Inlägg från: Linthe |Visa alla inlägg
  • Linthe

    MajMammor 2007 15

    Åh vad kul med lite uppdateringar. Linnea är också världens goaste ibland och ibland tror jag hon kommit in i "lilla tonåren". Just nu har hon det lite jobbigt då maken åkt till USA igen, 3 veckor är en evighet när man är 5,5 år så vi är två som saknar och längtar.

    Linnea kan torka sig själv men vill helst ha hjälp. Känns som att det räcker att kunna när de börjar skolan men bra att börja träna i tid kanske?

  • Linthe

    2Fina, det konstiga är att Linnea är och alltid varit mammig och pappa duger aldrig om jag finns i närheten. Men nu när han är borta så är pappa bäst och väldigt saknad. De pratade i telefon idag men hon sa hejdå ganska snabbt och började gråta, var väl jobbigt att höra pappas röst och veta att han är långt borta och att det dröjer länge tills han kommer hem (2 veckor kvar nu). :(

  • Linthe

    Linnea har längtat till skolan tidigare men börjar nog också bli lite nervös för just nu vill hon gärna vara liten och inte alls bli stor. Hon har lite svårt för nya rutiner och omställningar ibland så det kanske blir lite jobbigt i början, eller så går det jättebra bara vi kommer dit. Hon har tuffat till sig en del senaste tiden och är inte lika blyg och rädd för allt längre.

    Jag har precis börjat ett nytt jobb så vi har i veckan genomgått en förändring. Jobbar heltid istället för 75% men nu slipper jag pendla så långt och kan komma hem varje kväll (förut sov jag borta 2 nätter i veckan fast oftast inte 2 nätter efter varandra). Hoppas på att jobbet blir bra, känns då bra efter första veckan i alla fall. 

  • Linthe

    Hej, kul att nån skriver här, det var ett tag sedan.

    Linnea längtar till skolan men är lite nervös också för omställningen. Dessutom är bästa kompisen ett år yngre men de kan ju leka ändå.

    Annars är det födelsedag här om några veckor som det längtas efter och före det ska vi hinna med Rättviks marknad och karusell åkande där. Imorgon ska jag stå och sälja på en barn loppis och har fått tag på en ny cykel som ska inhandlas där också, förra årets är lite liten nu men har använts flitigt sedan snön försvann för nån vecka sedan.

  • Linthe

    Oj vilken stor klass, i Linneas tror jag de skulle bli 15 st, känns lagom och ganska jämt fördelat med flickor och pojkar. På tisdag ska de hälsa på för första gången sen om ett par veckor ska de vara lite längre och äta mat där också.

    Har också köpt en 16" cykel nu. Hon cyklade utan stödhjul redan förra sommaren men på en liten 12".

    Igår fyllde Linnea 6 år så vi hade närmaste släkten på besök. Imorgon blir det barnkalas med 11 barn så det blir nog fullt upp. Har satt tid på 2 timmar, känns ganska lagom då hinns det med fika, lek och fiskdamm.

  • Linthe
    Melisabeth skrev 2013-09-25 11:43:09 följande:

    Halloj på er!


     


    Hoppa alla stora och små mår bra, och att ungarna trivs i skolan


     


    Ibland tar saker tid, men det verkar iaf som att Isabella tillslut ska bli storasyster - till sin stora glädje


    I övrigt så har vi flyttat, och hör numer hemma i Dalarna


     


     


    Grattis till tillökning och flytt. Får man fråga var i Dalarna? (mina hemtrakter ju) du kan skicka meddelande om du inte vill skriva här.

    Linnea trivs bra i skolan men det blir lite långa dagar på fritids eftersom vi båda jobbar heltid så hon tycker att det kan bli lite jobbigt och stimmigt ibland när det är många barn. Hon fick i alla fall ett långt sommarlov innan skolstarten och ska få hel ledigt på höstlovet. Har tyvärr ingen bra lösning just nu så vi får göra det bästa av situationen.
  • Linthe

    Jaha men det är ju inte så långt från mig (Rättvik).

    Bra läge att flytta innan skolstart i alla fall, då behöver hon bara börja nytt en gång.

  • Linthe

    Mumia, ja oj det var långa dagar. Går de må-fre eller bara 4 dagar då? Linnea går 8.20-12.50 alla dagar. Sen blir det fritids både före och efter så långa dagar blir det tyvärr.

  • Linthe
    Melisabeth skrev 2013-11-25 13:15:46 följande:

    Har ni namnförslag så kom med dem bara


    Behöver all input man kan få


     


    Önskemål: Ska funka med Isabella, och vara av samma karaktär - dvs mer klassiskt, inte vare sig "gammalt" eller "modernt" - och inte tokvanligt, men inte udda



    Vet ni vad det blir eller är det både flick- och pojknamn du vill ha?
  • Linthe

    Melisabeth, här kommer några förslag.

    Simon, Lukas, Johannes
    Mikaela, Gabriella (kanske för likt Isabella)

    Min Linnea kallade sig själv för Annalie en period, ganska fint namn men ovanligt.

  • Linthe

    Gott Nytt År allihopa!

    Ja tänk vad åren går, snart 7 år sen våra godbitar kom till världen.

  • Linthe

    Är det inte tills de fyller 8 år eller har gått ut första klass?

    Vi har bara runt 20 lägstanivå dagar kvar men de är bra att ha vid sport/påsklov och kanske maken tar några till sommaren för att förlänga semestern.

    Tar man lördag-söndag måste man väl även ta fredag eller måndag i samband med helgen? Har för mig att man inte kan ta bara helgen.

  • Linthe

    Okej, trodde det gällde alla föräldradagar men då var det ju bra då ifall det blir dagar kvar på slutet (ingen risk för oss men).

  • Linthe

    Lovisa är fint namn. Finns ju även Louise, Kanske lite mer vanligt för sisådär 30 år sen när en annan var liten.

  • Linthe

    Usch vad jobbigt att må så. Håller med sötboll, kolla dina värden om du inte redan gjort det. Låter ju inte alls roligt.

  • Linthe

    Ja Ikea i Borlänge öppnade i höstas. Bor också i krokarna (Rättvik).

    Gissar också på tjej nu när du skriver hon ð???. Börjar närma sig lite nu iaf, spännande.

  • Linthe

    FB grupp låter skoj! Har inte koll på hur man gör en sån men hakar gärna på om någon annan gör en ð???

Svar på tråden MajMammor 2007 15