• Äldre 20 maj 14:54
  132489 visningar
  2830 svar
  2830
  132489

  MajMammor 2007 15

  Sötboll skrev 2010-05-20 12:43:34 följande:
  Idag fyller jag 30 år så ikväll blir det grillkalas här, skoj! Kalas blir det även på lördag!   Blev ju jättefint Mel!
  GRATTIS! {#lang_emotions_cheers}{#lang_emotions_flower}
 • Äldre 27 maj 19:22
  Melisabeth skrev 2010-05-27 15:32:24 följande:
  Det är modernt igen Fast jag gillade faktiskt kökstapeten på riktigt Precis som jag gillade tapeten på nedre toan här: www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.as... Jag är inte riktigt normal sådär
  Oh, de blågröna tyckte jag också  jätte mycket om!
 • Äldre 30 maj 21:56
  RosaNapp skrev 2010-05-30 21:45:36 följande:
  Grattis till alla som fyllt/fyller! Jag har fått tips om en bra privatläkare med barnsjukdomar som specialitet. Ska ringa för tid imorgon. Hoppas det kan ge oss bättre svar om Vs utslag. Nu ser han för j-g ut igen. Dessutom kliar han sönder sig nu också, vilket inte hänt på väldigt länge. Inte att det kliat så. Minst 1½ år iallafall. Ska begära ut hans jorunal också och se vad som står i den. Vart vänder man sig för det? Till mottagningen eller sjukhuset sas?
  Men blev det inte bra utan mjölkprotein? Hm, minns inte, jo, det kom tillbaks sen? Minns jag rätt nu tro... Men har ni testat helt utan soja som ersättning?
  Det ger ju ofta liknande symptom och är en vanlig kombination av allergier.

  Jobbigt när han inte mår bra. Hoppas att ni får bättre hjälp på annat ställe.
 • Äldre 4 jun 18:31

  Mumia, håller tummarna!
  Mmm, tycker också att din karl får skylla sig själv och sucka över en sådan underbar nyhet! Skrikandes
  Det lustiga är att hade du sagt, fasen jag är gravid, nu måste jag ta abort, så hade han säkert bönat och bett att du skulle behålla..

  Vi har köpt bil! Med AC! Det blev en Toyota Avensis Verso tillslut. Så tack för alla råd här i tråden.

 • Äldre 4 jun 20:58
  RosaNapp skrev 2010-06-04 12:21:29 följande:
  mumia: låter ju lovande, inte alltid man välkomnar kräk

  Jag är lite besviken. Var till den andre läkaren igår och han sa rakt ut att han- och många med honom- ansåg att det var ingen idé att försöka få reda på allergi till varje pris (som han uttryckte det) utan bara behandla så bra som möjligt. Så det enda jag fick till V var Tavegyl att ta varje kväll och en ny salva, igen...  Om det inte fungerar så bra så ska han få prova en lite nyare metod till hösten. Han ville mao inte ta några test eller så alls. Däremot skulle han kolla upp glutenprovet som inte stod med i journalen.
  Jag ses väl snart som hispig mamma. Och att jag frågade om humöret kunde påverkas (V har ju häftigt temperament och är mycket trött, har stort sovbehov fortfarande) tog han snarare som ett tecken på att han skulle ha någon sorts bokstavsdiagnos, det var vad han pratade om iallafall. Jag kanske är ute och cyklar, men jag har läst att även allergi kan visa sig på humöret sas och V har inga koncentrationssvårigheter. Däremot stort sömnbehov och behov av att ha jämn blodsockernivå.
  Demon
  Fasen vad surt.
  Då måste ni nog göra jobbet själva om ni vill ha honom bra.

  Du har ju redan koll, men visst är det så att humör, sömn mm påverkas om man utsätts för saker man inte tål.
  Dottern märks mest på humöret medans sonen sover skitkasst och vaknar och är vaken och kan inte somna om osv.. Inte alltid han säger han har ont, men det märks att det påverkar och sen kommer även eksem som ett paket på posten...

  Har du kollat:
  www.familjeliv.se/Bloggar-4-7/b99793p1074702.html
  visar ju ofta om man har eksem, om det nu inte är gluten... Går att göra själv med rätt saker och ger i alla fall en bra hänvisning om vad ni ska kolla först.
  Det är skitsvårt om det är fler än en allegi, men går att ta reda på om man är lite envis.

  Måste även berätta att vi provocerat dottern med citrus ett par veckor nu. Hon blir inte lika påverkad som tidigare, men oj! Vilket hemskt humör hon fick och har börjat bajsa 3 gånger dagligen, från tidigare varje/ var annan dag. Sen kom eksemen men dröjde något.

  Nu har hon inte fått apelsin på ett par dagar och förändringar i humöret omdelbart! Men magen är fortfarande lite konstig.
 • Äldre 4 jun 21:37
  RosaNapp skrev 2010-06-04 21:13:08 följande:
  Tack för länken. Såg att NÄL nämndes, kanske ska försöka få honom dit på en undersökning? Han har ju varit i U-a annars (grannstaden, dom sjukhusen är sammankopplade så egentligen borde dom väl ha det i Ua också tycker jag, men där har dom inte gjort något sånt på V iallafall).

  Ska kolla lite mer på länken när jag har mer tid.

  Bra att det ger resultat så snabbt, men vad jobbigt med så starka reaktioner! Är känslighet mot citrus något dom räknar med ska växa bort?
  Ja, ring och prata med dem. Enligt vem det nu var så är de tydligen bäst i landet på allergier. Glömde att ni bodde så nära.
  De var trevliga när jag pratade med dem och var välkommen dit. Så stå på dig och be om ett patchtest/lapptest för din sons eksem och allergier.
  När jag ringde dem sa jag som det var, att läkarna sket i oss och att vi trodde han hade sädesslagsallergi. Så berätta gärna om bemötandet hos andra läkaren och säg att ni vill ha reda på vad han inte tål, om det går för han mår så dåligt av det, men ni får ingen hjälp.

  Ev vill de börja med andra tester. Men ring och kolla med dem, det är väl egentligen allergier som inte visar på andra tester (prick och RAST) som man testar med patch.
  Men det är ju då ofta magproblem och eksem som är sk. sena reaktioner som visar på patch/lapp. Men om ni nu inte ens har tagit andra tester så är det ju idé att göra det först så klart.
 • Äldre 7 jun 13:31
  RosaNapp skrev 2010-06-07 10:25:41 följande:
  Ja, jag tycker det är lite märkligt att läkaren har den inställningen öht. Speciellt som det här var hans inriktning sas. Men men, får försöka ringa NÄL som jag fick tips om av K Kavat. Väntar till efter sommaren, eksemen blir ju bättre över sommaren och idag är han jättefin. Inte alls så stora och röda fläckar, nu är dom mer rosa och svaga. Men jag har faktiskt slutat med locoiden efter vi var till läkaren. Verkar blivit bättre av det? Har inte provat den nya salvan heller än (hade den inte på apoteket just när jag var där) så nu smörjer jag bara med Canoderm femtielva gånger om dagen och så har han fått Tavegyl på kvällen. Och så håller jag nere mjölken ffa. Samt att han inte får bada så mycket som han annars fått göra.
  Tavegyl tar ju ner eksemen, så han bör ju bli bättre av den. Jag hade nog ringt NÄL redan nu... De hade ett par månaders väntetid för patchtest skulle jag tro, åtminstonde hade de det när en vän ringde för någon månad sedan...
   Och det är så mycket lättare att ev. ta bort saker under sommaren när ni är hemma än på dagis dessutom.

  Tycker det är så trist med att man måste kämpa för att barnen ska få må bra. I mina ögon är det helt idiotiskt att de ska behöva plågas i onödan. det är en rättighet att få må bra. Förstår ärligt talat inte alls hur allergiläkaren tänker....

  Sen är det ju superlurigt att veta om man gör rätt med små reaktioner. Är det bättre att ge till en viss gräns, eller inte?
  Men som i min dotters fall som var allergisk mot mjölk, ägg och soja, utan att vi visste om det fram till hon var 2,5,då vi tog bort allt.  Hon har jätte problem med magen fortfarande, allergisk/intolerant mot en massa saker som färgämne, konserveringsmedel, frukter, sötningsmedel mm. Hon har haft jätte problem.
  Sonen som vi fick bort allt han inte tålde vid 10 månader kan idag äta allt utan det han då inte tål, inga större problem med mage osv. Om det beror på att vi tog bort så sent på dottern eller något annat kommer vi ju aldrig få reda på, men är så trist när hon flera gånger i veckan klagar på magont och att de mår dåligt, kliar, eksem mm.
 • Äldre 7 jun 13:33
 • Äldre 8 jun 19:34
  mumia skrev 2010-06-08 18:19:25 följande:
  Idag försvann hoppet till sambons förtjusning
  Usch, vad trist.
  Har ni pratat om det mer? Alltså att du önskar dig fler barn nu? Känns som att han gör saken värre för dig än vad det behöver vara...
  KRAM! Hjärta
 • Äldre 8 jun 19:35
  2små2stora skrev 2010-06-08 14:54:55 följande:
  I  morgon 16:30 ska vi hämta vår  nya bil
  Skojigt!!! Är det en splirrans ny?
Svar på tråden MajMammor 2007 15
Logga in
Bli medlem