• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Sigrid
    Alyssa skrev 2010-12-08 20:31:12 följande:
    Hej tjejer.

    En snabb fråga till er experter! Hur mycket SP behöver jag till att täcka två tårtor på 24cm i diameter? Eller en sån stor ugnsform? Vet ej om jag ska göra två små eller en stor tårta.
    Det var så länge sen jag höll på med SP att jag glömt hur mycket som behövs, sitter här och ska beställa tänkte jag.
    Hihi... jag gick precis in här för att ställa samma fråga.
  • Alyssa
    Missy Cat skrev 2010-12-08 21:35:29 följande:
    500g/tårta

    Gör du en långpanna behövs nog mer än så, kanske 3st 500g

    Tack, tack! =)


     

  • Alyssa
    Sigrid skrev 2010-12-09 10:42:55 följande:
    Hur snabbt får man hem varorna från Kakburken?
    Ställer samma fråga! =)
  • Snarkofagen

    Ska göra en tårta med björnbärsmousse. Vad ska jag ha på andra lagret? Vit choklad? Annat tips? Vet att jag sett en lista i nån blogg med vilka fyllningar som passar bra ihop men kan inte hitta den hur jag än letar... Obestämd

  • Ängaboll

    Hur är det egentligen med hållbarheten på tårtorna om man fyller dem med vaniljcreme, hallon och nutellafluff, spacklar med smörkräm och täcker med SP.
    Hur länge kan en sådan tårta stå framme i rumstemperatur utan att riskera att den "surnar"?
    Vad är dessutom bästa att spackla med egentligen? Grädde, smörkräm eller gräddsmörkräm?

  • Dipsy
    Ängaboll skrev 2010-12-09 14:44:38 följande:
    Hur är det egentligen med hållbarheten på tårtorna om man fyller dem med vaniljcreme, hallon och nutellafluff, spacklar med smörkräm och täcker med SP.
    Hur länge kan en sådan tårta stå framme i rumstemperatur utan att riskera att den "surnar"?
    Vad är dessutom bästa att spackla med egentligen? Grädde, smörkräm eller gräddsmörkräm?
    jag har spacklat mmf med grädde och det har gått bra...sen har jag spacklat sp både med vitchokladsmörkräm och grädde och det har oxå gått jätte bra ingen har svettats eller smällt...så jag tror man kan ta det man känner för...någon annan kanske har något annat att invända?
  • Ova
    Snarkofagen skrev 2010-12-09 11:58:10 följande:
    Ska göra en tårta med björnbärsmousse. Vad ska jag ha på andra lagret? Vit choklad? Annat tips? Vet att jag sett en lista i nån blogg med vilka fyllningar som passar bra ihop men kan inte hitta den hur jag än letar... Obestämd
    Vanilj blir nog också gott till.
  • Rigmor Mortis
    Snarkofagen skrev 2010-12-09 11:58:10 följande:
    Vet att jag sett en lista i nån blogg med vilka fyllningar som passar bra ihop men kan inte hitta den hur jag än letar... Obestämd
    Aaargh, den letar jag också efter, säg till om du hittar den igen.
Svar på tråden Tårttråden del 17