Inlägg från: Pemberly |Visa alla inlägg
  • Pemberly

    BF Oktober 2010 efter IVF

    Det där med att titta på lampor och saker som blänker känner jag verkligen igen!

  • Pemberly

    ElsaT jag har också märkt att storlekarna är väldigt olika i olika märken, (och ibland även inom samma märke). Lindex är minst enligt min erfarenhet och Polarn och pyret har stora kläder. Från PoP kan min son fortfarande ha vissa plagg i storlek 50, men från Lindex har han växt ur plagg i storlek 56 och använder 62. 

  • Pemberly

    V har det bra. Vi ska resa till släkten över jul och nyår så jag planerar packning och tvättar kläder som ska med. De flesta julklapprna är inslagna. Eftersom vi ska resa bort ska vi inte fixa mat men jag har gjort lite julgodis som vi ska ta med.

  • Pemberly

    Jag har också haft lite mysko blödningar, 3ggr med knappt veckors mellanrum har jag blött lite, bara 1-2 dagar och så lite att det räckt med trosskydd. Jag har ju aldrig fött barn förut, men jag gissar att hormonerna kanske är lite konstiga nivåer så att det kan ta tid innan man får normal mens.

  • Pemberly

    Min lille väger 6 kg nu. Han har börjat uppskatta leksaker. Han fick en sorts skallra i julklapp som han tycker jättemycket om och så gillar han att ligga i babygymmet på rygg och slå med armarna på de nedhängande sakerna. Han vill inte ligga på mage mer än ett par minuter åt gången. Han sover som längst 5 timmar i sträck på natten under första sovpasset men oftast bara 4 eller ibland 3, jag önskar att han skulle vilja sova lite längre snart.

  • Pemberly

    Ang, att ha dem på mage. Man behöver inte nödvändigtvis ha dem på mage på golvet (eller annan plan yta) för att öva motoriken. På BVC fick vi se en brochyr med bilder på hur man kan ha dem på mage på olika sätt och det var tex i förälderns knä och på golvet med en liten kudde eller hoprullad handduk under överkroppen så att de lättare kom upp lite. 

  • Pemberly

    Hos oss är det inga problem med sovning på dagen, då somnar han av sig själv dels en gång på förmiddagen och dels 1-2 ggr på eftermiddagen, däremot på kvällen vill han oftast inte somna förrän efter midnatt, det är lite sent tycker jag.

  • Pemberly

    Vi har som tur är klarat oss bra från sjukdomar. Bara ett par förkylningar, vid en av dem blev han pipig i andningen så då var vi på läkarbesök, men det var ingen fara.

    Eftersom min lille föddes innan era, så har vi redan börjat lite smått med smakportioner (började när han var 4 mån). Det har gått jättebra, han tycker det är roligt att äta från sked och verkar gilla maten och äter glatt upp det vi förberett (bara små mängder ännu). Vi har testat pureer av potatis och morot och mild havregröt. 

  • Pemberly

    Sovtiderna varierar lite men oftast då blir sista kvällsamningen ca kl 22, sedan somnar han oftast någon gång mellan 22 och 23 och vaknar ibland för att amma bara en gång under natten och ibland två gånger. Vaknar någon gång mellan 06.30 och 08.00 på morgonen. Det vore ju skönt om han somnade lite tidigare på kvällen, men fram till för en månad sedan somnade han nästan alltid strax efter midnatt så vi är fortfarande tacksamma att det nu är 1-2 timmar tidigare

Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF