• dellisch

    Aprilbebisar 2010!

    Här kan vi som ska ha små april bebisar samlas å prata om allt möjligt!
    Finns det något speciellt ämne du vill diskutera? {#lang_emotions_smile}

  • Svar på tråden Aprilbebisar 2010!
  • Maddelutten
    Momag skrev 2010-02-02 18:53:19 följande:
    Hej hej! Jag har BF den 1 april.  Var hos BM idag som konstaterade att bebis hade vänt sig med huvudet ner (redan tyckte jag!) och förmodligen kommer att ligga kvar så tills det är dags att titta ut. På torsdag ska vi på nästa UL så då ska vi nog fråga om det är en pojke eller flicka. Jaghar sammandragningar som inte gör ont sen ganska många veckor tillbaka och äcklig halsbränna. De sista veckorna har bebisen blivit så stor att jag måste sitta alldeles rak i ryggen och helst med en kudde som stöd i svanken. Annars känns det som om lungorna ska tryckas ut genom halsen. MYCKET obehagligt, men fullt uthärdligt och helt klart värt det.Men det ska bli så skönt att få tillbaka sig vanliga betydligt lättare kropp igen sen!Supersvårt att sova ordentligt på natten. Vaknar vid kl 3 och 5 för att munnen är bakfylletorr och jag är svårt kissnödig.Nu är det bara korta februari kvar och sedan lite vårligare mars. Sen är bebis här! Längtar! 
    Jag undrar varför ni i vissa landsting får 2 ul.. Här får vi bara 1 :(
  • Maddelutten
    tängla skrev 2010-02-01 11:15:19 följande:
    Var på mitt extra ul i fredags ang min moderkaka som satt i för utgången ......Var så nu oxå,den sitter i vägen så jag har fått en ny tid till den 15 feb och då ska jag träffa läkaren som ska göra ett vaginalt ultraljud.Hoppas jag får ett datum då för planerat kejsarsnitt om moderkakan fortfarande ligger iför.Fick även en vikt på mitt lilla mirakel1335g vägde han i v.28+1
    naaw :) vad ligger ditt SF-mått på då? :)
  • dellisch
    Maddelutten skrev 2010-02-02 21:02:18 följande:
    Jag undrar varför ni i vissa landsting får 2 ul.. Här får vi bara 1 :(
    vi här får oxå bara 1 ul.. sjukt tråkigt..
    här vägrar dom oxå att kolla kön.. så vill man veta de så måste man boka speciellt ul för de.. tycker det är så dåligt att det är så olika.. min vän bodde i ett annat landsting och hon har fått 5 ul.. inte för att något är fel å inte för att hon är extra orolig för nått.. hon har bara fått så många helt enkelt..
    jag va ju jätte missnöjd med mitt ul.. tråkigt att man inte kunde få vara nöjd med det enda man fick :/
  • memilsmamma
    Nintendo skrev 2010-01-30 11:46:54 följande:
    E L M O: Har du testat foglossningsbälte? Det hjälpte mig jättebra förra graviditeten när jag hade ont. Det håller ihop bäcknet och stabiliserar det och då minskar smärtan.Förra graviditeten hade jag även en TNES som var jätteskön att använda. Det blev som en härlig massage och lindrade väldigt mycket.
    Tack för tipset, ska prata med Bm på fredag{#lang_emotions_laughing} 
    Det börja bli lite irriterande när jag ska diska och värken kommer 5-10 min efter stillastående. Har också fått trappa ner på takten, vilket inte vovven gillar, får ont så jag måste stanna och vila, lite irriterande då jag är van att gå i rask takt{#lang_emotions_frown}.

    Ska iväg till Ullared nästa vecka och shoppa till pyret och mig själv, har redan en lång lista att pricka av, om allt blir köpt får vi se, vet ju inte vad som finns.
  • tängla
    mariev skrev 2010-02-02 18:30:59 följande:
    Ja jag såg att det var en till i den här tråden som ska ha den 22 april =)Men det där lät inge kul. Känner du dig bekväm med kejsarsnitt om det skulle bli så? Jag ska på mitt extra UL imorgon så jag hoppas allt  ser bra ut.Vet du om det blir tjej eller kille??
    ja det blir nog sista barnet här för oss eftersom vi har fyra snart så jag skulle kunna tänka mig kejsarsnitt.

    Det ser ut att bli en pojke här..för er då??
  • tängla
    Maddelutten skrev 2010-02-02 21:03:00 följande:
    naaw :) vad ligger ditt SF-mått på då? :)
    mitt sf mått i v.28 låg på 27cm
  • mariev
    tängla skrev 2010-02-03 13:30:24 följande:
    ja det blir nog sista barnet här för oss eftersom vi har fyra snart så jag skulle kunna tänka mig kejsarsnitt. Det ser ut att bli en pojke här..för er då??
    Jaha ok. Jag skulle önska att jag fick föda naturligt men det blir som det blir. Är svårt att förbereda sig på nått man aldrig har vart med om.
    Ja jag hoppas det blir fler för oss i slutändan, min sambo är väll inte så jätte sugen på flera.

    Va härligt med en liten pojke. Va på UL idag och fick bekräftat för tredje gång att det blir en tjej så blir det nått annat så blir jag mycket förvånad =)

    Hur är det att va gravid när du redan har tre små som du ska passa på? Måste tära lite på kroppen?
  • Nintendo
    tängla skrev 2010-02-01 11:15:19 följande:
    Var på mitt extra ul i fredags ang min moderkaka som satt i för utgången ......Var så nu oxå,den sitter i vägen så jag har fått en ny tid till den 15 feb och då ska jag träffa läkaren som ska göra ett vaginalt ultraljud. Hoppas jag får ett datum då för planerat kejsarsnitt om moderkakan fortfarande ligger iför. Fick även en vikt på mitt lilla mirakel 1335g vägde han i v.28+1
     Usch, tråkigt att den fortfarande ligger för! Håller tummarna att den flyttar på sig tills nästa gång, snitt är ju inte kul. :(
    memilsmamma skrev 2010-02-03 11:32:56 följande:
    Tack för tipset, ska prata med Bm på fredag  Det börja bli lite irriterande när jag ska diska och värken kommer 5-10 min efter stillastående. Har också fått trappa ner på takten, vilket inte vovven gillar, får ont så jag måste stanna och vila, lite irriterande då jag är van att gå i rask takt. Ska iväg till Ullared nästa vecka och shoppa till pyret och mig själv, har redan en lång lista att pricka av, om allt blir köpt får vi se, vet ju inte vad som finns.
    Ja, fy för. Foglossning är verkligen inte roligt! Jag är också van vid att gå i rask takt och blir så himla frustrerad när man börjar flåsa och få ont efter bara några minuter.
  • tängla
    mariev skrev 2010-02-03 19:24:50 följande:
    Jaha ok. Jag skulle önska att jag fick föda naturligt men det blir som det blir. Är svårt att förbereda sig på nått man aldrig har vart med om. Ja jag hoppas det blir fler för oss i slutändan, min sambo är väll inte så jätte sugen på flera.Va härligt med en liten pojke. Va på UL idag och fick bekräftat för tredje gång att det blir en tjej så blir det nått annat så blir jag mycket förvånad =) Hur är det att va gravid när du redan har tre små som du ska passa på? Måste tära lite på kroppen?
    mina tre barn innan är inte så små längre :)
    Min minsta blir 3år i sep och sen har jag två pojkar som snart fyller 9år och 11år.
    Skönt nu när lill tjejen börjat på dagis 15h/veckan

    Jag skulle oxå vilja föda natuligt som jag gjort med dom andra tre men jag tror att det blir kejsarsnitt.

    Vad hade din lilla för vikt på ul? Fick du veta vikten?
  • Annika0314

    Hej!

    Jag och min sambo väntar vårt första barn och BF är 17 april. Har mått bra under större delen av graviditeten men nu känner man att det börjar närma sig. Vi har varit och tagit reda på att det är en lite kille där inne och nu längtar vi jättemycket tills april!

    Jag har blivit så nojig över att vattnet ska gå och att han ska komma ut redan nu. Har fått mer och mer sammandragningar, dock gör de inte ont. Har även haft riktligt med flytningar men BM säger att allt ser bra ut. Det enda som oroar henne lite det är att min mage inte växker så mycket. I v 24 var sf-måttet23-24 och i v 28 25. Hon tror att det beror på att jag är så lång, 1,78 cm, och har lång midja. Men om det inte ökat tills nästa besök så sa hon att vi får göra ett tilläxtultraljud. Har någon av er erfarenhet av liten mage? hon tyckte också att jag gått upp lite lite. Sedan inskrivning 8,5 kg. Men min bild är att det är ganska normalt.

    Ska bli kul att följas åt!

Svar på tråden Aprilbebisar 2010!