• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • Eleonor01

    God fortsättning på er alla! :)

    Har precis lagt ihop en tårta till vårt sista julfirande. Tre likabottnar smaksatta m pepparkakskryddor clementin Curd å reisen fluff. Jag ska täcka den m marsipan. Vad skulle ni spacklat den med????

  • Miss P
    Eleonor01 skrev 2013-12-27 07:20:32 följande:
    God fortsättning på er alla! :)

    Har precis lagt ihop en tårta till vårt sista julfirande. Tre likabottnar smaksatta m pepparkakskryddor clementin Curd å reisen fluff. Jag ska täcka den m marsipan. Vad skulle ni spacklat den med????
    Vit choklad så det ser ut som snö. Glad
  • linnis83
    Eleonor01 skrev 2013-12-27 07:20:32 följande:
    God fortsättning på er alla! :)

    Har precis lagt ihop en tårta till vårt sista julfirande. Tre likabottnar smaksatta m pepparkakskryddor clementin Curd å reisen fluff. Jag ska täcka den m marsipan. Vad skulle ni spacklat den med????
    Burkar alltid spackla med vanlig grädde. Vet ju att det inte är det optimala alla gånger, men jag brukar täcka med SP och då funkar det ganska bra.
    Har nåt minne av att jag penslade marsipan med olja nån gång innan jag täckte, är ju lite krångligt men om man inte vill lägga på nån mer smak är det ju ett alternativ. Annars smörkräm?
  • Eleonor01

    Vit choklad tror jag gör det hela väldigt söt. Är dessutom inget fan av det

    Grädde funkar om fodrad, det känner jag till. Smörkräm har jag funderat på men vilken smaksättning? Tårtan är väldigt söt i sig ju...

  • linnis83
    Eleonor01 skrev 2013-12-27 13:16:14 följande:
    Vit choklad tror jag gör det hela väldigt söt. Är dessutom inget fan av det

    Grädde funkar om fodrad, det känner jag till. Smörkräm har jag funderat på men vilken smaksättning? Tårtan är väldigt söt i sig ju...
    Har ingen erfarenhet alls av smörkräm... Men nån slags citrus, kanske lime?
  • Miss P
    linnis83 skrev 2013-12-27 14:08:03 följande:
    Har ingen erfarenhet alls av smörkräm... Men nån slags citrus, kanske lime?
    Mmmm... Man kan göra med färskost också. Jag gjorde en gång med lime och ingefära till morotskaka. Mums blev det. 
  • Bambusa

    idag bjöds de på helt mjölk och soja fri tårta på dotterns 5årskalas..   bakade chokladbottnar, gjorde chokladmosse på mjölkfri choklad, mosade banan och blandade med nötkräm på burk -som är mjölkfri :D  spritsade sidorna med gogreens havregrädde med vaniljsocker i.. och sen var de ett krav att täcka med godis.. ja, gelehallon hittade vi mjölkfria på påse (plockgodis blir de spår av mjölk på och de funkar inte..)  och sen julskum i mitten, ena en stor nisse som dottern ville ha, och är man födelsedagsbarnet får man ju saken i mitten om man frågar.. :D..  

    talade inte om att den va mjölkfri, och alla vart possetivt överaskade, en sa att grädden va lite annorlunda bara, och vart väldigt förvånad över att de va havregrädde..  

    sen va allt annat fika med mjölkfritt, men de är dom vana vid nu.. dottern va väldigt nöjd med att få lika tårta som alla andra ist för en bakelse och att alla andra äter mjölktårta.. nu var de ett barn till som är känslig mot mjölk som inte är uppvärmd, och en mamma som är allergisk mot laktos, så de va ju passande.. laktosfri mjölk till kaffet med..   och som vanligt var kalaset på raggarklubben.. bara ett år då hon vart sjuk som vi haft kalaset hemma..

  • Jungblom

    Bakade julfika till min mormor tidigare i veckan mjuk pepparkaka, kokostoppar och apelsinbiskvier.


Svar på tråden För oss som bakar