• Aniara

    Gravid efter IVF med BF hösten 2010

    Hej hej!

    Hur står det till? Idag var jag och tränade efter jobbet. Jag tog mod till mig kan jag säga, för egentligen är jag ju livrädd att man själv skulle orsaka någonting, men förnuftet vann - trots allt rekommenderas ju lugn träning av alla, så jag pep iväg. Tränar i vanliga fall regelbundet men har inte gjort det alls under sprut-perioder och ruvningar. Men nu var det väldigt skönt. Hur gör ni med träning?

    I övrigt mår jag bra, inga känningar alls nästan. Nu får det där illamåendet säta igång tycker jag

  • Aniara
    natta80gbg skrev 2010-02-12 08:53:55 följande:
    hej jag hoppar gärna in här.. har precis fått se ett plus och jag kan verkligen inte fatta det. är riktigt trött, hungrig och har ömma bröst. är bara i v 5 och min mage e redan svullen..var era det?
    Hej och välkommen! Låter som du har ordentliga symptom redan! var glad för det, här i tråden är vi just nu mest oroliga för att vi inte har några symptom Men svullen mage är nog ändå ganska vanligt. Det är ju massa saker som pågår där inne och många får ju lite problem med matsmältning etc, så det är nog helt normalt. Min mage svullnar up lite mer än vanligt på kvällen efter middagen, men på morgoen är den platt igen. En rktig "kula" får man ju förvånandsvärt sent, kanske i v. 20-25...
  • Aniara

    Ha ha! Ja, det är inte lätt det här! I alla fall jag trodde att man skulle bli enbart överlycklig den dagen man fick se ett alldeles eget plus, men oj vad man bedrog sig. Det här är ju en nervpärs som heter duga. Jag har lite dragningar och molningar i magen, det har jag ju haft hela tiden, men mycket mindre än i början.

    Det enda som faktsikt syns ( eller nja, syns och syns, men som JAG ser) är att brösten är större och mycket ömmare. Men där tillskriver jag progresteronet en hel del. Jag vet ju att jag förmodligen har mer prog. i kroppen än vad brukligt är eftersom jag förmodligen både har naturligt och via vaggisarna som jag fortfarande tar. Funderar på att sluta med dem som kliniken sa, men jag vågar inte riktigt. Jag hittade två askar till i ett skåp så jag har för flera veckor till om jag vill, men så länge kommer jag nog inte hålla på.

  • Aniara
    Åttan skrev 2010-02-12 13:22:00 följande:
    Jag kan lova dig att de onda brösten kommer att fortsätta även efter att du slutat med proggisarna.. det har dem gjort för mig iallafall..  funderar på å börja sova i nått linne eller någon sportbh för att det gör så ont när jag vänder mig i sängen på nätterna.. vaknar av det...  men det har jag nog sagt tidigare tror ja.. Annars så tycker jag inte att jag känner av så mycket dagtid.. mer än att jag känner mig tröttare än vanligt...  det är mer på kvällen som magen svullnar upp å mol/mensvärken sätter in..  skumt!
    jOk, du säger att det inte blev någon skillnad alltså? Du och jag verkar ju ha haft liknande symptom hela tiden. Ja, det gör ruskigt ont i boobsen, ingen får komma nära T om täcket gör ju ont på natten. Nog inte så dumt med nån typ av sov-bh, det var en bra idé. Sen sticker det nåt otroligt i bröstvårtorna (ursäkta detaljerna här!) som om man vill klia hela tiden typ.
  • Aniara
    havika skrev 2010-02-12 14:13:45 följande:
    Hej. Precis en sån här tråd jag letade efter.. Vill också va med. Känns tryggare på nåt vis o va med i en ivf-gravidtråd där vi har varit med om en del. Va med i en jättemysig tråd under ivfresan där 5 av oss lyckades, coors har redan hittat hit såg jag.. ska ta o bjuda in de andra så vi blir fler. Kul om vi blir många. Jag är i vecka 6, det är ju så svårt att ta in att det verkligen är sant.. Har övertygat mig själv genom att ta 8 positiva gravtest hahaha sån man är. Jag har ont i brösten(bra ide med en sov bh), extremt trött, lite molvärk då o då, kissar varje kvart, typ. Blev lätt överstimulerad så min mage svälde upp rejält.. såg riktigt gravid ut i en vecka.. många blickar på jobbet kan jag säga... men ingen som frågade nåt som tur va... nu är den normal, lite svullen frammåt kvällen bara. Vore kul med en lista så vi ser vilka alla är!
    Välkommen Havika!! Och bjud gärna in flera!

