• t0va

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Tanja Thim: har du skrivit in dig på någon mödravådscentral? Om du har det så kanske de kan ordna en läkarkontakt om inte så ring och fråga, har de inte fullt på privata klinikerna så brukar man få välja precis vart man vill. 

  • t0va

    Kanske en dum fråga, men om ni ligger på rygg får ni superont i fogarna då?
    Jag har märkt mer och mer att jag inte kan ligga på rygg nu, för då kommer jag ingenstans alls, igår skulle jag ligga och känna efter om den lilla saken i magen ville sparka, men inte en rörelse... den sov säkert. Sen när jag drog upp ena benet för att vända mig så gjorde det så fruktansvärt ont. Sambon får hjälpa mig upp ur sängen om jag ligger på rygg och det är något som smärtar massa.

    Som tur är så kan jag inte sova på rygg så jag vaknar aldrig på rygg och inte tar mig upp. En fördel av att vara sidosovare :)

  • t0va
    Queenofice skrev 2010-03-17 12:57:23 följande:
    t0va jag har aldrig kunnat legat på rygg utan bara på sidan och sen får jag hjälp av gubben då jag har som ondast att vrida och ta mig ur sängen.
    oki, mitt började göra ont när jag ligger på rygg men nu gör det asont. Märkte igår hos tandläkaren att det gick ok när jag inte låg så plant utan halvsatt upp. Så de fick klättra lite mer runt mig istället.

    Någon av er som skaffat glidlakan då, jag har funderat på det länge men det är ju så dyrt. Testade med lakan av glidmaterial men det blev så svårt att hålla slätt och är det inte slätt så får jag ont av det.
  • t0va
    Queenofice skrev 2010-03-17 13:16:08 följande:
    t0va Jag har också funderat på lakanet, men har aldrig hört mig för på rehab om jag kan få lånat ett och vad de kostar att hyra ett. Nu ska jag för hoppningsvist ha i natt om inte senast fre-lör då de ska sätta igång mig.
    aha, du är så nära. Så spännande :)

    I mitt landsting så är det så att om man får det för att andra ska hjälpa en då är det landstingets sak att bekosta men om man ska ha det för att klara sig själv bättre då måste man köpa själv. Tror det ligger runt 500kr. Men självklart så vänds allt till att det är egenansvar. Vi gjorde ett försök när sambon hade en massa epilepsianfall och jag som är ett par storlekar mindre än honom skulle försöka vända när han krampar. Är ju dumt att ligga på rygg när man inte är vid medvetande. Men de lyckades tom. vända det till att det var egenansvar. Sen orkade vi inte bråka och hans anfall minskade så det blev ett ickeproblem.

    Ska kolla hur det är nu, man kanske kan få hjälp om det går via mvc ändå.
  • t0va

    Ja jösses... dumm i huvudet är bara en början ;)

    Japp är bakfogarna som är bråkigast för mig, hade känningar från ljumskarna i början men det hände inget mer än att det kändes några gånger. Ska ta och kolla upp hur det ligger till med vattengympa här också. måste bara jaga ifatt sjukgymnasten, men med telefontid i en halvtimme tidiga mornar så är det svårt, men de kanske itne vill bli nådda.

  • t0va
    ollileah skrev 2010-03-17 17:14:21 följande:
    Det är jätteolika i olika landsting -vi som jobbar med förskrivning har utövat en hel del påtryckningar men ändå blir det snålare och snålare med vad som får förskrivas resp vad som ska bekostas av patienten själv. Lyckligtvis så funkar det faktiskt bra i de flesta landsting, det är ngr få som är "ökända" beroende på vilket hjälpmedel det gäller...
    Östergötland... *vissel*
    Det är inte kul att åka på hjälpmedelsmässor och säga villket landsting man tillhör... ökänd är nog en underdrift.

    Nu kom min hane hem, han ska få massera lite.
  • t0va

    schnappi: jobbigt för dig. Har du fått träffa någon sjukgymnast för fogarna?

    Rullstol är troligen inte ett alternativ när du är själv för att gå på promenader, sånt man oftast får är tunga saker som knappt går att ta sig fram med om man inte har någon stark som knuffar på.

  • t0va

    som jag då... tänkte ta kontakt med den på mvc, men hon har bara telefontider mellan 8:30-9:00 vissa dagar, inte bra alls för mig. Ska göra nya försök nästa vecka, annars mailar jag nog och hoppas att de kan göra ett undantag och ringa mig istället.

  • t0va

    Nu har jag varit och köpt ett flodhästbälte, menar ju foglossningsbälte. Sambon var med till dietisten och hjälpmedelsbutiken ligger i närhteten av hans jobb så vi slank in där.
    Det känns bättre får se om det hjälper en längre stund. Igår hade jag så fruktansvärt ont, kunde inte komma ner till golvet. Stackars kanin som vill komma upp i knät men jag fick inte upp henne.

    Men nu har sambon börjat lära sig hur han ska få mig ur sängen utan att jag ska skrika och väcka alla grannar, så det går frammåt. Ska jaga sjukgymnasten på måndag.

  • t0va

    De sa till mig att jag fick testa och kunde ha det på natten också om det funkar, så länge jag inte får ont osv. Men det gjorde lite ont att ha det när jag satt förut men jag har det inte i soffan där jag sitter mest. Utan det blir nog när jag ska laga mat och sånt där jag vet att det blir lite stående. Sitter och ligger annars mest.

    Ska prova ikväll och ha det att vila och se om det hjälper. Men sambon hittade också det... så nu vill han åka tillbaka till affären och köpa ett till sig. Han har smärta i höft och rygg ;)

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!