Inlägg från: SockerStinn |Visa alla inlägg
  • SockerStinn

    Tårttråden del 17

    Zelmilainen skrev 2012-06-20 20:33:08 följande:
    ja det är nog vanligare att vara laktosintolerant, d e mer meck då man e allergisk mot mjölk, men det finns ju en del kompliment/substitut då d kommer t mat och bak idag

     3-4 kommer gå åt till hennes tårta, haha. sen bra att ha lite hemma med ska testa att göra med kakao och socker med bara för skojs skull och se hur det blir...

     
    Du får gärna återkoppla om resultatet. Kanske här: www.familjeliv.se/Forum-22-414/m63912904.html
  • SockerStinn
    Zelmilainen skrev 2012-06-21 15:02:40 följande:
    jag har arbetat kommunalt i över 6 år i olika kommuner och har aldrig hört talas om detta...
    Jag googlade lite, och fann till min förvåning att förbudet inte var nationellt utan komunalt, dvs vrje kommun bestämmer detta själva. I denna kommun och alla kranskommuner råder totalt nötförbud och när i fått info om detta från fsk och allergiläk har de talat om det som att det var ett nationellt förbud. Vilket det borde vara. Förbudet infördes tidigt i Göteborg och det skedde efter flera tillbud och ett dödsfall - hos ett barn som aldrig ätit nötter innan och ingen kände till allergin hos. 
  • SockerStinn

    Vad tyker ni är godast att fylla en chokladtårtbotten med? Det är min tjej som fyller år, och hon tycker inte om bärmousser (Den ska också vara mjölk/soja-fri). Hallon och vad mer? Chokladmousse? Chokladpuddin? Banan??

  • SockerStinn
    Angel13 skrev 2012-06-27 13:45:44 följande:
    mango och banan :)
    hur gör du med mangon. Använder du färsk eller puré? 
  • SockerStinn

    Kom på att en gäst inte tål mango. Några andra tips? Kan man ha hallon i et och blåbär i andra? Skeptisk själv.

    Man får ha krage om man ska köra på sockerrus ser jag. Jag har använt 4 ägg till min 28cm, mn det har blivit för platt. Jag hade velat ha den dubbelt så hög så 8 ägg. Enl tabellen 10, å ja, lite väl mycket kan jag hålla med om nu när jag kollar närmare.  

  • SockerStinn
    Zelmilainen skrev 2012-06-28 14:32:33 följande:
    jag har ej stora utan mittemellan, så nej ja tror ej det beror på bara det heller, hehe...
    Tja, jag köper bara ekologiska, och de är i regel mindre än de "vanliga".
  • SockerStinn
    Zelmilainen skrev 2012-06-28 21:57:31 följande:
    ja, men jag menar att ja gör på de som är mittemellan, varken stora lr små. ja kan köpa om man har stora/små att antalet förändras. men de flesta recept brukar ju utgå från nåt mittemellan. 



    Fast många bakar alltid med bara ekologiska ägg och utgår då från det.
  • SockerStinn
    Angel13 skrev 2012-06-29 10:09:06 följande:
    måste bara dela med mig :)  Vi håller på och startar ett tårtföretag,  då det är så begränsat man får baka som privatperson, bygger vi nu ett kök i vårat garage :)

    Det vi gjort hittils är, ansökt om bygglov, när de granskat plan ritningarna skickar de vidare ritningarna till miljö och hälsa.

    registrerat företaget, på verksamt. se finns steg för steg hjälp och du kan göra allt hemifrån med ett e-leg.

    Får se hur lång denna process bli, dvs innan man kan börja bygga :)

    Kommer ju inte säga upp mig från min tjänst, tror inte riktigt man kan försörja sig på tårtor, men kanske möjlighet att gå ner i arbetstid. Har ju gott om tid att prova på företagsvingarna under min kommande föräldrarledighet :)
    Lycka till! Vad kul att kunna ägna sig åt sin passion
  • SockerStinn

    Är det någon här som köpt någon kurs via utskicken från cake central? Går det från Sverige? Är de något att ha? Tänkte kolla upp priset på en idag, men innan man kom till det skulle det fyllas i uppgifter och skickas in så jag tappade suget. Står ju inget sådant i första infon. 

Svar på tråden Tårttråden del 17