• Frozen

    BF Oktober 2010 efter IVF

    Hej tjejer, grattis till er nya, visst är det lite extra härligt att få ett plus när man jobbat så hårt för det :) Vi lyckades visserligen på vårt FET efter bara en misslyckad IVF, så nu känns det som att vi haft värsta turen...Man glömmer nästan hur jobbigt allt vart fram till nu, det positiva väger så mkt tyngre.

    Mitt illamående har kommit de senaste dagarna, börjar när jag vaknar och kommer sen i vågor hela dagen. När det väl kommer så betyder det att jag måste äta..nu nu nu...men jag är inte ett dugg hungrig eller sugen och vill helst bara ha ngt lätt. Måste nog börja köpa hem mer frukt.
    Jag laddade hem en gratis application till min iphone som heter "What to expect" Där står det rolig och bra information om varje dag och vecka, och lite tips på hur man kan hantera illamående och sånt. Och så kan man hålla koll på sina veckor och ta en bild på sin mage varje vecka. Tyckte det var lite kul, kan snabbt bläddra fram till vilken vecka man kommer va i på midsommar tex hihi

    Vi har knappt två veckor kvar till vul, men alla dessa symtom som blivit tydligare gör att det känns bra ändå, känns som att det går åt rätt håll.

    Än så länge är det bara min svägerska och bästa vän som vet, vi väntar med spänning att få berätta för familjerna. Kommer troligen bli runt påsk.

    Spännande med VUL idag Ewa, jag hoppas det gick bra!

  • Frozen

    Va jobbigt Chrissy, det värsta är ju att gå runt oviss och oroa sig. Vilken vecka är du i nu och vad visade testet? Det visar ju inte rätt vecka utan från när ägget beräknas ha blivit befruktat ca, och det kan säkert oxå skilja från person till person hur ens hcg värden är.

    Pilen, håll ut, som Jelina säger har jag oxå hört att bruna flytningar inte alls behöver betyda ngn fara. 

    Jag håller tummarna för er båda att det ska gå bra. 

    Jag har börjat må mer och mer illa, men det är ett litet pris jag gärna betalar  

  • Frozen

    Jag beklagar Pilen, va jobbigt för er, usch Jättekram till er och va skönt att se lite ljus i det hela oxå att ni äntligen kommit fram i landstingskön.

  • Frozen

    Va kul Natta och Glittran, jag ska oxå göra vul v 7+5, men nästa måndag först.

    Är det ngn som mår illa och har testat ngt som faktiskt funkar mot illamåendet??
    Jag mår bara mer och mer illa nu, antar att det inte kommer vända den närmsta tiden heller, men har inte förrän idag egentligen kännt att det är så jobbigt att måste försöka bota det... Har ni typ testat papaya eller åksjukepiller eller vad man nu ska göra??

  • Frozen

    Jag har skaffat mig armband nu och får se hur det kommer gå. Om en vecka ska jag ju på vul och är det inte bättre då ska jag be att få ngt utskrivet.

    Ingen mat eller lukt som stör mig än dock, vilket känns skönt men jag känner att flutande yougurt är ngt jag kommer öka konsumtionen av en hel del framöver...

  • Frozen

    Vul på måndag och jag blir bara mer och mer nervös, tänk va sjukt intresserad av statistik man blivit...vi tillhörde inte det 80% som blev gravida inom ett år, vid vår första IVF hade vi 50% chans att lyckas, det gick inte, 50% klarar upptiningen vid FET och vi hade 56% att lyckas då och gjorde det, alltså tillhörde vi de 63% eller vad det är, som blir gravida efter 2 behandlingar...Men kommer vi tillhöra de 10% eller vad det är som får missfall oxå...
    Jag önskar egentligen att jag inte var så medveten om hur vanligt det är, min sambo är mer eller mindre lyckligt ovetandes och behöver därför inte dela min oro, men själv tar man inget för givet...

    Ledsen att jag låter så neggo, man tänker att oron ska släppa lite efter vul oxå men säkert bara en kort stund...hehe Man kommer ju aldrig att sluta oroa sig helt såklart.

    Igår gick jag in i v8, 7+0 vill säga, och som vanligt plockar min sambo upp datorn och går in på gravid.se eller ngt liknande så vi tillsammans kan läsa om v8, väldigt mysigt

  • Frozen

    Idag var vi på vul och fick se vår lilla pingvins hjärta slå nu känner jag mig verkligen mkt lugnare.
    Jag fick även lergigan utskrivet, men bara för det mår jag inte alls illa just nu, men det lär ju komma tillbaka snart...hehe

    Vi tänkte berätta för min familj i påsk, i v 11, känns som att det kommer vara ett bra tillfälle och jag känner att det kommer va skönt när mamma vet varför jag mår dåligt och så. Min sambo vill vänta lite till och vi kommer troligen berätta för hans familj i v14.

  • Frozen

    Tack Lena!

    Jag äter inte konstant men jag tänker på mat hela tiden...kan planera flera måltider framåt vilket jag normalt inte brukar göra och så fort det visas mat på tv eller ngn pratar om ngn speciell maträtt så blir jag sugen på just den maten...

  • Frozen

    Jag ska oxå på inskrivning i morgon lilltotten, men har inte fått höra ngt om att ta med morgonurin?? Har skrivit ut en hälsodeklaration från deras hemsida som jag ska fylla i och ta med.
    Vad ska de med morgonurinet till? Ta ett grav test eller ? Jag vet att de bland annat kolla om man har urinvägsinfektion, men att ta med urin har jag inte fått höra ngt om som sagt. Trodde de gjorde de flesta testen med blodprov.

  • Frozen

    Var oxå på inskrivning idag, gick bra, men hon gav ett annat BF datum, de utgår ju från (F)ET dagen när man gjort IVF men tar inte hänsyn till att det var en 5 dagars blasto...Förra veckan var vi ju dock på vul och enligt mätningen var den lite mindre än enligt mina beräkningar oxå så helt fel är det säkert inte. Hon sa dock att man inte flyttar BF på RUL eftersom man ändå kan räkna ut så exakt när det borde vara beräknat utan mätning. Så jag antar att de kommer gå efter att jag var på 7+0 i måndags.
    Det är ju visserligen bara 5% som föder på sitt BF datum så inget att haka upp sig på kanske, men man vill ju ändå ha en vecka att gå efter nu...vet inte vad jag ska gå efter, hon frågade bara vad läkarn vid vul satt för vecka och han sa att det var svårt att säga men 7+ngr dagar...Enligt mig var jag på 7+5 då. Och på vul bilden står det 7+0

    Jaja, det är egentligen inte så viktigt såklart men jag har ju en app i min iphone som jag vill ska stämma...hehe Och efter BM's beräkning så har vi BF 1 November istället.

    Jag mår i övrigt ganska risigt, har huvudvärk och är illamående nästan hela tiden, vill bara ligga ner och var helt slut när jag kom hem från BM. Detta måste gå över snart

    Vår nästa tid hos BM är 17 Maj

Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF