Inlägg från: Egensinnig |Visa alla inlägg
  • Egensinnig

    Tårttråden del 17

    Lindie skrev 2010-08-30 20:19:21 följande:
    Så bra. Riktigt kul att några av oss kan träffas då. Vilken dag ska alla dit då?

    Jag har en trasig dator, men ska försöka hålla mig uppdaterad.
    Jag kommer var där båda dagarna då jag bokat in mig på kurs + att jag tävlar.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Ova skrev 2010-09-01 11:22:32 följande:
    Nu var det längesedan jag gjorde någon tårta, men det börjar bli dopdags och dags att börja öva igen.

    Jag har skitsvårt att få till nederkanten på tårtan när jag täcker den med marsipan/sp, men har sett att det finns någon slags utstickare/linjal för att köra som en bård som man kan lägga nederst och dölja det fula med. Någon som har använt detta och kan rekommendera det eller andra tips för att få till kanten snyggt eller dölja den?
    Sidenband runt är ett alternativ el skära ut ett band av SP o avsluta m en rosett. Ibland gör jag en bård av olika blommor el blad. Präglingslinjaler och pärlbandsform är också praktiskt.

    Och öva på att täcka så blir du bättre och bättre och det blir mindre ojämnheter att täcka
    Kolla youtube o sök på cover fondant tex
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lilla fröet skrev 2010-09-04 12:55:41 följande:
    har lite lätt panik nu...skulle göra iordning den lilla tårtan till min våningstårta..men den gick åt fanders..va i hela friden kan jag göra med den nu? Vi e 19 pers på en tårta... det e en liten 15 cm, nån som har ett tips på hur jag kan göra, den sprack lixom i botten..
    Nu kanske du redan har gjort ngt+ men var det själva sockerkakan som sprack el efter den var klar?
    jag har gjort tårta med spruckna bottnar, ska de inte fraktas långt brukar d gå bra. Annars baka en ny botten och fylla med rårörda hallon o glasscreme?
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    h80 skrev 2010-09-04 23:01:27 följande:
    en fråga till :) sist jag hade gjort tårtor blev det en hel över, så jag la in den i frysen. men kan man göra det? är den ätbar? den innehöll geusha fluff, jordgubbsmousse o lemoncurdgrädda o så sp ovanpå
    Det brukar funka kanon - tina gärna långsamt i kyl
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Ilektra skrev 2010-09-06 20:05:33 följande:
    Hej allihopa!

    Jag undrar om någon vet om det finns något verktyg om man vill göra korkskruvar till en tårta? Såna som man har på paket om ni förstår vad jag är ute efter, hihi
    Du bara skär ut lagom tunna remsor av gumpaste och lindar runt en penna el dyl o låter torka
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lenilus skrev 2010-09-10 10:13:50 följande:
    Vad är det nu för adress till den där sidan där man kan beställa essencer och liknande? heter den inte nånting med Borg... kryddgård? Jag glömmer alltid bort! Gärna snabbt svar om någon vet!
    http://borgebykryddgard.jetshop.se/
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    VeraVera skrev 2010-09-11 09:27:46 följande:
    vad är det som man kan använda som lim nu igen? Har gjort blommor i SP och vill försäkra mig om att de inte kommer trilla av marsipanen...
    Vatten, äggvita, kristyr
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Zelmilainen skrev 2010-09-14 16:53:19 följande:
    puffar
    Jag hade gjort minst 3 X fyllning och 3-4 X spackel. Men så gillar jag tjocka lager fyllning och spacklar generöst.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Scandinavian Cake Show info:

    Jag har fått lov att sätta upp en lapp och lägga klistermärken vid ingången till SCS. Klisterlapparna kommer alltså INTE finnas i kassan utan vid en bänk el dyl strax innan om jag förstod Paula rätt. Har aldrig varit där tidigare så jag vet inte riktigt hur entren ser ut. Det är blanka vita lappar - om man vill kan man ju skriva sitt nick på. Är där i princip hela helgen och vill gärna träffa er andra! Jag är hon den där långa tjejen i svart med kort mörk page

    See you there I hope!
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17