• Catti41

    Någon som jobbar som psykolog eller studerar till det?

    FannyGioia skrev 2010-03-02 15:35:07 följande:
    Så där kan du inte säga. Det är ett högst personligt beslut som varje individ måste fatta själv. Det går inte att välja enligt trenden bara för sakens skull, för i så fall finns det en stor risk att man varken trivs med eller blir bra på sitt arbete.
    Ja, och dessutom jobbar ju inte alla psykologer med terapi, direkt. Jag är psykodynamiskt utbildad men jag arbetar ju inte alls med terapier på det sättet längre. Jag arbetar främst med handledning/konsultation och då är det bara en bonus att ha en grundläggande utbildning i bla personlighetspsykologi och de mer beteendeterapeutiska strategierna kan man tillägna sig i efterhand om de behövs.

    Hursomhelst. Jag har varit legitimerad nu i 8 (?) år, och arbetsmarknaden är god om man bara är lite på, och jobbar hårt. Jag pluggade i GÖteborg och på den tiden var det kutym att man läste mycket "extra" dvs utöver kurserna så samlades vi studenter i olika studiegrupper och nördade in oss på Lacan, eller Freud eller nåt sånt. Dvs sådant som vi läste och gjorde på fritiden. Så man kan ju välja att göra minsta möjliga insats eller mesta möjliga. (och jag har också en annan akademisk utbildning i botten som på sitt sätt kanske var mer krävande, men det var ju roligare att läsa psykologi, alltså ägnade jag mer tid åt det)

    Så jag jobbade inget extra öht under de första åren. Sen fick jag jobb på min praktikplats så under de sista åren hade jag ett psykologrelaterat jobb.
Svar på tråden Någon som jobbar som psykolog eller studerar till det?