• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • mipsan

    Diamond, kantmönster
    2 st små mönsterkavlar (fabric och floral, Jem rollers
    White pearl dust
    Gum tragacanth
    Modelleringsknic med 2 skärblad
    grästyll
    pärlband nr 1 (9 mm)
    guldrondell 24 cm, 5-pack
    marsipan svart och röd (kan jag klara mig utan, just nu)

    Det var en del, sen var det en del som jag ville ha, men som jag inte måste ha...

    Det viktigaste är kantmönstret och gum tragacanth.

  • LinnIzabelle

    Hej hej!

    Min dotters 1 års dag börjar närma sig och jag har lite tårtpanik. Jag behöver verkligen all hjälp man kan få nu :)

    Jag hade tänkt att ha chokladbottnar med citronfrmage och hallonmousse mellan, tror ni att det blir gott? Eller har ni några andra tips på goda tårtor?
    SEDAN så har vi mitt stora problem. Jag ska ha en oblatbild på tårtan, men vad ska jag spakla tårtan med? Vill EJ ha vanligt grädde. Tar emot alla tips, för jag är verkligen nybörjare på detta! ( helst så får "spaklet" vara vitt eller rosa så att det matchar oblatbilden)

    Snälla hjälp!:)

  • Tuttie

    Hittade detta recept på JFL´s blogg.
    Recept.
    Den svenska varianten på chokladpasta kan fås genom att blanda 100 g smält choklad med
    ½ dl sirap (mörk, ljus eller vit)

     

    Någon som vet om man kan göra det med VIT chocklad och vitsirap?
    Så chokladpastan blir vit. Är det gott?

    Någon som har nått recept på hur man får svart"lock" till tårtan. Kunde man använda KÄCK?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Egensinnig
    mipsan skrev 2010-03-01 23:39:00 följande:
    Diamond, kantmönster2 st små mönsterkavlar (fabric och floral, Jem rollersWhite pearl dustGum tragacanthModelleringsknic med 2 skärbladgrästyllpärlband nr 1 (9 mm)guldrondell 24 cm, 5-packmarsipan svart och röd (kan jag klara mig utan, just nu)Det var en del, sen var det en del som jag ville ha, men som jag inte måste ha...Det viktigaste är kantmönstret och gum tragacanth.
    Jag har köpt både kantmönster och CMC på Tårtdecor så de brukar ha det. Om du inte får tag på diamond, kantmönster så går det ju utmärkt att använda en trinagelformad linjal el bara baksidan på en kniv.
    Gum Traganth, CMC och Tylose är 3 olika ämnen men med samma effekt och användningsområde.
    Grässtyll har de
    Guldrondell har de - om de inte har exakt storlek så köp större o skär till
    Jag har en vanlig brytkniv från Bauhaus o skär med el så klipper jag men en brodersax
    Hoppas det löer sig!
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Tuttie skrev 2010-03-02 07:41:51 följande:
    Hittade detta recept på JFL´s blogg.Recept. Den svenska varianten på chokladpasta kan fås genom att blanda 100 g smält choklad med½ dl sirap (mörk, ljus eller vit)  Någon som vet om man kan göra det med VIT chocklad och vitsirap? Så chokladpastan blir vit. Är det gott?Någon som har nått recept på hur man får svart"lock" till tårtan. Kunde man använda KÄCK?
    Inga problem att göra modelleringschoklad av vit choklad - den kan man ju dessutom färga!

    Det lättaste är nog att göra choklad-MMF och sedan färga den svart m pasta färg.
    Matilda, Matilda........
  • Zessan84

    Hjälp med egen SP!
    Enligt de recept jag har ska man ha glucos eller vit sirap. Vilket av dom är bäst/enklast att använda?

  • joanelli
    Egensinnig skrev 2010-03-02 08:29:57 följande:
    Jag har köpt både kantmönster och CMC på Tårtdecor så de brukar ha det. Om du inte får tag på diamond, kantmönster så går det ju utmärkt att använda en trinagelformad linjal el bara baksidan på en kniv.Gum Traganth, CMC och Tylose är 3 olika ämnen men med samma effekt och användningsområde.Grässtyll har deGuldrondell har de - om de inte har exakt storlek så köp större o skär tillJag har en vanlig brytkniv från Bauhaus o skär med el så klipper jag men en brodersaxHoppas det löer sig!
    Slänger in en fråga om detta (förlåt om jag tar över den lite).
    Supersmart att använda en linjal! Gör man kantmönstret på plats på tårtan?
  • Egensinnig
    Zessan84 skrev 2010-03-02 10:50:04 följande:
    Hjälp med egen SP! Enligt de recept jag har ska man ha glucos eller vit sirap. Vilket av dom är bäst/enklast att använda?
    Det funkar lika bra med vilket som, vit sirap är ju lättare att få tag på dock.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    joanelli skrev 2010-03-02 11:04:05 följande:
    Slänger in en fråga om detta (förlåt om jag tar över den lite).Supersmart att använda en linjal! Gör man kantmönstret på plats på tårtan?
    Japp direkt på tårtan. har du inte en plastlinjal i trekantsform kan du klippa ut en trekant i kartong och ha som  mall när du trycker mönstret med baksidan av en kniv
    Matilda, Matilda........
  • Cacaoo

    Kanske en dum fråga, men lika bra å fråga så de inte blir pannkaka utav moussen.
    jag brukar göra limemoussen som finns i JFL´s blogg,men visst borde de fungera att bara byta ut de till citron om man vill ha citronmousse.
    Nån som gjorde de å blev de gott?

Svar på tråden Tårttråden del 17