• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ova

    Jag har också en fråga om snöflingeutstickaren: Kallas den typen av utstickare som har en mekanism som petar ut modellen för något särskilt? Verkar väldigt smidigt jämfört med att peta ut dem och de riskerar att gå sönder.

  • Dipsy

    missycat:

     ser att du gjort en tårta med nutella...använde du dig av detta recept

    225gram smör
    50 gram creeme cheese
    1msk kakao
    6dl florsocker
    3 tsk hett vatten
    4 rågade msk nutella

    eller finns det kanske annat tillväga gångssätt...creme cheese är det philadelpia mån tro???

    och hur håller den till nagen därpå? med sockerpasta figurer på??

  • Atamon

    Jag har tänkt att göra en tårta i jul med After Eightfluff och Päronmousse men vad tror ni passar bäst, vanliga "vita" tårtbottnar eller chokladbottnar?  och vad ska jag ha ovanpå? Kanske ta After Eightfluff där också?  Jag har någon gång sett ett fint recept där tårtan var täckt med choklad men hittar det såklart inte nu. Känns som att det blir för sött med marsipan eller sugarpaste... 

  • Zvartaliljan
    Dipsy skrev 2010-12-09 21:21:16 följande:
    missycat:

     ser att du gjort en tårta med nutella...använde du dig av detta recept

    225gram smör
    50 gram creeme cheese
    1msk kakao
    6dl florsocker
    3 tsk hett vatten
    4 rågade msk nutella

    eller finns det kanske annat tillväga gångssätt...creme cheese är det philadelpia mån tro???

    och hur håller den till nagen därpå? med sockerpasta figurer på??
    Inte missycat men svarar ändå. Jag brukar göra en annan men jättegod

    200g smör
    200g philadelphia
    2dl florsocker
    1dl Nutella
    100g mörk choklad

    Tycker jag blir suuuupergott....kan ha i mer florsocker om man vill ha sötare.
    RÖSTA på mitt fina pepparkaksslott SNÄLLA!! www.husmanhagbergtavling.se/index.php&obj=60
  • Lilla fröet

    Hej, det va nägon här som gjorde en tårta med figurerna från drömmarnas trädgård..så fin, inte så att det finns nån liten manual till dom?


    Mamma till världens finaste tjej (vill du kolla hos mig så säg till
  • MLT

    Vad har ni under sp'n när ni ska kavla ut den? Jag använder Maizena eller florsocker och får massa vitt puder ovanpå. Blir ju jättefult om man har färgat lock. Finns det något annat man kan ha under?

Svar på tråden Tårttråden del 17