Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2

    Vädur 78 skrev 2010-12-27 16:28:36 följande:
    han ålar sig fram och har gjort det sen han har var 6 månader tror jag....full fart på honom Han ställer sig upp i kryp position men sen när han ska ge sig iväg gå han ner på golvet och ålar sig fram.......
    Njut så länge de ligger stilla  
    Jobbigt med magen.... Kram
    ja jag njuter för full kan jag lova! vi har fortfarandxe spjälsängen på högsta läget! behöver inte plocka bort något för hans skull. Så än så länge är det väldigt bekvämt
  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-12-27 20:22:06 följande:
    Vi ska ju flytta till hus i slutet av februari. Nu har vi en riktigt hemsk trappa i lägenheten och jag hade ju tänkt att vi skulle hinna flytta innan han började röra på sig för mycket. Tycker man har läst så mycket när de är för tidigt födda att de ska vara efter i utvecklingen men så verkar det inte bli......
    var lite lugnare innan när han låg där man la honom Men även roligt förstås och se hans utveckling  
    mia va aldrig sen i sin utveckling heller, och är inte nu heller för den delen. hon föddes 8 veckor för tidigt. Det va mest bara det bvc:et vi hade då som räknade henne att vara efter. så vi fick gå på första mamma/barn grupp när hon va ca 6 månader och de andra bebisarna va mellan 1-3 månader. hon ålade omkring och ville klämma på de andra bebisarna och jag hade fullt sjå med att hålla henne där ifrån. Va ganska irriterad på det bvc!

    Grattis till huset! har ni köpt eller lånar ni?
  • mammaNena

    hej alla de få som är kvar här inne.
    som ni vet så har jag ju ofta skrivit om Johns krångliga mage. Äntligen har de gått vidare i fallet. Idag va vi på röntgen av tarmarna, dock inte DEN vi trodde/läkaren sagt att det skulle vara. Vi hade fått för oss att det va en med kontrastvätska som de sedan kör med en ul apparat på för att följa vart vätskan tar vägen. Men det va bara en vanlig bild rakt upp å ner. Blev riktigt irriterad då läkaren hela tiden påpekat hur hemsk denna röntgen är, därför har hon skjutit upp den hela tiden, och vi får sen reda på att det är i denna ordningen det görs, först en bild sen en kontrast röntgen efter det. Men men, dom hittade "spår av långvarig förstoppning" NÄHÄ!?! Detta har hållt på i 8 månader nu, så det va inte allt för häpnandsväckande svar! Så nu ska vi få ytterligare en röntgentid inom en vecka, för att göra hemsking röntgen.
    Annars händer här inte så mycket med lille john. han kan fortfarande ingenting. Men bvc sa att det inte alls va konstigt, vem har lust att träna på något med världens magknip!?! Han kan inte ens sitta själv utan att falla omkull efter bara ett litet tag. Inga tänder finns det heller, så ofarlig är han

    Själv har jag tandvärk/käkvärk. drog ut en visdomstand i måndags, och med min vanliga otur har jag åkt på en inflammation i hela underkäken! så nu är det penicillin och massa panodil!

    Tänkte på en annan sak. bebisarna börjar ju växa nu för oss allihop! vet inte hur liten den yngsta är här inne, men tiden går ju! Jag som sa att NU är vi helt klara på bebisfronten, absolut med en så jobbig graviditet, är inte alls lika säker på min sak längre Vi började prata om det strax efter nyår och det konstiga va att jag 2 dagar senare fick mens! har inte haft det sen i augusti! Men men, är inte allt för hoppfull att det ska fungera på naturliga vägen.
    Hur har ni andra funderat? någon som är på G för en till?

  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2011-01-18 06:19:15 följande:
    Stackars lille John, hoppas de kollar upp det ordentligt nu så han får må fint Tänker på erHjärta

    Själv har jag en buse som är överallt nu.......

    Vi gjorde ett FET i nov som inte gick vägen och nu ska vi starta en ny behandling i början av feb.....