    8 test, haha...ja, man kan aldrig vara för säker! Skönt att få den där lilla extra försäkran dagar då man misströstar. Jag har lyckats hålla mig från att övertesta, mest för att min sambo tycker att jag är så löjlig ( fast på ett gulligt sätt såklart). Han är lite med pragmatiskt lagd ( som alla män?) och tycker ungefär: OK, nu är du gravid, ska vi skriva en lista på vad vi ska göra? När, var hur?  Jag är ju som ni redan har räknat ut lite mer den ältiga typen I alla fall när det gäller det här.

    Jag rinde precis och bokade en tid för inskrivning hos mödrarvården. Känns lite tidigt att göra det, särskilt som jag inte haft ett första vul ens, men jag bor utomlands så det var lika bra tyckte jag och ringa och kunna få välja lite tider som kunde passa. Om allt går bra planerar jag att föda i Sverige, och då ska man vara inskriven där. Fick tid vecka 12. Det känns såååååå långt bort....
  • Aniara
    Wehee skrev 2010-02-12 14:41:58 följande:
    Aniara, haha låter som samma som med mig och min man. Min man tror nämligen på den där lilla pinnen som visar två starka streck. Hur kan man göra det? På en lite plastpinne. Välkommen Havika och natta08.
    Pffhh! Sätta sin tilltro på en liten plastpinne - åter ju helt befängt!{#lang_emotions_smile}
  • Aniara

    Jag börjar med en lista. Fyll på! Om någon annan har förslag på ett bättre listupplägg, kom gärna med förslag!  Här på FL har jag hört att man räknar ÄP som 2+0 men barnmorskan jag pratade med räknade från ET. Så vi kan väl skriva båda kanske?  Sen kan ju listan kanske förändras när vi får våra BF bekräftade?

    Aniara, gravid efter ICSI 3  -  ÄP 18/1, ET 20/1

  • Aniara
    Åttan skrev 2010-02-12 18:42:39 följande:
    Aniara du som är TS kan du inte lägga in listan in trådstarten istället? Är mycket lättare å hitta den sen när vi skrivit ett par sidor? Mycket konstigt att BM räkna från ET dagen.. det är ju inte den dagen som befruktningen ägede rum.. skumt!
    Hmmm..hur menar du? Lägga den som tillägskommentar högst upp? Det känns som att listan kommer ändras så mycket när folk kommer till och lämnar att det nog lite rörigt? Vi kör en vanlig lista så länge tycker jag, så får vi se hur den utvecklar sig. Jag kan ansvara för att snygga till och flytta fram den.
  • Aniara

    Välkommen Sara och Sasja! Kul med så många som precis plussat! J

    Jag blir lika glad varje gång jag hör om någon som fått sitt positiva besked! Vi vet alla hur mycket kämparanda det har krävts, hur många tårar som fällts ( i alla fall i vårt hem), hur många äl-stickor som förbrkats, vita lögner inför kollegor och bekanta som har krävts. Hopplösa tankar och avundsjuka i hemlighet. Därför är det så himla kul att för en gångs skulle kunna dela gädje med likar i samma sits. Och lite oro förstås Men mest glädje, i alla fall längre fram när det hela börjar bli mer verkligt.

  • Aniara
    Åttan skrev 2010-02-13 07:09:16 följande:
    Man skapar en separat tråd.. å länkar in den i själva trådstarten.. så som man gör med gamla trådar.... Men du är TS å bestämmer.. tyckte bara att det blev så rörigt...
    Aha, det var sa du menade! Jag kollar pa det! Tack for att du datumfixade listan!
Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010