Inlägg från: TurkiskPeppar |Visa alla inlägg
  • TurkiskPeppar

    Gravid efter IVF med BF hösten 2010

    Hej alla!

    Vad kul med en tråd för oss som blivit gravida genom ivf! Det har jag saknat i flera månader nu
    Jag blev gravid genom första ivf-försöket och går idag in i v 21.

    Enligt ivf har jag bf den 23/11, men när jag var på RUL förra veckan fick jag bf den 28/11. Är det inte konstigt att de flyttar på ens datum när nu vi med ivf vet exakt vilken dag som befruktningen skedde?? Är det fler som fått sitt bf ändrat så?? Blir dessutom orolig för att de ändrade med hela 5 dagar!! Betyder det att vår skrutt inte växt som den ska? Oroar mig för allt känns det som, men det är väl kanske inte så konstigt när man längtat och försökt så här länge.

    Hoppas ni alla mår bra i sommarvärmen och att det är okej att jag också hoppar in här i tråden!

  • TurkiskPeppar

    Tack havika! Har nu lagt till mig i listan

    Jag har mått ganska bra. Slapp rätt lindrig undan från illamående i början och har mest bara lidit av trötthet. Men sista veckan har ryggen börjat kännas allt mer. Har jag haft en ansträngande dag så är ryggen helt färdig på kvällen. Vet inte än om det är foglossning eller inte, men det ska bli riktigt skönt att få lite extra vila på den stundande semestern. Jag är dessutom diabetiker så mycket av min graviditet kretsar kring att hålla mina värden bra. Än så länge är jag nöjd med hur jag lyckats

    Konstigt att olika landsting gör så olika med bf, men det är väl bara till att strunta i det nya datumet, jag vet ju själv vilket som är mest korrekt ändå. Är det någon mer som fått så mycket som 5 dagars skillnad mellan ivf-bf och rul-bf? Trodde rul var mer pålitligt än så.

  • TurkiskPeppar

    Coors: Tack!! Känner mig lugnare nu. Skönt att höra att det inte är något konstigt. Jag fortsätter nog att räkna från ivf-datumet i alla fall, men har det andra i bakhuvudet så jag inte blir besviken om jag går över tiden när det väl är dags. Kommer troligtvis att bli igångsatt tidigare ändå på grund av min diabetes.

    Härligt att shoppa bebissaker, allt blir mycket verkligare då Jag ska nog till Ullared om ett par veckor för att se om jag kan hitta lite billiga saker till skrutten.

    Skönt att allt såg bra ut hos BM också! Jag ska iväg nästa fredag på BM-besök och ett nytt ultraljud, alltid lika mysigt att få se lillskrutt!

  • TurkiskPeppar

    havika: Tack för dvd-tips! Ska övertala maken till att det kan vara bra att köpa

    Mårran: Min erfarenhet av svänghjul är att de är bra på plant och fint underlag, men så fort terrängen är något ojämn eller något litet ligger i vägen på marken så blir de svårstyrda. Jag har också satsat på Emmaljunga citycross. Min bror har en sån som jag kört mycket och jag tycker de fungerar bra i de flesta miljöer.

  • TurkiskPeppar

    Tror jag är sist ut av alla. Men då kanske jag hinner höra en massa positiva förlossningsberättelser från er andra så jag själv kan känna mig lugn när det är min tur Var på specialistmödravården idag och gjorde både flödesmätning och tillväxt-ultraljud. Så vi fick njuta av att se skrutten vid två olika tillfällen. Supermysigt! Verkar ha en bebis som bara är något pyttelite större än normalt, så det känns superskönt. Varit lite orolig att min diabetes skulle göra skrutten alldeles för stor.

  • TurkiskPeppar

    Skönt att allt ser ut som det ska på era BM-kontroller. Ska själv iväg imorgon och träffa min BM. Börjar bli täta kontroller nu, minst en varannan vecka. Jobbigt att vara ledig från jobb så ofta, men samtidigt skönt att bli ordentligt kontrollerad hela tiden! Känns som bf närmar sig med stormsteg nu. Längtar samtidigt som jag fortarande njuter av att vara gravid

  • TurkiskPeppar
    Aniara skrev 2010-09-23 16:57:48 följande:
    Ja, det är verkligen en stor del av oss som får för tidigt. Jag frågade t om min BM om det fanns nån koppling med för tidigt födsel och IVF men det förnekade hon. Det är väl bara slumpen...
    Jag har faktiskt sökt på internet om det där och hittat flera läkar-rapporter om att det är betydligt vanligare med för tidigt födda bland ivf-barn. På vissa ställen pratas det om att ivf-graviditeter ska klassa som risk-graviditeter just därför. Konstigt att det är så olika vad som gäller beroende på vem man frågar
Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010