SockerStinn skrev 2012-08-17 23:42:08 följande:
Tänkbara fel:
-gräddar i mitten istället för i botten.
-Öppnar luckan flera gånger under gräddningen
-Har i bakpulver för länge innan kakan kommer i ugnen så effekten hinner ta slut, ät att blanda ut det i lite mjöl i sidan om och ha i det sist.
-bakar för kort tid
-vispar äggen för kort tid. 10 min behövs, titta på klockan!
-vispar ner mjölet istället för att försiktigt vända ner det.
-tar ur formen för tidigt, låt den stå en timme eller två innan du lossar på kanten
Omdu är osäker på äggens storlek så gör enl tre-lika (samma recept du har men med hänsyn till äggs olika storlekar)
jag gräddar i mitten av ugnen, har i bakpulvret samtidigt som allt mjöl, vispar ej ens äggen 5 min, vispar ner mjölet (dock på lägsta hastigheten) och har aldrig haft problemen som den andra tjejen beskriver.
ventilera mera skrev 2012-08-17 23:04:03 följande:
Det vet jag faktiskt inte, har inte prövat. Eftersom jag visste att det blir lite kompakt med NoEgg så efterlyste jag en äggfri botten här i tråden istället.
synd att jag ej sparade ner den då, hehe
tjejhalmstad skrev 2012-08-18 09:59:19 följande:
Tack för era svar. Ja har provat med lika metoden idag och ska se hur det blir.
Har även en annan fråga. Hur hade ni gjort med bröllops tårta till 26 personer? De ska inte ha någon dessert efter maten utan det blir tårtan bara.
Ja ska göra en våningstårta med en form på minst 26cm och ovanvåningen blir en på 15cm, plus en till tårta på 26cm i formen. Va tror ni om det? De är storätare.
Vill ju inte göra för lite till dem.
Hade från börja tänkt göra i formen på 22cm men upptäckte ju att de krympte ner till 19cm när bottnen väl var färdig lika så min form på ovanvåningen som är en 11cm form. Så köpte nya istället så bottnarna blir större..
det låter som du kommer göra alldeles för mkt tårta. använd tårtbitsuträknaren i ts så ser du lätt hur mkt det kommer att bli. jag brukar räkna 13-14 pers i en form på 24 cm i diameter och det brukar bli ganska lagom.
smörblomman81 skrev 2012-08-18 10:53:06 följande:
Jag har alltid i lite mer potatismjöl än vetemjöl och mina bottnar är väldigt omtyckta :D
jag brukar ha i liiite mer potatismjöl än vetemjöl, men just när man bakar äggfritt om det hade haft betydelse att ha i mest potatismjöl och väldigt lite vetemjöl, hehe.