• Vitsippa75

    Ni som är oförklarligt barnlösa och som har gjort flera ivf-behandlingar.

    Jag skulle vilja komma i kontakt med er som har gjort flera ivf och som är oförklarligt barnlösa.

    Enligt IVF-kliniken, Öresund i Malmö visar deras statistik att de 60 % som fortsätter sin ivfbehandling (de som är oförklarligt barnlösa) och kommer upp mot 7, 8 och 9 behandlingar blir 96 % av dem gravida. Vi har gjort 5 behandlingar och var nästan på väg att ge upp. Men efter att ha pausat lite, pratat om adoption, klinik i Aten så vill vi trots allt ge ivf i Sverige en chans till. 96% är ju inte så dåliga ods..

    Ni som är i liknande sits, hur ser era klinikers statistik ut?

    Det hade varit roligt att följas åt och se vilka resultat det blir.

  • Svar på tråden Ni som är oförklarligt barnlösa och som har gjort flera ivf-behandlingar.
  • Vitsippa75

    Hmm ja, de säger lite olika. Vi har bestämt oss för ett sista tre-pack sen lägger vi också av. Vi står hos en adoptionsorganisation. Vi har även tagit kontakt med familjeförvaltningen och har fått lite information. De ville att man helt skulle vara klar med ivf och vi kände väl att vi var väl inte riktigt där än. Har ni gjort 6 ivf plus 4 FET? Alltså 10 behandlingar? Vilken klinik gick ni till? 

  • Vitsippa75
    Kwela skrev 2010-02-14 10:02:35 följande:
    Kattennizze- vi står i kö för äggdonation men just nu är adoption prio ett! Vitsippa 75- Jag tänker att vi har gjort 6 behandlingar och så 4 FET. Igentligen har vi gjort 7 ivf men den första var en så kallad lättstimulerad på enbart Pergotime och då fick vi bara ett ägg som inte delade sig som det skulle. Vår läkare menar att chanserna är låga efter 6 fulla ivf, det vill säga ET, inte FET. Hur många ET har ni gjort? Vad spännande att ni har köpt ett till 3-pack! Jag följer dig gärna! Hur ni fått göra ytterligare tester än de som tas vid en "vanlig" utredning? Har du fått testa några mediciner som trombyl?
    När jag tänker på det så har vi faktiskt "bara" gjort 3 ET och 2 FET. Har även påbörjat ytterligare två ET men som vi tyvärr fick avbryta. Så fem insättningar har vi gjort totalt. Den här gången ska vi få testa trombyl och formodligen även kortizon. De sätter dessutom in två ägg och gör skapningsmetoden. Ja, allt för att det ska funka! Men det känns som en evighet. Ska börja spraya om ca två veckor. De har inte gjort några andra tester på oss. Allt ser bra ut under behandlingen så de ser väl inte vad som ska testas.   
  • Vitsippa75
    Kwela skrev 2010-03-02 23:07:02 följande:
    Vitsippa vad är skrapningsmetoden? *nyfiken*
    Hej!

    Det finns en förkortning, är lite osäker men  börja på A.
    Skrapa gör man när det finns misstanke om att äggskalet (hinnan runt ägget) är så hårt att det inte vill fästa i livmodern. Därför skrapar man för att man hoppas på att det ska fästa bättre. Man kan inte se det utan man gör en chansning. Det finns inget negativt om man har skrapat.
Svar på tråden Ni som är oförklarligt barnlösa och som har gjort flera ivf-behandlingar.