• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • Sajabollan
    BeccyBoop, Tack! Jag är Hudterapeut och fick frågan redan i januari om jag ville starta eget här i sommar på en befintlig salong i staden där jag bor. Och det kändes så rätt så nu har jag skaffat mig ett AB. Det har ju varit många turer med bankmöten osv men det har det varit värt!
    Hade annars 10mil enkel resa till mitt jobb o kände att det kommer inte funka när vi får barn så när jag fick erbjudandet så var det bara att köra! Nu slipper jag ju allt resande o kan planera mitt jobbande efter familjen!

    Vad spännande att det är så kort tid kvar nu! Vad skönt att h*n ändå får i sig näring, håller tummarna att du slipper gå över tiden det är ju ingen höjdare.
    Ta nu hand om dig innan den lilla kommer!!!
  • Naura
    BeccyBoop: Åh det närmar sig med stormsteg!! Hoppas allt går bra nu resten av tiden oxå.

    Sajabollan: Grattis till ditt nya jobb/företag! :) Skönt att kunna planera jobbet efter familjen och slippa restid.

    -------

    Här är allt bra! Min dotter Freja ska döpas på fredag, så det är fullt upp med planeringen dit. Vi har haft möhippa och bröllop för min syster och min kompis ska gifta sig nästa helg. Så det är fester hela tiden just nu! :)

    Lillan växer så det knakar, väger 7kg och är 63cm lång. Blir idag 15 veckor och har massor av brunt hår. :) Jag helammar henne fortfarande och hon är en hungrig tjej som vill äta varannan timme. Lite jobbigt när man ska planera olika saker, men är så mysigt att amma henne så jag vill inte sluta heller. Har försökt stödmata med flaska men hon haaaatar alla sorters flaskor jag köper.

    Min man har varit hemma sen veckan före midsommar och är hemma några veckor till. Sen är det vi tjejer ensamma hemma igen... kommer blir trist, är såå mysigt att vara hemma alla tre nu. Jag längtar då verkligen inte tillbaka till mitt jobb!
  • Sajabollan
    Lissabon vad härligt med så mycket fest!!!
    Stora tjejen ju! Vad mysigt med dop idag hoppas att det blir fint!

    Jag ska oxå på bröllop nästa helg!
    Vår Alfred vägde 7800gr o 61cm på 3 månaderskontrollen den 18 juli. Så han växer så det knakar.
    Jag helammar oxå, det har varit var 3- 4e timma men nu när det är så varmt är det var 3e. Men inte på nätterna nu i natt fick han mat runt 23 sen strax ef 2 sen vakna han vid 8. Men vissa nätter kan han äta vid 22 o vakna vid 7 så det är väldigt olika. Han äter från båda brösten varje gång så det tar ju typ 30 min varje gång det känns jobbigt iblnda att det tar så lång tid.
    Maken jobbar denna vecka så då är det ju lite tyngre när jag får göra allt själv men det går bra.
    Försöker hitta på saker så vi inte bara är hemma. Var tex ute med mina föräldrar i deras båt o sov över tis-ons!

    Ha en trevlig helg!
  • BeccyBoop

    Fortfarande gravid, 8 dagar till BF. Inga direkta tecken på att nåt skulle vara på g heller, vilket är lite deprimerande. Men men, h*n kommer när h*n kommer! Helst hade jag velat att det var igår!

    Allt är i alla fall iordning inför ankomst och det känns ju bra. Fast jakten på kudden till vagnen fortsätter nog ett tag till, den är spårlöst borta! Jaja, om inte annat så får vi köpa en ny!

  • Naura

    Oj oj BeccyBoop, ÄNTLIGEN är det dags! Eller snart iaf. Det har varit en lång resa för oss sen denna tråden startades, men snart har vi alla våra bebisar här. :)

    Imorgon är det dags för BVC 4 månaders koll, hon blev 4 månader igår. Väger nog en bit över 7kg och skulle gissa på 64cm lång eller nåt sånt. Vi får se imorgon! :)

    Hoppas allt går bra för dig när det är dags, håller tummarna. Hör gärna av dig sen så får vi veta vad det blev och hur allt gick.

