• Tess82
  Äldre 23 Jun 20:24
  139655 visningar
  2830 svar
  2830
  139655

  MajMammor 2007 15

  Nu är jag hemma igen. Har gjort klar min "inskolning" på nya jobbet så från måndag ska jag köra själv. Känner mig inte alls fullärd men jag kommer nog underfund med saker eftersom. Skönt med en extra ledig dag och få långhelg hemma med familjen. Nästa vecka tar jag med mig Linnea så hon får vara med mormor på dagarna medan jag jobbar, blir bara dagis på fredan för då ska jag jobba i reception på ett annat ställe.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 24 Jun 19:09
  DP, här har vi börjat med att vara stenhårda med att nappen bara används när man sover. Ett första steg mot att ta bort den helt.
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 26 Jun 15:09

  Här går det också bra att vara utan nappen dagtid. Första dagen var hon arg och skrek efter den ett par gånger men sen har det gått lättare. Bara den ligger utom räckhåll för henne och hon vet om det så säger hon inte så mycket längre.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 29 Jun 20:33

  Linnea badar i sjön med mormor nu på dagarna. Jag har känt på vattnet men tycker det är för kallt för mig. Som tur är så kan det räcka att bada benen än så länge men hon verkar vilja ut på djupare vatten snart.

  Linnea bygger också gärna pussel, 30 bitar fixar hon galant, har inte testat nåt med fler bitar än men det börja bli dags att skaffa fler för de hon har tröttnar hon nog på snart.

  Själv så längtar jag till semester nu, ska jobba denna vecka och nästa bara, sen blir det ledigt några veckor, har inte riktigt fått kläm på om det blir 3 eller 4 veckor, hoppas på 4 .


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 3 Jul 10:01
  2Fina skrev 2010-07-03 07:01:22 följande:
  Inatt har Leya sovit utan napp! Det var på sambons initiativ, jag själv ahde sagt måndag till Leya men Leya var så stolt när hon vaknade 5 och inte hade haft napp. Riktigt sant är det inte då hon fick tag på en napp när hon skulle somna och somnade med den i. Sambon tog dock ur den direkt hon somnat och sen har hon klarat sig med diverse uppvak en gång i timmen, tror dock inte pga nappen men vet inte Får väl se om dagen går lika bra, blir ju liksom ett abrupt slut på nappandet då hon brukar ha den dagtid emellanåt också....
  Vad duktigt av henne. Linnea brukar nog också tappa nappen och sova utan men när hon vaknar vill hon ha den direkt. Dagarna är hon utan nu och frågar bara efter den om hon är väldigt trött eller om hon gjort illa sig. Snart semester (om en vecka) så då ska det nog bli ett försök att ta bort dem helt. Vore skönt att få det avklarat nu under ledigheten.

  RN, Erik är fint, det har vi i släkten på både mammas och pappas sida så typ alla killar har Erik som andra namn. Och min sambos son heter också Erik .
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 4 Jul 11:22

  Här har vi en tjej som av "misstag" sov utan blöja inatt. Vi var iväg en sväng på kvällen och storasyskonen var hemma med Linnea, märkte imorse när vi gick upp att hon var utan men det hade ju gått bra. Jag hoppas på att bli av med både nappar och blöjor under semestern.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 5 Jul 20:08
  Mumia, Linnea blev också torr dagtid förra sommaren och har nu börjat bajsa på toaletten också så det är bara på nätterna och vid längre bilturer som det blir blöja. Ibland kan hon vara torr på morgon och jag tror som du att många gånger kissar hon på morgonen bara för att hon har blöja på sig för det har ju gått bra utan flera gånger.

  Idag har vi varit på Ikea, hittade nästan allt jag var ute efter + lite extra och är riktigt nöjd med inköpen. Linnea tyckte det var lite långt att åka bara, ca 8 mil enkel resa.
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 7 Jul 19:16
  DP, Grattis på födelsedagen! Jobbigt med nappabstinens men det går väl förhoppningsvis över, lite bakslag kanske är att räkna med.

  Malin F, jättegrattis till de två i magen, håller tummarna för er nu.

  Mumia, duktig tjej, Linnea har också blivit duktig på att cykla också men har bara kört runt på gården hemma.

  Syrra, trist att hon inte är pigg
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 10 Jul 16:48

  Här var det en liten som tyckte hon skulle hoppa över att sova middag fast hon var trött. Slutade med att hon gick och la sig medan jag vek tvätten och somnade. Snart dags att väcka henne igen annars får vi väl henne aldrig i säng ikväll.


  Här laddar vi för att ta bort napparna nu till veckan. Tror att det blir några jobbiga nätter då hon är väldigt fäst vid sina nappar men de ska ju bort förr eller senare så skönt att ta tag i det under semestern, ska vi vänta tills hon självmant vill sluta så får vi nog vänta länge har jag en känsla av.


  Nästa steg är väl att sluta med blöja på natten vilket troligtvis är mycket lättare än att sluta med nappen men en sak i taget kanske är bäst.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 12 Jul 13:51
  RosaNapp skrev 2010-07-12 13:32:48 följande:
  Nu har jag kommit in på den utbildningen jag valde i första hand. Ska jag börja eller inte?
  Går ju alltid att testa, funkar det inte så kan du ju göra ett nytt försök när barnen blivit lite större. Vad är det du ska läsa?

  Här blev det en tråk-dag idag. Först var jag tvungen att städa lite och sitta i telefon för att få tag på nån som kunde hjälpa mig på arbetsförmedlingen. Fick tillslut svaret att jag måste åka till Leksand och skriva in mig. Stod på hemsidan att man kunde skriva in sig över telefon om det var stängt och det var det ju här i Rättvik men Leksand är tydligen samma kontor så det var bara att åka dit och väl där så hade deras datasystem crashat så man kan ju säga att jag åkte i onödan, han hade kunnat ta mina uppgifter så hade jag kunnat åka ner på kontoret i Rättvik imorgon istället. Jaja, Linnea fick vara med sin pappa på jobbet undertiden och hon hade då haft kul där.

  Nu sover L så jag passar på att få lite gjort vid datorn under tiden så vi kan vara ute på gården sen när hon vaknar. 
  Linnea -07
Svar på tråden MajMammor 2007 15