• Tess82

  MajMammor 2007 15

  zasata skrev 2010-07-12 21:56:40 följande:
  Hur äter era nu i värmen?
  Precis vad jag tänkte fråga... Linnea äter jättedåligt när det är varmt. Glass går ner utan problem men med mat är det värre. De dagar det är lite svalare så går det bättre så jag hoppas att temperaturen håller sig lite lägre idag efter åskovädret inatt.

  Här är det också svårt att komma till ro på kvällarna, hittar på allt möjligt för att slippa sova fast det är hon själv som sagt att hon vill sova för hon är trött.
  Linnea -07
 • Tess82

  Här hade vi en ganska sval förmiddag så det var riktigt behagligt ute men mot eftermiddan blev det varmare igen. Men jag klagar inte, har ju semester .

  Imorgon blir det Tomteland, Linnea ska lämna sina nappar till tomten eller om de har en gran att hänga dem i eller hur man nu gör. De ska lämnas i alla fall. Hon är helt med på det men jag gissar att hon inte riktigt har insett att de är borta för gott sen. Själv är jag inställd på några tuffa nätter men nu ska det göras. Vi får se till att köra på en heldag imorgon så hon är ordentligt trött men helst inte övertrött på kvällen hur nu det ska gå till .


  Linnea -07
 • Tess82
  tanucik skrev 2010-07-14 20:43:37 följande:
  Tess, det kommer gå bra. Är hon med på det och vetat om det ett tag så tror jag det kommer bli bra. Julia var beredd och det gick över förväntan. Grät i 20 min första kvällen men sov hela natten igenom. Sen har hon frågat ett par gånger men kommit på själv att hon har lämnat de. Nu, en månad senare brukar hon säga ibland att hon är stor nu och att kattungarna har hennes nappar. Men jag var också inställd på det värsta
  Ja jag hoppas att det ska gå bra men lika bra att vara inställd på att det blir jobbigt.
  Linnea -07
 • Tess82

  Nu har vi tillbringat 4 timmar på tomteland och alla var nöjda med det tror jag. Linnea lämnade själv napparna till tomten och fick ett kort av honom där han tackade för de fina napparna. Får väl se hur nattningen går ikväll men jag lurar på att låta sambon ta den så allt brukar gå mycket lättare då, hoppas att han är hemma så han kan göra det. I övrigt har vi haft en bra dag. Fint väder men inte allt för hett, vi har hälsat på hos tomten och trollen och Linnea har badat, åkt en liten båt, ridit på en ponny, hoppat i hoppborg m.m. Hon somnade i bilen på vägen hem men det blev max 10 min sömn så jag hoppas på en trött tjej ikväll som kan komma isäng i skaplig tid ifall det blir gråt efter napparna.

  Tror att det tar slut på dagvilan här också nu när napparna är borta men det är ju svårt att säga redan nu .

  DP, hur går det med bebisen, trodde ni att det var dags i måndags? Vilket datum var det beräknat?


  Linnea -07
 • Tess82

  Nattningen tog drygt en timme men gick över förväntan. Först sa hon ingenting men började snart ropa efter det ena och det andra. Vissa saker kan man ignorera och andra inte, när hon sa att hon behövde bajsa så fick jag ju låta henne gå upp på toaletten såklart och det blev resultat också så det var inte enbart ett försök att undkomma sängen. Sista kvarten blev det tårar men då var hon riktigt trött så jag visste att hon skulle somna. Nu håller jag tummarna för att hon sover bra inatt, kan ju bli jobbigt om hon vaknar och letar efter nappen. Hon är då medveten om att napparna är borta för hon har inte frågat efter dem en enda gång, sa bara en vända att hon inte gett napparna till tomten, troligtvis hennes önskan just då.

  Känns lite jobbigt att ta bort nappen som ändå varit en stor trygghet för henne men det kändes som att det var dags nu och jag ångrar inte att vi tog det beslutet.


  Linnea -07
 • Tess82

  Natten blev lugn . Linnea vaknade vid 5.45 imorse och var lite ledsen men somnade om igen och sov till 8.15 då hon vaknade och var på strålande humör. Tror hon var lite stolt och självklart så fick hon höra vilken stor och duktig tjej hon är. Efter frukost så plockade jag fram två nya pussel ett med blixten och ett med hello kitty, hennes favoriter. Sen tog kjag fram de nya gungorna jag köpt så nu är bebisgungan borta och en vanlig som höll på att gå i bitar. Hoppas att resten av dagen blir bra med en tjej på gott humör.


  Linnea -07
 • Tess82

  Ja det var skönt att natten gick bra. Dagen har varit lugn förutom ett utbrott på förmiddan, kan nog ha lite att göra med att nappen är borta men annars har vi haft en bra dag. Blev inge sova middag idag för då kom hon på att napparna var borta och ville inte alls gå och vila men det var ju väntat. Får se hur natt nr 2 blir men jag tror nog att det här kommer att gå bra, snart är nappen bortglömd och vi sover nog bättre än vanligt eftersom det inte ska letas efter nappar mitt i natten .

  3bus, någon speciell anledning till stökig natt eller bara nåt tillfälligt? Hur mår hon nu?

  RN, skönt att han somnade bra.

  Tanucik, jobbigt med såna dagar men skönt att det gick över efetr vilan. Hur långt har du kvar nu då?


  Linnea -07
 • Tess82
  2små2stora skrev 2010-07-16 19:32:51 följande:
  Tess: Vet inte riktig vad stöket kan bero på men troligen astman som spökar. Dessutom så matvägrar hon just nu.
  Stackarn det kan inte vara lätt alla gånger och se värmen också.
  tanucik skrev 2010-07-16 20:12:17 följande:
  Tess, 26 dagar kvar, så det börjar närma sig nu
  Då är det ju dags när som helst nu då, spännande...
  Linnea -07
 • Tess82

  Idag blev inte läggningen lika lätt. En övertrött tjej med ett hysteriskt utbrott. Fick ropa in sambon och han fick ta över och då lugnade hon sig lite men fortsatte att gråta ganska mycket i 5-10 min sen sov hon. Hon brukar gå och lägga sig frivilligt när hon blir trött men idag var det väl inte så lockande att gå och sova när det inte fanns nån napp så det hann gå lite för långt. Skönt att hon somnade fort i alla fall men inte känns det bra med såna där utbrott. Sen tar hon ut allt på mig så det var skönt att sambon kunde komma in och ta udden av det värsta utbrottet innan hon la sig.


  Linnea -07
 • Tess82

  Nu är det vaket igen men jag får inte vara inne hos henne heller. Antar att det är jag som är boven som fått henne att ge bort napparna. Hon bara slår efter mig och vill ha bort mig så jag håller mig undan .


  Linnea -07
Svar på tråden MajMammor 2007 15