• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • mi07va

    Hejsan!
    Först vill jag skriva att jag tycker att ni alla är sååå duktiga, älskar att bläddra igenom Bildtråden!
    Jag har  för första gången beställt hem SP och fick den idag och nu undrar jag hur jag ska göra för att täcka tårtan som blir spacklad med grädde Skäms Jag hämtade SP från brevlådan och nu är den så hård, hur gör jag för att kavla ut den?
    Tacksam för svar!


    Freja 070402 Maddox 100216
  • Lenilus
    mi07va skrev 2010-12-01 15:53:29 följande:
    Hejsan!
    Först vill jag skriva att jag tycker att ni alla är sååå duktiga, älskar att bläddra igenom Bildtråden!
    Jag har  för första gången beställt hem SP och fick den idag och nu undrar jag hur jag ska göra för att täcka tårtan som blir spacklad med grädde Skäms Jag hämtade SP från brevlådan och nu är den så hård, hur gör jag för att kavla ut den?
    Tacksam för svar!
    MIcra den ca 10-15 sekunder på högsta i micron. Sen får du knåda.
  • mi07va
    Lenilus skrev 2010-12-01 16:11:45 följande:
    MIcra den ca 10-15 sekunder på högsta i micron. Sen får du knåda.
    Tack så mycket för hjälpen!
    Freja 070402 Maddox 100216
  • Seka
    Salsoul skrev 2010-12-01 13:16:31 följande:
    Ska göra en tårta till min yngstas kalas och inspirationen är noll!

    En av gästerna är glutenallergiker och flera är laktosintoleranta så jag tänkte mig en tårta alla kan äta av.
    (är gravid, illamående och dödstrött och ett  bakverk är ungefär vad jag orkar med just nu

    Funderar på marängbottnar för att slippa baka glutenfria, men fylla och dekorera med vad?

    Tips emottages tacksamt! Gärna något som kräver minimalt med arbete 
    Min erfarenhet är att tårtan i sig kvittar om barnen är små. Man kan sätta ljus i en marängsviss också, eller i en mumsmums om det kniper.

    Kanske skall du skippa tårtan och servera maräng+ frukt + grädde/glass var för sig? Så kan alla ta det de gillar och de laktosfria barnen kan få sorbet istället. 
  • Salsoul
    Seka skrev 2010-12-01 21:11:09 följande:
    Min erfarenhet är att tårtan i sig kvittar om barnen är små. Man kan sätta ljus i en marängsviss också, eller i en mumsmums om det kniper.

    Kanske skall du skippa tårtan och servera maräng+ frukt + grädde/glass var för sig? Så kan alla ta det de gillar och de laktosfria barnen kan få sorbet istället. 
    Hmm.. inte alls ett dumt förslag. Dessutom går det på nolltid. Nu är specialkost-gästerna vuxna men kvitt samma Alla gillar väl att gå loss med topping och strössel? 
    Ängaboll skrev 2010-12-01 13:40:03 följande:
    Maräng är ju jättegott! Kan det inte passa att fylla med något av detta:

    -laktosfri grädde
    -mosad banan
    -hallon eller hallonsylt
    -chokladfluff

    täck med grädde eller ett färdigt marsipanlock - enkelt!
     Ibland missar men det enklaste! Jag kör på maräng och beroende på tid och dagsform blir det en tårta med lätta fyllningar eller självservice.

    Tack för er input! Går alltid att lita på den här tråden, även om jag bara skriver 2 ggr om året då barnen fyller år
  • KSB

    Hej Allihopa!
    Jag har en stor saknad efter tårtbitsuträknaren, någon som vet ngn annan sida för att räkna ut hur många bitar det blir /tårta??????

  • Moonlight83

    Kris! Vart kan man handla kesella citrus? Är och ska handla till passionfruktmousse till helgens bröllopstårtor.verkar inte finnas någonstanns.

  • mina12
    Moonlight83 skrev 2010-12-02 15:28:11 följande:
    Kris! Vart kan man handla kesella citrus? Är och ska handla till passionfruktmousse till helgens bröllopstårtor.verkar inte finnas någonstanns.
    KSB har gjort passionfruktsmousse och hittade inte heller Kesella citrus. Hon använde neutral kesella och pressade i citron - funkade bra!
  • Ängaboll
    KSB skrev 2010-12-02 15:21:23 följande:
    Hej Allihopa!
    Jag har en stor saknad efter tårtbitsuträknaren, någon som vet ngn annan sida för att räkna ut hur många bitar det blir /tårta??????
    15 cm diameter - 6-8 bitar
    20 cm diameter - 12 bitar
    25 cm diameter -  15-20 bitar
    30 cm diameter - 25-30 bitar
  • Smulan1979
    Moonlight83 skrev 2010-12-02 15:28:11 följande:
    Kris! Vart kan man handla kesella citrus? Är och ska handla till passionfruktmousse till helgens bröllopstårtor.verkar inte finnas någonstanns.
    Precis som någon annan sa, det finns inte. Men pressad citron (eller t.o.m på flaska) funkar lika bra.

    Ett tips kan vara att köpa passionfruktsjuice och ha i 1-2 dl. Ger en mycket tydligare smak av passionsfrukt. Den är annars tämligen tam i den moussen...om det är den moussen med maräng från JFL:s blogg alltså...
Svar på tråden Tårttråden del 17