Atamon skrev 2010-10-02 23:10:18 följande:
Jag beslöt att inte ha färskost i lemoncurdgräddfyllningen, men i spacklingen (Philadelfiaost, smör och vitchoklad) och det blev jättegott. Annars gick det bra med lemoncurd/gräddfyllning och lakritsfluff (gjord på Käck/Kick). Hemgjord SP och Pingufigurer som dekorationer. Skulle haft med en igloo också men blev sjuk i går kväll och låg i feberfrossa hela natten - och jag som tänkt pyssla med detta då
Det hela blev lyckat, dottern som fyller ett år kände genast igen sin favoritfigur och blev överförtjust och alla tyckte tårtan var god. Dock tycker jag själv att den blivit lite varm så fyllningar och spackling hunnit smälta lite men det var det ingen annan som verkade märka (eller så tordes de inte säga något...)
Tack för hjälpen!
Vad kul att det gick bra! Det spacklet kom jag på när jag hade brist på ingredienser en dag och är himla smidigt i konsistensen + gott tycker jag.
Just lemoncurdgrädden håller sig inte stabil - därav marsanpulvret
Den ser fast ut när man lägger i den och sedan liksom smälter den, tycker att även chokladfluff har en tendens att bli för mjuk. Men i en vanlig tårta spelar det inte så stor roll - men i tex en våningstårta till bröllop så måste man se till att fyllningarna är stabila om tårtan ska transporteras osv.
Men frågar du mig och Missy Cat så tycker vi nästan alltid olika om hur saker ska göras - men då får ni lära er fler sätt att göra saker på