Inlägg från: Pemberly |Visa alla inlägg
  • Pemberly

    BF Oktober 2010 efter IVF

    För mig har det hänt stora saker sedan sista jag skrev. Lille bebisen bestämde sig för att komma ut en månad tidigare än berälnat, så nu har jag en liten son. Förlossningen gick bra, men eftersom han är tidigt född fick vi stanna på BB en vecka. Nu är vi dock äntligen hemma.
  • Pemberly

    Då kan det kanske snart bli ytterligare bebisar här i tråden om förvärkarna är början på förlossning för Lena 74 och Glittran.

    Här kommer lite detaljer om min förlossning. Den började med att vattnet gick men under ett par dagar hade jag bara mina vanliga förvärkar (lite oftare på slutet). Jag var inne på kontroll varje dag och dag 3 blev det igångsättning eftersom man inte ska vänta mer än 3 dagar efter att vattnet gått. Först vidgade de livmoderhalsen med ballong och sedan fick jag värkstimulerande dropp. Det fungerade aldeles utmärkt och tog ca 8 timmar från att de satte ballongen och till han var född. Särskilt på slutet av öppningsfasen gick det snabbt. Han vägde bara 2,3 kg vilket tydligen är lite även för sin vecka och pga det fick vi mata honom med ersättning i början för att han inte skulle tappa vikt innan min mjölk runnit till. Vi kunde dock trappa ner på ersättningen efter ett tag och nu ammar jag bara. Det är rätt intensivt eftersom det inte får gå mer än två timmar mellan början på en amning och nästa. Om han sover ska vi väcka honom när det är dags, så man får ha koll på klockan hela tiden. När han gått upp lite mer i vikt kan vi låta det gå 3 timmar ibland innan vi väcker honom om han sover. Det ser jag fram emot. Idag ska vi till BVC för första gången, det ska bli spännande. 

  • Pemberly
    Frozen skrev 2010-10-08 17:38:20 följande:
    Vi har köpt ny bil nu så barnvagnen kommer gå in fint och de ringde idag från butiken och sa att den var redo att hämtas, sambon vill egentligen vänta lite och inte ha den hemma så långt innan men 2 veckor innan tycker jag är lagom. Dessutom vill jag ha hem babyskyddet som kommer med barnvagnen iaf.
    Jo det kan nog vara bra att hämta ut barnvagnen. Vi hade inte gjort det när vattnet gick, så min man fick stressa iväg och hämta den dagen efter när vi hade varit inne på förlossningen på kontroll. 
  • Pemberly

    Eftersom jag väl är den enda som fått barnet ännu så börjar jag på en lista med födelsedatum.

    BF 16/10, Ewa 32 år, nästan Göteborg, första barnet
    BF 17/10, Glittran 38 år, Göteborg, andra barnet
    BF 20/10, natta80gbg 29år onsala, första barnet
    BF 25/10, Trifolium 31år Uppsala, första barnet, pojke föddes 26/9
    BF 25/10, Jelina 34år Göteborg, tredje barnet
    BF 25/10, Mrs Sara 29 år Luleå, första barnet
    BF 27/10, Mikafikaa 28år Stockholm, första barnet
    BF 28/10, Lena 74 35 år Norrköping, andra barnet
    BF 4/11, ElsaT 38år Norrtälje, första barnet

  • Pemberly

    Ja, allt är bra med oss. Lillpojken var ju liten när han föddes men går upp i vikt i bra takt och det fungerar bra med amningen. Hittils har vi mest hållit oss hemma, men nu på sistone vågar vi oss ut mer. Häromdagen var vi för första gången ute så många timmar att han behövde ammas på ett café. Det gick bra så. Han var nog lite störd av omgivningen för han åt inte så länge, men tillräckligt för att sedan vara nöjd tills vi kom hem.

  • Pemberly

    Här kommer mina tips på vad som behövs på förlossningen/BB:
    Hur mycket man packar beror naturligtvis på hur nära hem man har från sjukhuset dvs om det är lätt för partnern att åka hem och hämta grejer om man skulle bli kvar på BB längre än ett par dagar. Här kommer min lista på vad jag tyckte var bra att ha (som vi hade med eller maken var tvungen att hämta/köpa):
    kläder till dig (bekväma kläder, tex mysbyxor eller leggings, inga "stela" byxor)
    kläder till partnern
    kläder till bebisen 
    filt till bebis
    hygienartiklar
    salva till ev röd stjärt pga blöjorna på bebis (behövde vi redan andra dygnet så maken fick gå till apoteket)
    nattbindor till dig (blir man kvar längre än ett par dagar är jättebindorna på BB inte nödvändiga längre och dina egna är mycket bekvämare)
    salva till ömma bröstvårtor (purelan är jättebra tycker jag, denna fick maken åka hem och hämta)
    tidningar att läsa (böcker är för komplicerade just då)
    godis, kakor, kex, frukt (vad man tycker är gott) 
    kamera 
    penna och papper
    mobiltelefon och laddare 

  • Pemberly

    Så spännande att det är på gång ElsaT. När vattnet har gått så kommer du ju garanterat att föda inom ett par dagar för om inte värkarna kommer igång ordentligt av sig själv inom 3 dygn så blir det igångsättning. Lycka till!

  • Pemberly

    Stort grattis till dottern Glittran!

    Det verkar ju vara ett par till bebisar på gång snart, det ska bli spännande att läsa hur det går för er alla. Min lille kille som hade mest bråttom ut fyller 4 veckor idag. Han mår bra och växer fint. Nu är han ju så stor som en bebis, "normalt" är när den föds så sedan några dagar har han börjat kunna ha storlek 50 och vi har fått lägga undan en del prematurkläder som han vuxit ur. 

Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF