Inlägg från: lillasysteryster |Visa alla inlägg
  • lillasysteryster

    Äggallergitråden

    Ja haa...då var det bara till att leta sig in i ägg allergi tråden också :) Fick svar idag på sonens blodprov och det visade på både mjölk (som vi visste) och ägg. Steg ett blirväl att utesluta allt ägg o se vad skillnaden blir. Velar lite hit o dit över hur jag ska göra med amningen nu. Ammar ju en gång på dagen o ca: 2 på natten. Läkaren var inne på att jag ändå kunde äta som jag gör idag eftersom han mår bra men det är som ni skriver här ovan för att veta skillnaden måste man ju ta bort det helt antar jga.

  • lillasysteryster
    K kavat: Hade redan skrivit så här i allergi tråden innan jag såg att du frågar här. Så jag svara här också ;)
    På min förskola har vi tagit bort ägg helt för att vi har ett mycket ägg allergiskt barn, inga problem för oss!
    I personal rummet har vi en hög hylla där vi ställer kakor iafall någon ur personalen fyller år o har med sig kaka. Barn spiller MYCKET så jag skulle inte känna mig säker alls om vi hade ägg i matsalen när barnet är så allergiskt. (vi har matsal och buffé där barnen tar själva.)
  • lillasysteryster

    Där jag jobbar har vi tagit bort ägg helt! Så att risken för misstag minimeras. Den ägg allergiska flickan är mycket känslig men reagerar inte heller luftburet. 

  • lillasysteryster

    Igår upptäckte vi att de där glassarna som man får till barnens mat innehöll ägg. Men det var bara att säga till så fick man en annan. Men det blev lite onödigt gråtande från en 2åring som blev ifrån ryckte glassen mitt framför näsan. Tur att jag läste på förpackningen även fast jag inte hitills stött på någon glass alls med ägg i. H har ju tills alldeles nyligen inte heller tålt mjölk så han har inte kunnat äta den av den anledningen tidigare.

  • lillasysteryster

    A haaa ägg fria köttbullar minsann, här får man lära sig ett o annat :) Så är det ju på Max också att man får säga till om äggfri hamburgare.

Svar på tråden Äggallergitråden