    KRAM
    jaså ni har redan hunnit såpass långt i eran planering kul! dock inte så kul att det inte tog sig på första, men hoppas att det tar sig snart! Ska ni göra ett nytt FET, eller kör ni en helt ny omgång?

    kram
  • mammaNena

    nu har vi varit med john på sjukan (igen) men nu för att vi tyckte att han då inte ens kan sitta, så vi gick till bvc, där läkaren DÄR sa "solklar muskelsvaghet". vi fick då en remiss till barnmottagningen för detta, istället för tarmarna. Han har en hypotoni av något slag, ska göra en magnetröntgen på hjärnan, sen blir vi skickade till en barn nevrolog för det är något som inte är 100. även tagit blodprover för att se muskelproteinet. ska lämna in 2 urinprov oxå.

    Väntan och undran är nog ännu värre nu, men nu har vi ju iaf tagit ett stort steg framåt!

  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2011-02-08 15:33:01 följande:
    Usch vad jobbigt. Hoppas ni får hjälp nu! Tänker på er! Kram
    tack. ja vi hoppas det med. men ena stunden tänker vi ju på det värsta t.ex. cancer i hjärnan, å andra sidan kan det ju vara något simpelt, antar jag..
    Men att tillslut få ett svar och hoppas på att magen då följer med i det hela.
  • mammaNena
    Dipsy skrev 2011-02-27 17:40:36 följande:
    oj...många styrkekramar till er...

    här går det undan i krökarna...skulle visa för min syrra att våran tjej är så stadig när hon står...och gissa vad hon gör....hon knallar i väg då 7,5 månad??!....i morgon blir hon 8månader och hon går både ett och två steg...men balansen är ju inte den bästa...men det är så läckert en sån liten ska väl inte kunna gå redan???
    har en kompis vars dotter oxå är jätte tidig! (på allt) och inte för att man ska jämföra barnen, men nu börjar det kännas ganska surt att john inte kan någonting! så förhoppningsvis så hittar de något så att man kan åtgärda det på något vis, iaf få lite sjukgymnastik och hoppas på att det blir bättre.

    Fick en vision för mig för någon vecka sen, där jag såg john krypa förbi våran dörr, in mot vardagsrummet.. det kändes verkligen jätte verkligt. snacka om att jag blev besviken när jag "kom tillbaka till verkligeheten" och fattade att det bara va en dagdröm..
  • mammaNena
    Dipsy skrev 2011-03-16 10:20:35 följande:
    Helena: hur går det för er med lille john?...får ni den hjälp ni behöver..har de kommit fram till något??

    massa kramar till er
    Hej.
    Vi va på röntgen i fredags. där va det lilla och stora hjärnan som röntgades. Och de tog även de två blodproverna som skulle göras. kromosom och energi.
    Vi har inte fått svar på något än. men som JAG känner det så kommer röntgen inte visa något. jag väntar mer på vad kromosom provet säger. Känns som OM det är något syndrom eller ovanlig sjukdom så syns det på det provet.
    Hittade en sjukdom när jag letade runt på internet, så va otroligt likt, och inte så bra... Det är nackdelen med internet, man kan hitta mycket, men oxå FÖR mycket =/

    Men det är ju bara att vänta och se. dumt att spekulera, men svårt att låta bli!
  • mammaNena

    Vi va på första träffen med john´s nya läkare idag! En barn nerurolog! jätte bra verkar hon. Hon skulle, i morgon, prata med sina kollegor på habliteringscenter här i varberg, där hon oftast satt, och även en av sina kollegor som är speciallist på muskelsjukdomar, han finns på sahlgrenska i gbg! Allt har verkligen kommit i rullning och det känns så himla bra! Hon trodde habiliteringen skulle ta kontakt med oss senast i början på nästa vecka, har vi tur så redan denna veckan!
    En annan grej som är väldigt bra är att vi nu hädan efter kommer ha henne, 1 sjukgymnast och han som va specialist på muskelsjukdomar. vi behöver alltså inte hålla på att rabbla hela visan varje gång vi kommer till sjukhuset , då vi fått nya läkare nästan hela tiden!

    Är helt genom glad känner jag! nu siktar vi verkligen framåt, och hoppas på att de snart hittar felet! men nu kommer vi iaf få hjälp med sjukgymnastik!

