Inlägg från: Pemberly |Visa alla inlägg
  • Pemberly

    BF Oktober 2010 efter IVF

    Min mage har blivit märkbart större nu de senaste dagarna så jag måste nog ut och shoppa kläder snart. Det är inte så många av mina byxor som jag kan ha längre. 

  • Pemberly

    Mitt illamående har nästan gått över nu. Jag slutade äta postafen i förrgår och har klarat mig bra utan dem. Det är en så stor lättnad!


    Däremot har jag börjat känna av foglossning (tror jag att det är i alla fall). Jag har ont nere i ryggen vid svanskotan och liksom på insidan av höftbenen. Det varierar olika dagar hur ont det gör, men det är värst om jag har promenerat långt och ibland då jag reser mig upp efter att ha suttit länge. Jag ska på ett informationsmöte med en sjukgymnast på mitt mvc nästa vecka då vi tydligen ska få lära oss några övningar som ska motverka foglossning. Jag hoppas att de hjälper.
  • Pemberly

    Lena 74: Har du pratat ordentligt med en läkare om pollenallergin. Det finns tex en receptbelagd tablett, Tavegyl, som är helt godkänd för gravida. Tyvärr blir vissa väldigt trötta av den (tex jag) men det är ju inte säkert att du blir. Dessutom är det vissa av de andra tabletterna som faktiskt kan anses ha väldigt låg risk för gravida, men det står fortfarande i fass att man inte ska äta dem eftersom de skriver det mer eller mindre automatiskt på alla nyare läkemedel för att vara på den säkra sidan. Min läkare skrev till en specialtjänst som apoteket har för frågor från läkare där de kan sammanställa den information som finns om läkemedelseffekter för gravida. Efter det utlåtandet kom vi fram till att jag kunde fortsätta ta den medicin jag tar normalt även om det står i fass att den inte rekommenderas för gravida. Hur man väljer att göra beror ju naturligtvis också på hur allvarlig allergi man har. Har man bara måttliga besvär så kanske man väljer att stå ut med dem istället för att ta den allra minsta risk att medicinen skulle kunna på verka fostret. I min situation där jag dessutom får besvärliga astmasymptom så måste jag ju medicinera mig ordentligt med både piller, nässpray och astmainhalatorer för om jag får svårt att andas kan jag få dålig syresättning i blodet och det är ju definitivt skadligt för fostret så då är ju valet ganska självklart att fortsätta med mediciner som jag vet fungerar på mig. Men jag skulle ju aldrig fattat beslutet helt själv att fortsätta med mina mediciner eftersom det står på flera av dem att de inte rekommenderas till gravida utan diskuterade det med min läkare på vårdcentralen som vet hur läget med min astma och allergi är.

  • Pemberly

    Jag har just fått veta att jag åkt på min andra urinvägsinfektion under graviditeten, känns lite jobbigt, hoppas det inte blir fler. Jag lämnade ett urinprov i förra veckan på mvc eftersom jag haft lite symptom. Snabbtestet visade inget men de skickade på odling och idag fick jag veta att odlingen visade bakterier, så nu blir det en ny antibiotikakur.

  • Pemberly

    Ja, urinvägsinfektion är inte roligt alls. Jag hoppas verkligen den går över snart.


    Så härligt att du kännt pyret röra sig Mrs Sara. Jag har också försökt känna efter men känner inget alls.
  • Pemberly

    Ewa, usch så dåligt av ditt jobb. Bra att du kontaktat facket. Jag vet att man inte får säga upp folk pga att de är gravida. Men om du hade en tidsbegränsad anställning och de väljer att inte förlänga den så vet jag inte vad som gäller, men det kollar ju ditt fackförbund upp.

  • Pemberly

    Härligt att det löste sig med jobbet Ewa!


    Lena 74: Jag har också haft ont i blygdbenet ibland de senaste dagarna, men bara korta stunder. Jag har oftare ont nere i ryggen mot svanskotan på eftermiddagen och kvällen. I mogon ska jag på ett informationsmöte med en sjukgymnast på min barnmorskemottagning. Jag hoppas få lite bra tips på hur jag kan förebygga att det blir värre.   
Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF