• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • Pascal

    Hej!

    Min sambo önskar en Kitkat-tårta nu till helgen då han fyller år och jag vet hur man gör och så men har några små frågor.

    1. Funkar det att garnera tårtan med grädde och fästa kitkatsen på det elr måste det vara choklad typ ganache för att det ska gå?

    2. Vad brukar ni fylla den med? Jag funderar på glasskräm och rårörda hallon då jag inte vill ha den alltför sliskig och tänker att själva kitkatsen i sig och smartiesarna är rätt så söta och mäktiga. Tips på fler fyllningar?

    3. Ska göra en tårta till som inte är lika sliskig för dom som inte gillar det men vad ska jag göra då? Funderar på att göra en frukttårta men vad fyller jag den med isf? Vill ju inte ha lika fyllning som i Kitkat-tårtan :)

    Hjälp tack! :)

  • adiscobloodbath

    Tänkte göra en hallon-lakrits-tårta till ungens födelsedag. Kan man göra lakritsmousse smaksatt med lakritspulver? Hallonlagret tänkte jag göra med bara hallonsylt blandat med vispad grädde, nån slags fuskmousse jag brukar göra ;) Hittade ett recept på lakritsmousse där man använder gelegodis men ska bjuda vegetarianer och tror inte dom äter det.

  • linnis83
    adiscobloodbath skrev 2014-11-04 13:10:23 följande:

    Tänkte göra en hallon-lakrits-tårta till ungens födelsedag. Kan man göra lakritsmousse smaksatt med lakritspulver? Hallonlagret tänkte jag göra med bara hallonsylt blandat med vispad grädde, nån slags fuskmousse jag brukar göra ;) Hittade ett recept på lakritsmousse där man använder gelegodis men ska bjuda vegetarianer och tror inte dom äter det.


    Jag brukar göra en vit chokladganache som jag smaksätter med lakritspulver, det brukar bli jättegott!
  • adiscobloodbath
    linnis83 skrev 2014-11-04 13:17:06 följande:
    Jag brukar göra en vit chokladganache som jag smaksätter med lakritspulver, det brukar bli jättegott!
    Bra ide! Jag testar det :)
  • Freksta

    Hej,håller på och ska baka till dotterns kalas i morrn och undrar om ni tror att kombon ahlgrens bilar, hallonmousse och glasskräm passar bra?  Är inte så van att baka fluff än så är inte så duktig på veta vilka som passar bra tillsammans =)

  • Ezqilina

    Hey people!
    Ngn som har en åsikt gällande pastafärger till marsipan?
    Squire Kitchen eller Rainbow Dust, vilken är bäst?

  • rere88
    Mamma till två gullegrisar skrev 2015-02-05 09:01:25 följande:

    Tips på goda tårtor önskas.. Bra tårtfyllning och vad man kan spackla den med..


    White velvet tårtbotten är riktigt god.

    Jag föredrar att fylla mina tårtor med mousser eller fluff men det är en smaksak.. man får gå efter vad man själv tycker om

    Sen är ganache det bästa som finns när det gäller o spackla en tårta :)
  • fluu
    Mamma till två gullegrisar skrev 2015-02-05 09:01:25 följande:
    Tips på goda tårtor önskas.. Bra tårtfyllning och vad man kan spackla den med..
    Föredrar tårtor med frukt, bär eller nötter, både färska eller ihopkokade/blandade med grädde.  Eller möjligen chokladkräm.  Gillar inte att "klä" tårtan för mycket så är det gräddtårta vi snackar om så spritsar jag mest på grädde, annars spacklar jag tunnast möjligast. Ofta med något som i min receptbok heter "american cakebuttercream".
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • rere88

    Hej. Är det någon som har tips på hur man kan förvara figurer till tårtor så de inte riskerar gå sönder ? (t.ex om någon råkar välta ner burken de ligger i)

Svar på tråden För oss som bakar