    Vädur: jag håller med! tiden bara rusar fram. vill att vi backar så john är ca 6 månader igen nu är han ju iof som en 6-7 månaders i sin utveckling vad som gäller rörelserna, sitta, rulla (kan han inte) stå, ta sig fram osv

  • mammaNena
    Dipsy skrev 2011-04-06 13:07:46 följande:
    ja tiden rusar i 100 90 och man hinner inte riktigt med rent fysiskt eller mentalt...min lilla sessa tog ju sina första steg när hon precis skulle bli 7,5 månad och nu är hon lite över 9 månader och springer som aldrig förr...klättrar och hänger överallt...så någon paus blir det sällan att vara här..men än sover hon 2 gånger per dag så då får man lite tid för återhämtning...men visst är det härligt man känner verkligen att man lever

    helena: skönt att ni får hjälp nu...har de kommit fram till vad det kan tänkas vara än? men han kan sitta och stå?
    jobbigt med ovissheten...men all styrka till er...
    nej han kan inte sitta och stå, såvida man inte håller i, men det känns inte som det riktigt räknas
    det KAN vara att han behöver en del hjälp med sjukgymnastik, om vi har tur!
    men är det som de tror så har han en neurologisk  muskelsjukdom.
    Men bara att vi fått hjälp, äntligen, är som en stor sten har trillat av!

    I natt har jag varit vaken ca 30 ggr. iom att han inte kan vända sig själv så vaknar han så fort han vill ligga på ett annat håll, och i natt ville han allt möjligt och inget va bra! Så dimman ligger tät framför mina ögon idag Obestämd
  • mammaNena

    Hej alla.
    Idag fyller John 1 år Hjärta
    tänk va tiden går fort! känns inte så längesen som vi alla satt här i väntans tider och inte hoppades på något hellre än att tiden skulle gå!  Nu hade det varit ganska skönt att trycka på paus knappen!

    John kan fortfarande inte så mycket. ungefär som en 7-8 månaders, men mentalt är han med! Mamma, babba och NEJ är favorit orden. han dansar som en tok (så mycket han nu kan ) Han tar sig långsamt fram i gåstolen. Hade varit skönt om han snart kunde rulla själv, då hade jag sluppit vakna på nätterna och vända honom. men man kan väll inte få allt
    Han är iaf GLAD!
    Så idag blir det tårta och på söndag blir det kalas för släkten.

    Hoppas allt är bra med er andra!

    Ja förresten. vi har kommit in i habliteringen och är hos sjukgymnast och neurolog, hoppas bara att vi snart kan få ett svar på vad detta är. så slipper vi leva i ovisshet.

    Kram på er alla!

  • mammaNena

    Vädur: hoppas verkligen ni lyckas denna gången! jobbigt nog att inte få plus på naturlig väg, men har man då upp till genomgått IVF med allt va det innebär.. nä fy! Men jag håller alla tummar jag kan hitta!

    Dipsy: Vi ska inte ha fler. vi har ju iof 2, men innan vi får reda på vad det är john har, så ska vi inte chansa! om det är något genetiskt tänker inte jag spela det spelet igen och kanske dra "nit lotten"
    Skulle det nu inte vara något genetiskt, så vet jag att min man GÄRNA skulle försöka på 1 till.. suck.. Har verkligen ingen lust att gå igenom en graviditet till och inte heller det första året hemma. jag har varit hemma så himla länge nu och aldrig haft ett riktigt jobb. bara varit vikarie osv och då blir man inte en i gruppen på samma sätt. Så jag tänkte plugga till usk till hösten och sen skaffa mig ett eget jobb

    John är nästan alltid glad så det är kul. har lagt in 2 bilder i galleriet på hans nya åk Det är en matstol, som han även kan sitta i när vi t.ex. lagar mat, plockar in i diskmaskinen osv. MEN han får inte sitta där hela tiden.
    vi fick den i går em och jag känner redan nu att jag inte alls är så trött i kroppen som jag brukar.
    Vi ska även in och prova ut 2 olika gåstolar.
    Så äntligen rullar det i våran riktning!

  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2011-05-18 12:20:17 följande:
    Tack vännen de tror att det är min äggkvalité som är dålig. SÅ nu vill de få ut många ägg igen för att förhoppningsvis få ut något med bra kvalité.
    Hur är det med John?
    ja men det är ju konstigt att de gick ifrån den behandlingen som fungerade! Men man har ju inte direkt mycket att säga till om inom sjukvården. dom gör ju ändå som de vill i slutenden.
    Men som sagt. alla tummar till er!

    Jo det är bra med john! i går tog han sina "första steg" (stop i backen nu, för det är inte riktigt så bra som det låter ) Det va när man höll honom under armarna, alltså höll runt bröstkorgen. men fötterna flyttade sig framåt! Det har han inte lyckats med innan. hur mycket man ens har lutat han framåt så har fötterna stått som fast limmade, men igår staplade han framåt man får vara glad för det lilla!

    Vi har det bara ganska jobbigt med familj och släkt på olle sida. dom vill inte se att det ÄR något som inte stämmer med john. så vi får hela tiden höra att han bara är LAT! Om ungen bara fattar att han måste jobba lite för att ta sig någonstans så kommer han snart va som vem som helst..
    Vi har tagit upp detta med neurologen, sjukgymnasten och när vi hade samtal med kuratorn och psykologen och INGEN säger att han är lat. och visst vet jag det jag med, det finns väll fasen inga lata bebisar.. men det tar hårt när man får höra en sån sak ältas i det oändliga från de som ska stå en närmast.

    Vi har pratat med psykolog och kurator 1 gång än så länge, har 2 ggr kvar, och det va väldigt skönt. det är standard att man får prata med dom när allt inte är som det "borde" och dom vet ju precis vad dom ska fråga osv. vi satt där i 1 timme och det kändes som 5 minuter

    Hur är det med milo?
  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2011-05-18 14:38:59 följande:
    Ja det är konstigt de ändrade om så mycket i min behandlng men men det är bara att ta nya tag i höst.
    Vad jobbigt att de närma inte förstår....lat bebis tror jag inte finns Hoppas de bättrar sig!
    Härligt John gör framsteg!
    Milo är det fullt ös på nu. Han är överallt och river ut allt han kan Han går inte än men springer runt bord, längs med soffan och väggar, skjuter stolar framför sig.... men när det gäller att gå själv då är han jättefeg, men det kommer väl när han är mogen
    ett riktigt yrväder hör jag
    Mia började gå först när vi flyttade från en 2:a till hus. då hade vi helt plötsligt så lite möbler så hon kunde inte gå och hålla sig längre. så det va bara att välja på att släppa taget och gå, eller krypa Hon valde gå.
    Men vi hade sån tur med henne så hon pillade aldrig på något eller rev inte ut något. så vi behövde aldrig plocka bort allt under 1 meter från golvet. det va skönt! värre va det när vännernas barn, som va plliga, kom hem och det blev rena "ta fatt" hemma med allt dom skulle ta

    Jag tänkte att vi nu med john skulle få värre än värst! att vi skulle få allt ggr 2 nu när mia va så lätt. men än verkar det ju inte så =/ Men men, det får man väll vara glad för på ett vis..
  • mammaNena

    dipsy: va härligt att det funkar för er! vi testade den metoden med mia SÅ många ggr, men hon är envis som en gammal åsna! så hon har alltid somnat när hon vill! och nu vid 5½ år så orkar vi oftast inte bråka..
    Har även funderat på andra sovrutiner för john. han somver i mellan oss, har gjort sen han fick sin hosta i januari. innan dess sov han BARA i egen säng, kunde inte somna annars. men man vänjer ju dom fort! Men känner att det hade varit SÅ skönt att få en egen säng igen! Dock vill jag inte flytta ut honom i annat rum, då han har lite konstigheter för sig, med andningen, när han sover. Så på det viset är det skönt att ha honom i mellan, känns som mer uppsikt då... ja ja.. vi får se när/hur vi tar tag i detta..

    Vi ska snart hämta ut hans sandaler från ortopedtekniska. sådär lite på tal om annat 300 får vi betala och landstinget står för resten. så man kan ju fundera på vad de egentligen kostar..
    Kände även att det roslade i hela bröstkorgen på honom igen, så det blir mer ventolin, så det inte blir lunginflammation av det igen

    Glad midsommar allihopa, om vi inte hörs innan!

    (har haft en "ful" tanke. Nu när vi fick betala så mycket pengar för john, borde man då inte få en som är frisk , borde väll finnas garanti på dom Nä skoja bara, vi älskar våran lille john, men tung är han!)


    johnsliv.bloggplatsen.se/ en sida om våran muskelsvaga john
Svar på tråden gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2