    LYCKA TILL! :)

    P.S Vi hade ingen kudde i vagnen åt dottern första månaden typ, tänkte inte alls på att dom måste ha en.... men hon överlevde ändå utan platt huvud! D.S

  • Sajabollan

    Spännande spännande!!! Vill veta allt sen!!! Lycka till!!!

    Idag är våran grabb 4mån, kontroll i måndags 8450gr o 64cm. Han är en stor grabb men det är bara bröstmjölk!

  • Naura

    Sajanbollan, ja han var verkligen stor! Har vuxit iväg snabbt från min tjej med tanke på att de nästan vägde lika mkt när de föddes. Dottern vägde 5005g. I måndags var vi oxå på 4 mån kontroll, då vägde hon 7655g o var 66cm lång. :)

    BeccyBoop: Hur känns det? Nåt på G än??

  • BeccyBoop
    Lissabon Kudden är hittad! Låg i resesängen!

    Och nope, inget på g. Väldigt lugn bebis nu på morgonkvisten... Ska nog ta mig ett glas kallt vatten så jag får liv i henom, saknar morgongympan

    Och har blivit lovad en hinnsvepning av bm när (om) jag dyker upp på mitt nästa besök. Och känner jag min kropp så gör jag det. Visserligen har Kotten fixerat sig, det gjorde aldrig dottern. Så ett steg i rätt riktning! Lissabon/Sajabollan Oj, era barn var välväxta! Tror inte min dottern vägde sina 7,5-8,5 kg förrän hon var strax innan året. Men visst, hon var liten enda tills hon var 2,5 år - då kom hon ikapp resten av sina bebispolare! 
    Var ju nervös varje gång vi gick till bvc på läkarkoll efetrsom hon gick upp så lite i vikt och läkaren var på oss. Hon åt som ett djur och rörde sig dessto mer, så bvc-ssk sa aldrig något. Hon var frisk och kry, sov som hon skulle och alltid glad.  
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Sajabollan
    Beccyboop hur mår du är det något på G? Jag är super nyfiken!!!
  • BeccyBoop

    Fortfarande gravid!! Kunde mått bättre, har ett skov som irriterar mig.

    Läkarbesök imorgon, dock hos neurologen. Men vem vet... Hon kanske tycker jag ska slippa lida och skickar mig direkt till förlossningen för en igångsättning! 


    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop

    Ja, nu är jag inte gravid längre!!!

    I måndags kl 9.15 efter 6 timmars värkar så föddes vår dotter Olivia, 7 dagar över tiden.

    Blev lite dramatiskt där på slutet då hon höll på att födas på toa, men vi hann ut till sängen och 3 krystvärkar senare låg Jon hos mig! En liten Olivia dock, 2920 g och 50 cm. Men helt perfekt och vi är så lyckliga!!

  • Sajabollan

    GRATTIS!!!!! Vad härligt!!!!
    O vad fort det gick! Hoppas att ni alla mår bra nu och att du får njuta av att hon äntligen är hos er!!!!
    åhhhh va mysigt!!!!!

  • Naura

    GRATTIS BeccyBoop!!! Härligt jobbat! Skönt med en snabb förlossning och inte allt för många dagar över tiden. Hoppas du mår bra, förstår att ni njuter för fullt hela familjen! Vilket fint namn ni valt. :)

  • BeccyBoop

    Tack!

    Har avverkat 3 veckor som 2-barnsmamma idag! Och ja, det känns helt rätt! Maken börjar jobba idag, varit hemma 6 veckor (4 veckors sem + 2 veckors pappaledigt). Känns lite udda att det bara är vi tre nu, men vi reder det nog!

    Allt bra med er och era? 


    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Sajabollan

    Härligt!
    Allt är bra med oss, Alfred har varit förkyld ganska länge nu men lite feber upp o ned så vi har fått skjuta upp 5 mån vaccin två gånger så jag hoppas att vi kan ta det nästa vecka.
    Men annars rullar det på! Han är stora grabben o busar som bara den!

  • äntligen Vi

    halloj tråden, länge sen jag var här...
    vår grabb är 6 månader nu
    har börjat på babysim 
    8300 g
    68 cm
    älskar gåstolen

    livet lunkar på och vi mår fint 

    grattis till er alla som fått era små barn 

Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren