Inlägg från: Nicke Nyfiken |Visa alla inlägg
  • Nicke Nyfiken

    Cupcaketråden nr 11

    gosmamman skrev 2010-01-26 19:34:21 följande:
    Nicke nyfiken: Jag har aldrig gjort ahlgrensbilar cc, men vet att det skrevs om dom tidigare i tråden.Jag tror att det bara är att ta ettgrundrecept du gillar och trycka i 4-5 st bilar i formen så dom har smet både ovan och under sig, men jag vet ff inte vad som passar till.
    Berätta gärna hur dom blir! Jag skulle säga att man inte ska ha någon allt för söt frosting eftersom bilar är ganska sött
  • Nicke Nyfiken
    luddigamaskrosen skrev 2010-02-06 12:29:04 följande:
    Låter som att det blir alldeles för små cupcakes i ischokladformar. Jag har köpt minformar från www.kakburken.se (www.kakburken.se/product_info.php?products_id...) och dom är ca 3 cm.Men metallformar låter som en bra idé! Ska ge mig på att söka efter såna.
    Jag har gjort kladdkakemuffins i små pappersformar (liknande de från kakburken men dom jag använde var från Rice tror jag) och dom flöt inte ut alls och då hade jag bara enkal formar.
  • Nicke Nyfiken

    En fråga, har gjort kladdkakemuffins med choclate fudge frosting till imorgon, men så blev fikat inställt. Kan man frysa dem eller måste man moffla i sig alla?

  • Nicke Nyfiken
    Egensinnig skrev 2010-03-01 13:27:44 följande:
    Jag har inte fryst de tmed frosting på men var för sig och det har funkat kanon. Så det borde funka bra att frysa dem spritsade med! Tina i kylskåp och sedan rumstemp en timme innan de ska ätas så borde det bli gott ändå!
    Tack för svaret, då provar jag med det.
  • Nicke Nyfiken

    Jag tycker inte att mitt bilarfluff blev så fluffigt utan mer "krämigt" men man kan spritsa rätt OK med det ändå. Jag hade det till Leilas muffins med citron i.

    Kan man göra choclate fudge frostingen på annan choklad än mörk, typ vit eller maraboumjölkchoklad?

  • Nicke Nyfiken
    Egensinnig skrev 2010-07-14 13:06:52 följande:
    Dulce de leche, nutella, glasscreme, sylt, rårörda hallon, fluff - jag fyller en spritspåse med en bismarck-tyll och fyller cupcakes direkt utan att skära el joxa.
    Hur gör du då? Sticker du bara ner tyllen och "spritsar"? Hur långt ner/in har du tyllen då?
  • Nicke Nyfiken
    Egensinnig skrev 2010-07-14 21:51:59 följande:
    Japp - till mitten av cupcaken ungefär. Man får testa sig fram till lagom mängd och tryck.
    Sigrid skrev 2010-07-14 21:48:18 följande:
    Har du något tyllnr på den? Jag har kollat på Kakburken, men fattar nog inte riktigt vad jag ska leta efter.
    230 på Kakburken. Jag köpte Wiltons cupcake-set och fick min däri.
    Tack!
  • Nicke Nyfiken

    Tänkte göra ett gäng cupcakes istället för tårta när min dotter fyller 3 år. Funderade på lite olika combos och kom fram till att choklad och kokos borde vara gott. Är det någon som har nått recept på någon kokostopping/frosting eller skall man göra en kokoscupcake med chokladfrosting?
    Tar gärna emot förslag på olika combos också, tänkte göra en 3-4 olika. Funderade på citron cupcake med lemoncurdfyllning och marängfrosting, sen chokladmuffins med hallon och mörk hallon/choklad choklad fudge frosting. Sen kanske äpplekanel med glasscreme?

  • Nicke Nyfiken
    Queenofice skrev 2011-03-01 15:05:24 följande:
    Nicke Nyfiken Kan rekommendera mini cupcakes då du ska ha så många olika :p man blir så proppis på en vanlig och då kan man ju inte prova dem andra :D
    Jag brukar göra minisar också ibland men nu tänkte jag göra några med Hello Kitty och några med Batman och då blir det så himlans pillrigt tror jag. Får testa mig fram
Svar på tråden Cupcaketråden nr 11