Inlägg från: Gula pilen |Visa alla inlägg
  • Gula pilen

    BF Oktober 2010 efter IVF

    Hej!
    Bra initiativ till  den här tråden. Har läst lite i den andra okt-tråden men kände att alla låg lite före mig. Kul att följas åt då vi ligger i ungefär samma vecka.

    Har egentligen TD på söndag men har redan testat plus och ingen mens i sikte. Är på ruvardag 16. Enligt FL beräkning så har jag BF 25/10. Det här är resultatet efter 2 IVF och en FET. Hade bara en i frysen som dessutom hade tappat 4 celler och fick tillbaka ett 3-celligt embryo.  Det måste ha varit en kämpe. Nu är det bara att hålla tummarna!

    Känner mig nästan konstant spänd i magen och svullen. Brösten känns annorlunda, ömma, huden lite mer ådrig.  

    Hur har ni det?

  • Gula pilen

    Hej alla!

    Vilken spännande tid vi har framför oss!
    Känner mig väldigt praktisk än så länge men vågar inte släppa lös känslorna och tänka för långt framåt än. Ser fram emot att få göra UL!

    Var och tränade idag och det kändes bättre i magen efteråt, som om den fick lite genomblödning. Det släpper aldrig helt. Jag tänkte försöka vara duktig med styrketräningen nu och hjälpa kroppen lite med vad som komma skall!

    Känner mig också frusen på kvällarna. Kan känna att det svajar till ibland på dagarna. Är i vecka 5 och av det jag läst verkar det som om illamåendet vanligtvis börjar i vecka 6. Hoppas vi slipper! Men kommer det så är det förstås välkommet. Vad gör man inte?

    När, i vilken vecka har ni fått tid för UL?

  • Gula pilen

    Vad häftigt att se sig uppsatt på en lista över gravida med BF!
    Känns fortfarande lite overkligt. Längtar efter vul, kommer få ett datum på måndag då min td egentligen är imorgon.

    Trifolium: Hoppas verkligen att det kommer att gå bra med allt för dig! Tänk vad mycket som vi kan råka ut för. Det måste vara en minimal chans att det skulle hända dig igen. Kul att du också har den 25:e som BF.

    Svårt att veta var man ska vända sig när man ska skriva in sig på mödrarvården. Jag bor också i Stockholm och känner inte till någon speciel men man kanske kan få hjälp med rekommendationer av Fertilitetscentrum där vi har gått

    Skönt med helg där man bara få ta det lugnt. Börjar känna en liten obehagskänsla i magen. På väg mot illamående? Är på 4v+4.

    Trevlig helg!

  • Gula pilen

    Glittran jag hoppas verkligen att det inte är missfall.
    När ska du på vul?
    Har hört fler som ha blödit och som det gått bra för.
    Hoppas hoppas!!!

  • Gula pilen

    Hej!
    Kul med alla nya! Ja, en ny lista vore kul så vi ha koll på varandra

    Testade + igår på min riktiga TD! En milstolpe är nådd. Pratade med sköterskan på min IVF-mottagning och eftersom jag har gjort FET och det varit lite svårt att räkna, hjälpte hon mig med det. Hon sa att ägglossningen är samma dag som dagen jag tog Ovitrell-sprutan (som startade ägglossningen). Alltså är jag på v5+2 idag och det känns bra! Fick också tid för VUL som kommer att ske på v7+4. 

    natta80gbg 29 år onsala, BF 19 okt, VUL 5/3
    Gula pilen 38 år Stockholm, BF 22 okt, VUL 10/3

  • Gula pilen

    Bra jobbat Natta, men det blir samma för mig... Vet inte varför? 

    BF 19/10, natta80gbg 29år onsala, första barnet, vul 5/3
    BF 22/10, Gula Pilen 38år Stockholm, första barnet vul 10/3
    BF 25/10, Trifolium 31år Uppsala, första barnet, vul 1/3
    BF 25/10, Jelina 34år Göteborg, tredje barnet, vul 8/3
    BF 27/10, Mikafikaa 28år Stockholm, första barnet, vul 15/3
    BF 28/10, Lena 74 35 år Norrköping, andra barnet, vul 18/3

  • Gula pilen

    Hoppas verkligen att det kommer gå bra för alla. 
    Ja, tänk vad man oroar sig. Vi är i en extremt känslig situation som vi inte kan påverka. Bara det är ju jobbigt och gör att jag funderar på alla symtom och icke symtom och hinner tänka massor. Har inte tagit in att jag är gravid, väntar på vul först.

    Jelina jag håller tummarna för dig på måndag!

    Jag har de sista tre nätterna vaknat vid fyra och varit kissnödig, sedan har jag inte kunnat somna om även fast jag är såå trött. Då har jag även kännt mig illamående nere i magen speciellt om jag ligger på magen men inte så att något vill komma upp. 
    Magen känns platt på morgonen men vid tre på eftermiddagen börjar den växa och känns utspänd till kvällen. 

    Hur känner ni er? Någon som känner igen sig?

  • Gula pilen

    Har inte kännt av lika mycket symtom idag. Vill må illa! Lite knäppt är det. Känner bara att magen spänner ut sig. Har fått rekommendationer att ringa MVC för att få en tid till v9-11. Hade tänkt vänta till efter VUL men det är väl lika bra att ringa på en gång. Ska försöka ringa imorgon. Känns lite läskigt eftersom mycket fortfarande kan hända. Men så kanske man kommer att känna hela graviditeten?

