• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • h80
    Ängaboll skrev 2010-12-07 20:43:24 följande:

    CHRISTMAS CUPCAKES
    3 st ägg
    2.5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    50 g smör
    3 tsk pepparkakskrydda
    1 dl gräddfil
    2 msk kallt kaffe
    3.5 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    3 msk kakao
    1 nypa salt
    100 g mörk choklad 70 %

    White chocolate frosting:
    200 g vit choklad
    200 g Philadelphiaost
     
    Gör så här


    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
    6. Rör ner chokladen i smeten.
    7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
    8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
    9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och låt svalna.
    10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.
    11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.


    TACK!!
  • MLT

    Ett annat tips är vanliga muffins med en äppelskiva i som man rullat i socker och kanel och spritsa med glasscreme (hälften marsankräm och hälften grädde). Det känns juligt för mig iaf :)

  • Vaja
    Ängaboll skrev 2010-12-07 13:44:58 följande:
    Någon som har en bild i sitt galleri på en raggarbilstårta? Har fått en förfrågan på det och behöver lite inspiration :)
    Jag har en i min blogg Glad 
  • Rigmor Mortis

    Jag ska göra en julstubbe till jul, men vad ska jag fylla den med? Och vad passar bäst, chokladbotten eller vanlig? Funderar på en drömrulltårta, kanske dekorerad med Nutella och (förstås) florsocker som snö. Vad tror ni om det?

  • Dipsy

    hallå...nu tänkte jag försöka mig på tårtan med nutella frosting utanpå men min direkt fråga blir då...Inge spackel med grädde först? utan nutella frosting direkt på tårtbotten???

  • Ova
    Dipsy skrev 2010-12-08 11:46:01 följande:

    hallå...nu tänkte jag försöka mig på tårtan med nutella frosting utanpå men min direkt fråga blir då...Inge spackel med grädde först? utan nutella frosting direkt på tårtbotten???


    Jag hade brett ett slätt lager med nutellafrosting först och sedan spritsat och inte använt någon grädde.
  • Dipsy
    Ova skrev 2010-12-08 11:57:00 följande:
    Jag hade brett ett slätt lager med nutellafrosting först och sedan spritsat och inte använt någon grädde.
    oki...tänkt  ha grädde i mellan tårtan och tänkte förbereda tårtorna minst en dag före.....är frostingen lätt jobbad...med tanke på nutellan som är alldeles svårjobbad...
  • 3tjejer

    Nu har jag testat att göra tårta med turkiskpepparfluff. Det kommer jag inte göra igen. Det var visserligen lätt att göra och blev väldigt bra koncistens att fylla med men barnen tyckte att det blev för starkt och jag tyckte att det smakade konstigt i tårta. Lemoncurdgrädden på andra lagret däremot är ju alltid gott.

  • Alyssa

    Hej tjejer.

    En snabb fråga till er experter! Hur mycket SP behöver jag till att täcka två tårtor på 24cm i diameter? Eller en sån stor ugnsform? Vet ej om jag ska göra två små eller en stor tårta.
    Det var så länge sen jag höll på med SP att jag glömt hur mycket som behövs, sitter här och ska beställa tänkte jag.

  • Missy Cat
    Alyssa skrev 2010-12-08 20:31:12 följande:
    Hej tjejer.

    En snabb fråga till er experter! Hur mycket SP behöver jag till att täcka två tårtor på 24cm i diameter? Eller en sån stor ugnsform? Vet ej om jag ska göra två små eller en stor tårta.
    Det var så länge sen jag höll på med SP att jag glömt hur mycket som behövs, sitter här och ska beställa tänkte jag.
    500g/tårta

    Gör du en långpanna behövs nog mer än så, kanske 3st 500g
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17