• Frozen

    BF Oktober 2010 efter IVF

    Haha...ja du har rätt Elsa, läste fel ser jag nu. Sorry Lena för dumt svar/dum fråga från mig 

    Jag har testat amningspump också, Avant, tyckte den funkade riktigt bra och kommer säkert komma till använning i framtiden för när man vill pumpa ur för att tex nån annan ska mata. Har dock inte behövt använda den för att tömma mig innan amning.
    Har man mkt mjölk så är ju risken att man bara får högre produktion om man börjar pumpa. Jag har dock märkt skillnad på min produktion när jag vart dålig med att dricka. Min mamma berättade att hon inte drack på ett helt dygn en gång när hon ammade min bror för att få ner produktionen och det funkade..hehe

  • Frozen

    Här är det verkligen upp och ner med sovandet på nätterna, två nätter den här veckan har hon sovit 5 timmar i sträck och för sig själv i sitt babynest. Andra dagar har hon sovit på min arm eller på mitt bröst, och så har hon velat äta med 2 1/2 timmes mellanrum.
    Idag hos bvc hade hon bara gått upp 20g över sin födelsevikt som 2v och 6dagar gammal så det tyckte inte bvc var tillräckligt, så nu är det bara att börja med tillägget igen. Jag struntade i det efter två dagar förra gången och då hade hon ändå gått upp 70g på 4 dagar, men nu bara 10g på 3 dagar. Hon åt iaf mkt bättre den här gången ur MAM nappflaskan som har en platt napp istället för Avant flaskan som har en rund napp, så nu kändes det mer värdefullt att mata henne ur flaska när det inte gick så segt och hon fattade snabbt att det kom mat ur den

    Vi vill ha en babysitter som vibrerar eller gungar av sig själv, har sett en Maclaren på Blocket, i fel stad dock, och nu hittar jag inte var man köper den...ngn som vet eller kan tipsa om andra vibrerande babysitters som är bra?

  • Frozen

    Lena, de sydde mig lite "innuti" vet inte hur många stygn och ett par i kanten och ett stygn i ena blygdläppen som jag förstod det som. Hade gärna velat veta lite nogrannare hur många stygn det blev, BM sa bara innan hon sydde att det handlade om 3-4 stygn plus det i blygdläppen, men jag tycker hon höll på så länge med syendet så det kändes som det kanske var fler och det står bara "flertal" stygn eller ngt likanade i journalen. Men jag tycker inte att jag har kännt av dem alls, det har inte ens svidit i början när jag kissade och jag har ingen aning om hur de "försvinner", om de liksom ska trilla bort eller om de löser upp sig själva och när man kan räkna med att de försvunnit?!
    Jag har föörsökt känna efter lite men har inte kännt ngr styg iaf och jag har inte vågat se efter med spegel än...hehe Har vart lite orolig för hur det vart ställt där nere, har fortfarande avslag så inget sex här än inte.

  • Frozen

    Nu har vi äntligen bestämt namn på vår lilla tjej, hon kommer heta Lilja {#emotions_dlg.flower}

    Det här är väl en uppdaterad lista, låg längre bak i tråden och jag fyllde i de som saknades.

    BF 16/10, Ewa 32 år, nästan Göteborg, första barnet, pojke föddes 24/10
    BF 17/10, Glittran 38 år, Göteborg, andra barnet, dotter föddes 21/10
    BF 20/10, melina80 29år onsala, första barnet, Pelle föddes 11/10
    BF 25/10, Trifolium 31år Uppsala, första barnet, pojke föddes 26/9
    BF 25/10, Jelina 35år Göteborg, tredje barnet, Wilma föddes 30/10
    BF 26/10, Mrs Sara 29 år Luleå, första barnet, Cornelia föddes 8/11
    BF 27/10, Mikafikaa 28år Stockholm, första barnet, Lilja föddes 5/11
    BF 29/10, Lena 74 35 år Norrköping, andra barnet, Ville föddes 28/10
    BF 1/11, ElsaT 38år Norrtälje, första barnet, Carl föddes 22/10

  • Frozen

    Vi behöver inte heller fixa så mkt här hemma då vi firar julen borta, Julafton hos sambons bror med familj och Juldagen hos min familj, iaf skönt att slippa åka fram och tillbaka på samma dag och istället dela upp det i två dagar. Det var min familj som bestämde att vi skulle ha julafton hemma hos dem på juldagen istället så alla kunde fira julafton med sina respektives familjer utan stress och vi är 4 av 5 barn som har respektive, så lillebror som står utan flickvän är inte helt nöjd med upplägget...hehe

    Lilja hade gått upp 180g 10 dagar så bvc tyckte det var bra att fortsätta med två mål tillägg per dag och kanske även ett tredje.

    Är det ngn som har tps på Julklapp till en kille på 1 1/2 och en tjej på 14år? Är det för tidigt att köpa duplo lego till lillkillen?

    När svärmor här om dan sa att så små som Lilja får ju bara kläder i julklapp så sa jag att vi hellre vill ha leksaker, då undrade hon vad en 7 veckors behöver leksaker till men jag sa att det kanske går att köpa ngt hon kommer gilla när hon är 3-4 månader också...Det är ju inte som att hon blir besviken för att hon inte kan leka med sakerna direkt på julafton, som en 5åring kanske skulle bli, så lika bra att hon får saker nu som är kul senare.

  • Frozen

    Lilja väger 4300g nu, 9 veckor gammal. Hon gillar inte heller att ligga på mage och jag har inte fattat varför man måste träna dem på det egentligen. Så att de kan ligga på mage och leka när de är äldre eller? För stark i nacke och rygg är hon ju ändå, mkt starkare än många andra 2 månaders konstaterade barnläkarn på 2 månaders kontrollen. Jag lägger henne på mage ibland om hon är på bra humör men nu har hon precis fått ett babygym och gillar att ligga på rygg och slå på sakerna i det
    Ofta sover hon 3-5 timmar innan första matningen och sen 3-4 innan nästa, men det kan verkligen varriera.

  • Frozen

    Lilja är en ganska liten tjej, vägde 4500g på sin 11 veckors dag, det betyder att hon gått upp lite drygt 200g på knappa 3 veckor. Men hon verkar följa sin egen kurva och mår bra så ser ingen anledning att oroa mig, 57-58cm lång ca.

    Vi ska ta sprutan den 7e feb, kommer säkert gå bra men jag kommer nog ladda med alvedon hemma i fall att... 

  • Frozen
    ElsaT skrev 2011-01-26 18:29:57 följande:

    Glittran: låter smart med haklappar med plast, IKEAs frottéhakisar blir ju blöta igenom på nolltid... undrar var man kan få tag i såna häruppe i stockholmstrakten, nå'n som vet?


    Funderat på att sy plastad frotté på baksidan an IKEAs men känns lite jobbigt...


    Är inte de med flecce på baksidan bra då? Jag har hört att då blir det inte blött på baksidan, sådana bibbar. Annars har jag små hakklappar från Lindex som har plast på baksidan.

    Vi ska gå på babysim men är inte anmälda än, hon är ju inte 3 månader riktigt ännu men ska börja kolla kurser snart. Vi är däremot anmälda till babyrytmik som börjar i slutet av Februari, det ska bli kul och idag var vi på barnvagnsbio permiär, det gick jättebra, Lilja var snäll hela visningen.

    Finns det ett uppblåsbart inlägg på Ikea!? Det måste jag kolla upp när jag ska dit på Fredag :) Vi har köpt barnstol men inte packat upp den än, det blir nog först när vi börjar med smakisar vid 4 månader, en hokus pokus stol.
  • Frozen
    Mrs Sara skrev 2011-01-27 07:30:31 följande:
    Vad roligt att höra att ni rekomenderar babysim, längtar ännu mer till att våran kurs ska börja nu.

    Jag har en liten fråga som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med. Cornelia får bara ersättning ger henne semp 1 men hon har sån magknip på natten/morgonen så jag funderar lite på att byta till nan1 istället. Har hört att den ska vara mildare för magen, byter man ut lite i sänder då eller allt på en gång?
    Jag ger henne redan minifom men det hjälper tyvärr inte.
    Har du testat Babysemp 1 Lemolac? Den är mer lättsmält, om du ändå ska byta till nan annars så har ju de också en variant som är bättre för magen nan 1HA tror jag den heter. Vi testade lemolac, men ger ju bara som tillägg 2 ggr om dan, men bytte sen tillbaka när det verkade som att hennes mage fixade vanlig och då började vi med att blanda 50/50. Jag vet som sagt inte men tänkte bara tipsa om att både babysemp och nan har magvänligare produkter.
  • Frozen

    Va skönt att lillan mår bättre Sara, måste vara så jobbigt när de blir sjuka när de är så små. Vi har faktiskt klarat oss helt och hållet än så länge och då har vi ändå inte vart "överbeskyddande" försiktiga, utan hon har träffat sin 3 åriga kusin ganska mkt som går på dagis och som själv är sjuk titt som tätt, och hon har fått hänga med på lite fester och hängt i köpcentrum och fika på stan

    Ser också fram emot smakisar, lilltjejen här brukar inte heller ha ngr problem att ta dropparna på sked så det borde gå bra att få i henne lite mat så småningom, har väl 3-4 veckor dit dock.

Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF