Inlägg från: Marie IE B |Visa alla inlägg
  • Marie IE B

    Besök av det Sociala

    Som allt annat varierar det säkert också men några intervjuer med släktingar har jag aldrig hört talas om, annat än när det gäller de referenter man valt som ibland får skriva brev, ibland telefonintervjuas. Vid vårt hembesök så satt vi och småpratade och temat för den träffen var boendesituation och ekonomi. De går INTE runt och kollar i skåp och lådor utan se det mer som en "vanlig" husesyn som när gäster kommer på besök första gången. De vill också orientera sig lite om omgivningarna; lekplatser, dagis, skola.....
    Bor inte det 16-åriga barnet hos er alls? Bor h*n i samma stad? Hur ofta träffas ni?
    Med tanke på dagens väntetider och att ni inte har påbörjat utredning än så kommer h*n att vara 18-20 år när syskonet anländer och jag vet inte hur familjerätten hanterar myndiga, vuxna syskon.

  • Marie IE B

    Vi gick föräldrautbildningen sep-nov -05, gjorde hemutredningen parallellt,fick medgivande jan -06, skickade vår ansökan till Kina mars-06 och kom hem med vår Alice okt -09 så ja, 2 år är idag lågt räknat, givetvis beroende på land och om man är öppen för sn eller äldre barn men räkna med en väntetid på 2-3 år

  • Marie IE B

    Många gånger är det dessutom väntetid för att få påbörja en hemutredning, vi anmälde oss i juni till exempel men väntan uppemot ett år förekommer. Likaså måste man ibland ha gått kursen färdigt innan man börjar utredningen.
    Bli hur som helst medlem i en adoptionsorg snarast så ni får ett könummer där.

  • Marie IE B
    Bollplankarna skrev 2010-01-26 21:47:23 följande:
    Om det tar 2-3 år räker det att vi gå med i en. Jag är 42 och min sambo två år yngre. Finns nog bara en byrå för oss då.
    Varför skulle det bara finnas en byrå för er?
  • Marie IE B

    BFA har auktorisation i Chile och Bolivia, Adoptionscentrum i Brasilien, Colombia och Ecuador och FFIA i Colombia och Bolivia så nog finns flera organisationer att välja mellan. Hur läget, krav och väntetider, ser ut i resp land för närvarande kan man läsa om på resp organisations hemsida.

Svar på tråden Besök av det Sociala