite. Men den här har en massa bra länktips:
    www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47169954.html

  • san2009dodo
    vindy: Ju, jag får äta den typen, men den är inte så god {#lang_emotions_cry}. Men iaf Bättre än ingenting{#lang_emotions_laughing}. Jag blir arg på mig själv för jag blir sugen på saker jag inte får äta, och de sakerna var jag inte alls sugen på innan jag fick graviditetsdiabetes besked, väldigt konstigt {#lang_emotions_embarassed}. Det är inte så mycket kvar, det viktigast är att bebisen mår bra.

    Ha det så bra!
  • dellisch
    Wahlentina skrev 2010-01-29 23:44:31 följande:
    Ett tips Dellisch är att läsa på lite om GBS. När jag väntade dottern drabbades jag av upprepade urinvägsinfektioner pga de elaka små bakterierna. Den här graviditeten har jag tack och lov inga problem med det. Än www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47169954.html
    usch då det låter inte alls speciellt bra..
    får läsa på ordentligt om detta och verkligen hålla kolla på det så inget blir värre..
    får hålla tummarna för att allt detta går bra nu!
  • Nintendo
    E L M O: Har du testat foglossningsbälte? Det hjälpte mig jättebra förra graviditeten när jag hade ont. Det håller ihop bäcknet och stabiliserar det och då minskar smärtan.
    Förra graviditeten hade jag även en TNES som var jätteskön att använda. Det blev som en härlig massage och lindrade väldigt mycket.

    Usch, igårkväll fick jag förvärkar. Det varade bara i 20 min men jag blev ändå nojig eftersom förra barnet föddes lite tidigt (vecka 35+3) efter att ha sammandragningar (ej smärtsamma) sen vecka 19. Jag var på ett vul i vecka 22-23 för att kolla livmoderhalsen, allt såg bra ut men jag blev tillsagd om att höra av mig igen om jag fick sd och komma in för en ny kontroll för att se om cervix blev påverkad. Ringde förlossningen på fm idag men då sa bm där att jag ine skulle oroa mig och att ingen undersökning behövdes. Eftersom det inte var någon aktiv förlossning kunde man ändå inte behandla menade hon på och då var det helt onödigt. Man blir lite förvirrad av att få olika besked!
    Orolig blev man ju för jag är bara i vecka 27+0 och får sammandragningar redan som dessutom gör ont! Visst är det vanligt med förvärkar tidigare när man väntar andra barnet men eftersom förra kom lite tidigt blir man mer observant på sånt. Ska ringa min egen bm på måndag och höra vad hon säger.
  • Wahlentina
    dellisch skrev 2010-01-30 07:46:08 följande:
    usch då det låter inte alls speciellt bra.. får läsa på ordentligt om detta och verkligen hålla kolla på det så inget blir värre.. får hålla tummarna för att allt detta går bra nu!
    Ja jag ville inte skrämmas, men kan vara bra att läsa på lite. Jag födde ju min dotter fullt frisk och det gör säkerligen din bebis också.
    Kram och lycka till!
  • tängla
    mariev skrev 2010-01-29 12:40:31 följande:
    Hej!Jag och min sambo ska ha vårat första barn 22 april. Jag mådde ekstemt illa dom första 4 mån som senare byttes ut mot huvudvärk. Så jag har vart sjukskriven sen november.Ganska tråkigt om jag får va ärlig men skönt att kunna göra saker i sitt eget tempo.Börjar bli lite stressad jag också. Tiden bara flyger iväg, jag har lyckats spara det mesta av inköp så jag har att göra den sista tiden för då ska det kännas som en evighet har jag hört.Jag kommer från början från en ö utanför Norrtälje men bor sen tre år tillbaka i Oslo.Inte lätt att vara borta från familjen men som tur är så finns det telefon.Marie
    Hej såg att du ska ha barn till den 22 april :)
    Jag är själv beräknad till den 22 april
  • tängla

    Var på mitt extra ul i fredags ang min moderkaka som satt i för utgången ......Var så nu oxå,den sitter i vägen så jag har fått en ny tid till den 15 feb och då ska jag träffa läkaren som ska göra ett vaginalt ultraljud.

    Hoppas jag får ett datum då för planerat kejsarsnitt om moderkakan fortfarande ligger iför.

    Fick även en vikt på mitt lilla mirakel
    1335g vägde han i v.28+1

  • mariev
    tängla skrev 2010-02-01 11:15:19 följande:
    Var på mitt extra ul i fredags ang min moderkaka som satt i för utgången ......Var så nu oxå,den sitter i vägen så jag har fått en ny tid till den 15 feb och då ska jag träffa läkaren som ska göra ett vaginalt ultraljud. Hoppas jag får ett datum då för planerat kejsarsnitt om moderkakan fortfarande ligger iför. Fick även en vikt på mitt lilla mirakel 1335g vägde han i v.28+1
    Ja jag såg att det var en till i den här tråden som ska ha den 22 april =)

    Men det där lät inge kul. Känner du dig bekväm med kejsarsnitt om det skulle bli så? Jag ska på mitt extra UL imorgon så jag hoppas allt  ser bra ut.

    Vet du om det blir tjej eller kille??
  • Momag

    Hej hej! Jag har BF den 1 april.  Var hos BM idag som konstaterade att bebis hade vänt sig med huvudet ner (redan tyckte jag!) och förmodligen kommer att ligga kvar så tills det är dags att titta ut. På torsdag ska vi på nästa UL så då ska vi nog fråga om det är en pojke eller flicka.

    Jaghar sammandragningar som inte gör ont sen ganska många veckor tillbaka och äcklig halsbränna. De sista veckorna har bebisen blivit så stor att jag måste sitta alldeles rak i ryggen och helst med en kudde som stöd i svanken. Annars känns det som om lungorna ska tryckas ut genom halsen. MYCKET obehagligt, men fullt uthärdligt och helt klart värt det.

    Men det ska bli så skönt att få tillbaka sig vanliga betydligt lättare kropp igen sen!

    Supersvårt att sova ordentligt på natten. Vaknar vid kl 3 och 5 för att munnen är bakfylletorr och jag är svårt kissnödig.

    Nu är det bara korta februari kvar och sedan lite vårligare mars. Sen är bebis här! Längtar! 

Svar på tråden Aprilbebisar 2010!