Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    Tårttråden del 17

    Helgen tårtor i bildtråden! Nu blir det paus en vecka, ska bara göra tårtan till tävlingen som är den 27/3 på Cake & Design. Nån mer som ska dit? Jag är lite nervös... {#lang_emotions_undecided}

  • Lenilus
    Smurfan 81 skrev 2010-03-13 16:30:48 följande:
    Superfina som vanligt!Blev ingen tävling för mig iår, hinner tyvärr inte. Däremot ska jag dit och rösta!
    Bra då får du rösta på mig! {#lang_emotions_wink} Näe, men vi kanske ses där, man kanske ska ha sitt FL-nick på en namnbricka, hehe.
    Gravid 89 skrev 2010-03-13 15:10:32 följande:
    Superfina tårtor, som vanligt! Spännande med tävling! Du får berätta hur det går sen! Vad är det som gäller för tävlingen, är det något tema, eller hur går det till?Jag tror ingen annan "härifrån" ska vara med i af, vad jag har förstått...
    Ja, jag är nervös! Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men måste ge mig själv en utmaning. Temat är 70-tals bröllopstårta och mer vet jag inte, info skulle komma sa dom, men ingen info har kommit än och det gör mig lite stressad. Antar att man får tolka det fritt, så jag har redan min skapelse klar i huvudet. Hur den sen klarar sig i konkurrensen återstår att se {#lang_emotions_smile}.
  • Lenilus
    zuperduperme skrev 2010-03-17 11:27:33 följande:
    har fatt en beställning på en tårta med hallon i. men vad de andra va fick jag välja själv, vad tror ni om kokos? är väldigt trött på choklad. har ni några andra förslag?
    Citron är väldigt gott och fräscht till hallon. Om man vill köra helt på frukt och bär. Gott också med citronbotten till det. Eller varför inte lakrits? Det passar jättebra till hallon.
  • Lenilus
    zuperduperme skrev 2010-03-17 11:44:56 följande:
    smart. men får nog kolla om hon gillar de. jag älskar lakrits/hallon men alla gör nog inte de. kom gärna med mer förslag
    Fläder är också gott till hallon {#lang_emotions_smile}
  • Lenilus
    TezzyBump skrev 2010-03-17 12:58:57 följande:
    mums, hallon&blåbär är supergott!fläder lät också intressant..men hallon och lakrits? är det verkligen gott i tårta? gillar visserligen läkerols hallon/lakrits men fortfarande skeptisk.. :) måste prova haha
    Hallon och blåbär är också gott! Och ja, smaken är ju som baken, men personligen tycker jag att det är gott med hallon/lakrits. Men alla gillar ju inte lakrits.
  • Lenilus
    MammaT skrev 2010-03-18 18:53:28 följande:
    Klarar man av att göra en hästhuvudtårta utan att ha en hästhuvudform
    Ja, det har jag gjort. Det är bara att baka en långpannebotten, eller åtminstonde en större botten (beroende på hur stor tårtan ska vara) och skära ut. Har en bild i mitt galleri om du vill ha något att titta på. Den är nog långt bak för det var längsesen.
  • Lenilus
    Hygea skrev 2010-03-18 10:03:31 följande:
    Nä, men har praktiserat där i ca 1½ år nu.
    Ja, såg det efter lite mer noggrann läsning {#lang_emotions_smile}. Ska du börja som anställd sen? Eller är det vanligare att man är där på praktik bara? Känns som en lång praktik.
  • Lenilus
    kajsad skrev 2010-03-21 19:56:48 följande:
    Fått önskemål om dekorationer i laxrosa. Någon som vet en pastafärg som är laxrosa?
    Creamy peach?
  • Lenilus
    Missy Cat skrev 2010-03-22 22:17:43 följande:
    Vad tror ni om att göra passionsfruktsmousse på samma sätt som med päronkräm?Passionsfrukskräm+marsanpulver+vispgrädde och även tillsätta lite urgröpta passionsfrukter??Har någon gjort passionsfruktmoussen i Jfl's blogg?Det ska vara Italiensk maräng i. Tror ni det funkar med hårt vispade äggvitor med socker ist?Har inte tid och orka att göra en italiensk maräng först.
    Jag gjorde en passionfruktsmousse för ett tag sen, men inte dne med italiensk maräng. Hade i mycket passionsfrukt, mer än i receptet, men det smakade inte passion alls. Och så var det skitjobbigt att sila passionfruktssaften.
Svar på tråden Tårttråden del 17