    Hoppas på mer symtom imorgon. På lördag går jag in i vecka 7!!!

  • Gula pilen

    Jag ringde med till MVC idag och de är så fullbokade. Fick en tid först 8:e april och även en telefontid med en BM 11:e mars. De tykte det var lite sent att komma i april men hon sa också att vi IVF:are brukar vara väl informerade. För mig känns det bra, jag få ju komma på vul snart och jag får gå till den mvc jag vill gå till. 

    Börjar känna mig gravid, känslan har sakta börjat smälta in. Det känns att det är något i magen och den växer på kvällen samt att brösten ömmar mer och mer {#lang_emotions_laughing}

    Trevlig helg!

  • Gula pilen

    Jag har valt att berätta för mina kollegor som har följt med i hela resan. Vi är åtta tjejer som pratar om det mesta så det känns skönt att de vet oavsett vad som kan hända. Min mamma vet och min närmaste vän. Kommer att försöka att hålla mig så länge det går med resten av omgivningen.

    Lena: Hur gick det för dig i helgen med att inte avslöja något med fest och allt?

    Ser fram emot att få höra om alla vul som kommer att ske nu i veckan!

  • Gula pilen

    Härligt Jelina! Kräksjuka kanske inte är så roligt men bättre än blödningar. Hoppas du får vul så snart alla mår bra!

    Lena: Jag känner mig också hård och utspänd i magen men den är inte så stor. Har ganska löst sittande kläder i vanliga fall. Tycker inte om när det sitter åt och jag har alltid haft mycket rumpa så jag tror att jag kommer klara mig ganska länge med att det inte syns.

    Jag känner mig mer utmattat och slutkörd än sova-trött även fast jag kan ta det lugnt. Något ni känner igen?

  • Gula pilen

    Kan tänka mig hur det känns Lena, så himla frustrerande att missa infon. Man är så himla känslig nu och allt känns viktigt att få komma iväg till. Hoppas du får en ny tid snart!

    Härligt Trifolium, ett steg till i rätt riktning!

    Grattis ElsaT! Måste kännas fantastiskt! Jag blir 39 i vår och har också lyckats efter 2,5 år, vårt första. Nu håller vi tummarna att allt kommer att gå bra! Spännande med två embryon!

    Ewa: Hoppas dina kollegor bara tycker det är roligt att du är gravid! Jag förstår din känsla men det är ju såhär livet är och som vi inte kan styra över.

    Känns skönt att vi kommer gå med våra magar i vädret under sommaren med sköna luftiga sommarkläder. Längtar efter alla fina mammaklänningar! Kan inte låta bli att tänka frammåt ibland. 8 dagar kvar till vul!

  • Gula pilen

    Hur gick det idag Ewa?

    Jag har en ask läkerol salvi nära till hands på jobbet. Känns som det stillar obehagskänslan eller suget i magen.

    Idag har min mage verkligen blåst upp sig. Den har varit så utspänd och jag har varit på toa säkert tio gånger, har molvärk i både mage och ländrygg. Jobbar i ganska mjuka kläder så det har gått bra. Men åkte hem i mina jeans och det var lite jobbigt att de tryckte in magen. Kommer det vara så här nu eller ändrar det sig från dag till dag? Jag antar att jag helt enkelt får vänta och se. V6+4 idag.

  • Gula pilen

    Åh, vad roligt att höra Ewa! Grattis till en liten jordnöt!{#lang_emotions_smile}

    Nu känns det verkligen spännande att ha det framför sig. Längtar!

  • Gula pilen

    Tråkigt att höra Chrissy. Hoppas gör vi tills det verkligen är bevisat. Hur mår du?

    Jag har inte heller något roligt att komma med. Efter har haft sån molvärk att jag bara vill sitta ner hela dagen igår fick jag lite bruna flytningar imorse och magen fortsätter värka. Känner mig så orolig. Vad ska jag göra? Ligga hemma och vila? Gå och jobba? Hoppas på växtvärk men efter allt man har gått igenom för att komma hit så känner man sig ganska luttrad. Så himla jobbigt!!!

  • Gula pilen

    Tack Jelina! Skönt att höra. Jag fortsätter hoppas.

    På väg till jobbet nu får se hur det känns under dagen jag kan ju alltid gå hem.

  • Gula pilen

    JAG HÖLL DEN I HANDEN.

    Det gick väldigt fort. Jag hade en stark mensvärk under förmiddagen men ingen mer flytning. Helt plötsligt känner jag att det är något på väg ut, springer in på toaletten och kan dra ut embryot. Jag håller den i handen en stund, ser hinnsäcken runtom en svart klump. Över och under ligger det två svarta klumpar som fuktig jord ugefär den ena är helt vit inuti. "Paketet" är lika långt som handflatan och ca 2-3 cm brett. Jag får en känsla av att jag vill spara den men spolar ändå ner den. Chockad! Vad ska jag göra nu? Får en känsla av att bara gå hem, för jag ska nog inte jobba mer idag. Byter om och ber en kollega boka av mina kunder resten av dagen.

    Ringer mannen som också tar sig hem och vi gråter och kramas.  Jag är så glad att vi har varandra. Nu har jag fyllt i svarsblanketten till landstinget. Vi har kommit fram i kön för att få landstingsbekostad IVF.

    En av 10 får missfall tror jag. Så nu hoppas jag att alla ni andra kommer att gå hela vägen. För nu är missfallsplatserna redan tagna!

     

Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF