• t0va

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Börjar misstänka att jag har fått foglossning, har haft ont lite till och från men de senaste 3 dagarna har varit ett helvete. Jag har en sjukdom som bla. ger mig smärta i rygg och höfter men det här är något helt annat. 


    Gör ont när jag drar upp benen eller ligger på sidan, smärtar dels i ljumskarna och höfterna men just nu är svanskotan värst. Googlade och tydligen kan man ha ont där av foglossning. Kan inte sitta för det gör så ont. 
    Jag kan gå lite innan, men nu smärtar varje steg och jag är 10 gånger mer stel än vanligt. Eftersom mina muskler är stela och svaga från början så har jag så svårt att röra mig försiktigt och allt känns som om det gör ont. 
    Blir galen snart, fick knappt sova inatt inget hälper så jag måste försöka få tag på barnmorskan på måndag och se om de kan kolla om det är foglossning eller kanske ett nytt konstigt skov i min sjukdom. Men det verkar inte som om jag har sån tur... 
    Någon mer som har superont i svanskotan, känns som om den skulle vara bruten. 
  • t0va

    En fråga... om ni sitter med benen raka och vinklar foten utåt och innåt gör det ont i höften då? Satan villken smärta som kom nu. Urk... och jag som har så mycket att göra. Vi ska flytta mitt upp i allt också. Är i v.14 nu. 

  • t0va

    Någon som fått sitta i rullstol pga. foglossning eller har tips på dyna som man kan sitta på? 


    Jag sitter redan i rullstol pga. min sjukdom men den dynan jag har är helt hopplös, får så ont så det är skönare att sitta en timme i den mjuka soffan än 10min i rullstolen. 
  • t0va

    Troligen får du inte parkeringstillstånd, kraven är ofta att man inte ska kunna gå mer än 100m utan stöd, eller gång hjälpmedel, men det som många faller på är att funktionsnedsättningen inte ska vara tillfällig, dvs. under 6månader. Men testa och sök har du tur så är det en vettig handläggare. 


    Sen säg inte att du bara åker med, för då får man inte tillstånd utan tryck på att det är när du själv kör bilen, för då kan man få det. Åker man med så ska föraren stanna och släppa av dig och sen åka och parkera, inte ens väldigt funktionshindrade ungdomar som knappt kan prata och behöver permobil får tillstånd om de inte själva kör bilen. 
    När jag sökte så var handläggaren lie grinig och tjatade om och om igen att min man inte fick köra bilen och stå för då skulle han släppa av mig, efter att vi sagt att det är jag som kör typ 10gånger så sa han till henne att han har epilepsi och får inte köra bil så risken är aningen liten. Då gav handläggaren upp. 
  • t0va
    tean skrev 2010-02-23 11:28:04 följande:
    jag fick parkeringstillstånd utan problem vid denna och förra graviditeten, skrev att jag kunde gå max 200 meter utan hjälpmedel och att jag inte kör bil själv... helt klart värt att försöka, det har underlättat så mycket...
    Så kul att höra att det fungerar så, som sagt så skiljer det enhel del från komun till komun och mellan handläggare, så man ska söka för det hjälper en massa. 
  • t0va

    Min upplevelse med kryckor och liknande stöd har varit att när jag verkligen behöver det så står jag ut med att man blir mindre rörlig, ska släpa runt på ett par pinnar osv. Om man testar och ändå ställer kryckorna i ett hörn för man tröttnar då behöver man säkert inte dem. 


    Tror inte det är någon fara att testa och avlasta när du har ont. 
  • t0va

    Någon som har koll på om man kan sitta skräddare om man har foglossning, har läst att man ska undvika sånt, men inatt läste jag i den gravidbok jag fick från mvc, har den på toa och läser lite då och då. Där stod det att man skulle sitta skräddare eller med fotsulorna ihop lite då och då. Det var bra mot bäckenbesvär eller vad de kallade det hela. 


    Jag har så svårt att sitta med benen ihop och fötterna på golvet, blir så ostabil då. Mina muskler är inte så starka som de borde pga. min sjukdom, men jag pallar upp med kuddar på bägge sidor då går det. Har märkt att om jag sitter skräddare så gör det inte lika ont. Men kan det vara dumt i längden?
    Ska försöka få träffa sjukgymnast men måste gå igenom min bm. 
  • t0va

    Det är inte bra att flytta när man har foglossning... bara så ni vet. Jag hade mindre ont för några dagar sedan och skulle bara packa några få kartonger. Med lite mjukisdjur och handdukar och sånt, jovisst... satan så ont jag har haft sen dess. 


    Nu tröttnade jag på rullstolen också, jag har en pga. mitt rörelsehinder sedan tidigare men jag har ju ökat lite i storlek så skydden på sidan trycker så på mina höfter och det gör såååå ont. Så nu tog jag fram skruvmejseln och fixade så den blir lite bredare. Arbetsterapeuten skulle gråta blod, men de ska ha ett halvår på sig typ att fixa vettiga saker och då hoppas jag ungen är ute ;) 
    Rullator hade nog varit trevlig, kryckor klarar jag inte, händerna viker sig och jag har taskig handkoordination så jag skulle väl fälla mig själv. För att göra allt mycket roligare så bestämde sig kaninen för att krypa under soffan, vi trodde inte hon kunde ta sig in men det kunde hon. Fast ut gick inte. Är en skittung soffa så det var inte mer än att försöka plocka isär den och sambon höll upp och jag fick krypa under. Aj, aj, aj.. 
    Ska försöka ta det lugnare nu, men jag lär mig aldrig. 
  • t0va

    schnappi: jag vet... men ja när skallen är dum får kroppen lida. 


    Är skönt att vetevärmarna hjälper lite, har en som man kan sätta som ett bälte så den går, eller släpar jag mig runt med. Tänkte testa att bada lite varmt och se om det hjälper, fast det får bli efter os när tävlingarna inte håller mig uppe på nätterna ;) 
  • t0va

    Värme är helt ok att ha, fast man bör inte ha det direkt över magen. Det man tydligen ska undvika är massagegrejer som vibrerar, det kan tydligen ge en stor sjögång inne hos bebis. 

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!